MAĐARI STALI NA KORAK OD SENZACIJE: Nemci se provukli u Minhenu! Ronaldo sa 2 penala doneo bod Portugalu protiv Francuza! VIDEO
Foto: EPA

evropsko prvenstvo

MAĐARI STALI NA KORAK OD SENZACIJE: Nemci se provukli u Minhenu! Ronaldo sa 2 penala doneo bod Portugalu protiv Francuza! VIDEO

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Nemačke u osmini finala Evropskog prvenstva igraće protiv Engleske na Vembliju, Francuska će na Švajcarsku, a Portugal na Belgiju.

To je epilog spektakularnig trećeg kola u F grupi, sa pravom nazvanom "grupom smrti", pošto su oba meča - Nemačka - Mađarska u Minhenu i Francuska - Portugal u Budimpešti završena identičnim rezultatom 2:2.

U Minhenu Mađari su bili na pragu čuda, poveli su golom Adama Šalaija u 11. minutu, izjednačio je Kai Haverc u 66, samo dva minuta kasnije novu prednost gostima doneo je Andras Šafer, da bi senzaciju sprečio Leon Gorecka u 84. minutu i odveo Nemce dalje kao drugoplasirane grupi.

Na "Puškaš areni" u Budimpešti prvi put u istoriji šampionata dosuđena su tri penala na jednom meču, Kristijano Ronaldo pogodio je oba za Portugalce, u 31. i 60. minutu, a za Francuze Karim Benzema u 45+2. minutu.

Povratnik u reprezentaciju Francuske bio je strelac i u 47. minutu i omogućio remi kojim su aktuelni šampioni sveta kao pobednici grupe otišli dalje.

1 / 19 Foto: EPA

90. minut - Završena je utakmica i u Budimpešti.

Završena je utakmica u Minhenu, a meč u Budimpešti produžen je za pet minuta.

90. minut - Meč u Belrinu produžen je za četiri minuta.

84. minut - GOOOOOOOL! Odbila se lopta do Gorecke koji sjanim šutem pogađa mrežu Mađarske i tako ostavlja na EP svoju selekciju.

80. minut - Imao je Kros sjanu šansu posle duplog pasa, probao desnom u kontra ugao, ali promašio je čtav gol. Najbolja šansa na meču za Nemce.

68. minut - GOOOOOOOOL! Kakva ludnica u Minhenu. Mađari su odmah dali gol nakon što su ga primili. Šaper vraća prednost Mađarima posle sjajnog pasa Šalaija.

66. minut - GOOOOOOOL! Posle neverovatne greške Gulčija Nemci su uspeli da izjednače. Haverc je strelac ovog tragikomičnog gola.

62. minut - STATIVA - Šalai pogađa stativu iz prekida, a nakon igranja rukom fudbalera Nemačke na ivice šesnaesterca.

60. minut - GOOOOOOOOL - Drugi gol Ronalda sa penala na ovom meču. Ponovo su Nemci pred eliminacijom.

60. minut - Ponovo PENAL za Portugal.

53. minut - Sjajan šut Haverca, ali još bolja odbrana Gulačia.

48. minut - GOOOOOOOOL! Benzema je pogodio, sudija je pokazao na ofsajd, ali posle gledanja VAR-a preinačeno je i prihvaćen je gol Francuza. Asistenciju je upisao Pol Pogba.

Ponovo je Lev uradio zbog čega je nedavno zgrozio celu planetu.

Neverovatna priča o Luki Modriću, jednom od najboljih fudbalera današnjice.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme na oba meča.

Neviđen skandal pred početak utakmice u Minhenu.

Završeno je poluvreme na oba meča.

46. minut - GOOOOOOOOL! Benzema je sa penala doneo izjednačenje Francuzima sa penala, njegov povratnički pogodak.

45. minut - Završeno su poluvreme na utakmici u Minhenu.

36. minut - Jako nevreme zahvatilo Minhen, ali podrška Mađarima ne staje.

Nemačka, Mađarska, Euro 2020, nevreme, Alianc arena, Minhen
foto: Profimedia

Podatak koji je sve ostavio u čudu!

31. minut - GOOOOOOOL - Ronaldo sa penala donosi prednost Portugalu protiv Francuza. Drama u gripi F kakvu niko nije očekivao.

28. minut - PENAL za Portugal.

21. minut - Dve fenomenalne šanse za Nemce u jednom minutu. Pogodio je glavom Humels prečku posle kornera Kimiha, a onda i sjajna odbrana Gulašia. Veliki pritisak "Pancera" na odbranu mađarske.

17. minut - Sjajna šansa za Mbapea koji je izbio sam ispred Rui Patrisija, ali odlična odbrana golmana Portugalaca.

11. minut - GOOOOOL - Šok u Minhenu - Salai donosi prednost Mađrskoj u srcu Nemačke.

1. minut - Utakmice su počele

Sastavi:

sastavi
foto: Flešskor
sastavi
foto: Flešskor

Prava poslastica čeka nas u Budimpešti u sudaru evropskog i svetskog šampiona, odnosno Portugala i Francuske u derbiju kompletnog prvog dela.

Drugi meč se igra u Minhenu između Nemačke i Mađarske u kojem je "elfu" potreban trijumf protiv autsajdera grupe.

Na čelu grupe je Francuska sa četiri boda, koja je već obezbedila nokaut fazu, Nemci imaju tri, isto koliko i Portugal, ali "Elf" ima znatno lakši zadatak. Istrošeni Mađari dolaze u Bavarsku na noge super-motivisanim Nemcima, koje bilo kakav trijumf vodi u osminu finala. Portugalu da bi isto uradio neophodan je bar bod...

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track