LEGENDARNI BAĐO HTEO DA SE UBIJE ZBOG PENALA: Kolege su neznalice koje danas kritikuju druge, Zlatan i Toti su pravi kov! VIDEO
Foto: Profimedia

KAKVA PRIČA

LEGENDARNI BAĐO HTEO DA SE UBIJE ZBOG PENALA: Kolege su neznalice koje danas kritikuju druge, Zlatan i Toti su pravi kov! VIDEO

Fudbal -

Roberto Bađo, zlatni repić italijanskog fudbala, nekako je uvek asocijacija na promašen penal u finalu Svetskog prvenstva 1994. u SAD.

Ipak, oni pravi ljubitelji fudbala i dalje pamte nejgovu magiju, sve ono što je radio tokom karijere, pa se svaka njegova reč sluša s posebnom pažnjom. Posebno zato što se retko pojvaljuje u javnosti.

Novinari italijanske Republike uspeli su da ga nagovore da se konačno obrati javnosti i dobili su intervju koji će se dugo prepričavati. Svaka rečenica ima težinu, svaka reč zvoni, a posebno priča o več pomenutom promašenom penalu.

- Ne mogu sebi da oprostim taj promašaj ni dan danas. Nema religije koja je bolja od titule svetskog prvaka. Tog dana sam mogao da izvprim samoubistvo i ništa ne bih osećao - kaže Bađo, koji je bukvalno sam odveo do Italiju do tog finala, a ostao upamćen kao tragičar Mundijala, a ne kao heroj kako bi trebalo.

Otkrio je Mali Buda, kako su ga zvali, i zbog čega ga nema u javnosti.

Roberto Bađo
foto: Profimedia

- Nije mi prijatno da osuđujem druge. Vidim bivše saigrače koji sude, drže lekcije na televizije. Mnoge podsećam da nisu mogli da naprave dva poštena driblinga.

Izdvojili smo i deo priče o sadašnjosti u kojoj Bađo objašnjava najbolji način za pronalaženje mira.

Frančesko Toti
foto: Profimedia
Zlatan Ibrahimović
foto: Profimedia

- Sada radim nešto najlepše, u kontaktu sam s prirodom. Sečem drva za grejanje, vozim traktor... Noću mi se zavrti u glavi od umora. Posetio me je Toti i nje hteo da ode, vreme je stalo. I Ibrahimović je napravljen od istog materijala.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track