CELA EVROPA BRUJI O POTEZU MANĆINIJA: Mislili su da želi da PONIZI rivala, ali iza svega se krije NEPRAVDA stara 31 godinu!
Foto: Profimedia

sjajan gest

CELA EVROPA BRUJI O POTEZU MANĆINIJA: Mislili su da želi da PONIZI rivala, ali iza svega se krije NEPRAVDA stara 31 godinu!

Fudbal -

Jedan potez selektora Italije Roberta Manćinija zapalio je fudbalsku javnost u Evropi.

U finišu utakmice Italija - Vels (1:0) u 3. kola A grupe Manćini je odlučio da napravi izmenu golmana, što je šokiralo sve prisutne.

Đanluiđi Donaruma
foto: Profimedia

Donaruma se nije žalio na povredu, Italija je imala prednost i igrača više i praktično se samo čekao poslednji sudijski zvižduk. Umesto Donarume ušao je 12 godina stariji Salvatore Sirigu.

Velšani su poludeli zbog poteza italijanskog stručnjaka, mislili su da je njegova namera bila da ih ponizi i isprovocira. Međutim, nisu bili u pravu.

Manćini se setio nepravde koju je pre 31 godinu doživeo na Svetskom prvenstvu u Italiji, pa nije želeo da se nešto tako dogodi i njegovom golmanu Siriguu.

Naime, Italija je bila domaćin Svetskog prvenstva te 1990. godine i u grupnoj fazi su zauzeli prvo mesto. Manćini je bio u sastavu, imao je tada 26 godina i na sedam mečeva nije ušao u igru ni minut. U nekoliko navrata je isticao da za tim najviše žali u karijeri. Jednostavno nije mogao da preboli nepravdu.

Roberto Manćini
foto: Profimedia

Manćini nije želeo da se ista stvar dogodi i Siriguu (34), kome je ovo verovatno i poslednje prvenstvo na kom će biti u sastavu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track