PARTIZAN GAZIO SLOVAČKI TIM, A POSTIGAO SAMO JEDAN GOL Crno -beli se ŽESTOKO ispromašivali i sa MINIMALCEM drhte pred revanš VIDEO
Foto: Starsportphoto

liga konferencija

PARTIZAN GAZIO SLOVAČKI TIM, A POSTIGAO SAMO JEDAN GOL Crno -beli se ŽESTOKO ispromašivali i sa MINIMALCEM drhte pred revanš VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri Partizana savladali su Dunajsku Stredu u prvoj utakmici 2.kola kvalifikacija za Ligu konferencija rezultatom 1:0

Jedini gol na meču postigao je Lazar Marković u 19. minutu.

Crno-beli su odigrali odlično prvo poluvreme, imali su nekoliko dobrih prilika za gol ali su realizovali samo jednu, a jedan od glavnih "krivaca" za to je i golman slovačkog tima Martin Jedlička.

Partizan je prvu šansu imao posle samo minut i po igre kada se u sjajnoj prilici našao Danilo Pantić, ali je Jedlička dobro intervenisao.

Nakon toga pretili su Igor Vujačić, Rikardo Gomeš i Nemanja Jović, a Partizan je ofanzivnu igru i dominaciju na terenu naplatio u 19. minutu. Marković se tada lepo namestio na ivici kaznenog prostora i preciznim udarcem pogodio dalji ugao slovačkog gola.

Tempo crno-belih je u nastavku meča malo opao, ali je i pored toga domaći tim imao nekoliko prilika, preko Jovića, Jojića i Nahta. Medjutim, rezultat se nije menjao do kraja pa će izabranici Aleksandra Stanojevića na revanš putovati s minimalnom prednošću.

Revanš meč se igra za sedam dana u Slovačkoj.

Pobednik ovog dvomeča će u narednoj rundi kvalifikacija igrati protiv boljeg iz duela ruskog Sočija i azerbejdžanske ekipe Kešla. Soči je ranije danas napravio veliki korak ka trećem kolu pošto je pobedio sa 3:0.

1 / 16 Foto: Starsportphoto

KRAJ MEČA:

Drugo poluvreme:

90 . minut - Utakmica je produžena za 5 minuta

90. minut - Umesto Rikarda u igri je Milovanović

85. minut - Crno-beli oprezniji u finišu , gledaju da sačuvaju prednost, kad već nisu do vrha napunili mrežu slovačkog predstavnika

80. minut - Opao je ritam meča, mnogo prekida u finišu utakmice

74. minut - Dvostruka izmena u ekipi Partizana, umesto Lazara Markovića u igri je Holender, a umesto Jojića na terenu je Šćekić

Partizan
foto: Starsportphoto

70. minut - Sjajan pokušaj Natka, lukavo je šutirao, a Jedlička krajnjim naporem izbio loptu u korner

63. minut - Gosti su se oslobodili pritiska

60. minut - Umesto Jovića u igri je Natko

55. minut - Nova šansa za Partizan, opet Jović, ali je izblokiran iz blizine.

Partizan
foto: Starsportphoto

50. minut - Neverovatno je šta promašuju igrači Partizana, Jović se našao oči u oči sa golmanom Jedličkom i umesto da šutira nepotrebno driblao i upropastio fantastičnu šansu.

46. minut- Utakmica je nastavljena

Partizan
foto: Starsportphoto
Grobari
foto: Starsport©

Prvo poluvreme:

45. minut - Sjajna akcija Partizana dupli pas Jojića i Markovića , lopta dolazi do Rikarda koji odlaže za Jojića, a ovaj iz povoljne pozicije šutira pravo u Jedličku.

41. minut - Prilika za goste nakon dubinske lopte Kružilaka pokušao je Divković ali je srećom bio neprecizan.

35. minut - Ponovo Rikardo u prilici i ponovo Jedlička brani

29. minut - Nova šansa za Rikarda nakon centaršuta Pantića posle prekida, dobro je skočio, zahvatio loptu glavom, ali zamalo pored gola.

25. minut - Crno-beli i dalje napadaju u želji da što pre postignu i drugi gol.

19. minut -GOOL 1:0, Marković, sjajan gol, Marković je iskosa sa leve strane sa ivice šesnaesterca šutirao u dalji ugao golmana Jedličke i pogodio malu mrežu. Golman DAC-a je bio nemoćan.

17. minut- Nakon centaršuta Uroševića, Rikardo je pokušao atraktivno petom, ali zamalo pored gola.

12. minut - Treća velika šansa za Partizan, Rikardo je dobio loptu od Markovioća u idealnoj situaciji , ali je sa svega 7, 8 metara šutirao pravo u golmana Jedličku.

Partizan
foto: Starsportphoto

9. minut - Slovaci su se malo konsolidovali posle uraganskog starta Partizana, pokušao je iz daljine Taivo ali Stojković siguran.

4. minut - Nova velika šansa za Partizan nakon kornera Pokušaj Saničanina glavom, pa makazice Rikarda Gomeša koje su izblokirane i na kraju volej Vujačića, koji je sa pet metara šutirao preko gola

2. minut - Velika šansa za Partizan nakon sjajne dubinske lopte,Pantić je istrčao sam ispred Jedličke ali je šutirao pravo u njega

Grobari, Južna tribina, stadion, Partizan
foto: Printskrin

1. minut - Utakmica je počela

Partizan
foto: Starsportphoto

- Konačno nakon godinu i po dana, publika se vratila na stadion, igrači Partizana imaće vetar u leđa. Prema prvim procenama ima ih oko 12 hiljada.

- Igrači su izašli na zagrevanje, u Humskoj je sjajna atmosfera

1 / 4 Foto: Starsportphoto

- U slučaju da eliminišu Dunajsku Stredu Partizan će u 3. kolu kvalifikacija igrati sa boljim iz meča Soči ( Rusija) - Kešla ( Azerbejdžan).Po svemu sudeći to će biti ruski klub koji je u prvom meču trijumfovao sa 3:0

SASTAVI:

PARTIZAN: 4-2-3-1 Stojković - Miljković Urošević Saničanin Vujačić -Zdjelar Jojić- Pantić Marković Jović - Rikardo

Klupa: Popović, Natho, Holender, Pavlović, Baždar, Đorđević, Šćekić, Ostojić, Milovanović, Lutovac, Smiljanić

DUNAJSKA STREDA: 3-5-2 Jedlička- Bruneti, Beskorovajni, Kružilak -Moumu, Šafer, Balić, Fabri, Vera- Divković, Taivo

Klupa: Veselinov, Vantruba, Muhamedbegović, Zuberu, Rimarenko, Ciganiks, Andzuana, Nžaj, Mali, Nebila, Nikolaesku.

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević rekao je u najavi meča da njegova ekipa veruje u sebe pred duele sa DAC-om, ali da je i oprezna na početku učešća u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

"Oprezni smo, verujemo u sebe. U dobrom smo momentu, ulazimo sa samopouzdanjem i verom da možemo da napravimo dobar rezultat. Nadamo se da će to ići u dobrom smeru. Spremni smo, znamo odakle nam preti opasnost", rekao je Stanojević na konferenciji za novinare.

Stanojević je naveo da je zadovoljan promenom pravila da se više ne gleda gol u gostima.

Aleksandar Stanojević
foto: Starsport©

Kada je reč o ekipi iz Slovačke, Stanojević je imao reči hvale.

"To je zemlja u fudbalskom usponu. Njihov tim je sastavljen uglavnom od internacionalaca, trener im je iz Mađarske. Igraju 3-5-2, promenili su formaciju, imaju jasno definisan način igre, podsećaju na mađarsku reprezentaciju", rekao je Stanojević.

Po njegovim rečima, Partizan će pokušati da nametne svoj stil igre i da neće da se prilagođava protivniku.

"Pokušaćemo da iskoristimo njihove slabosti. Videćemo ko se kako nametne. Imamo svoj stil koji ćemo pokušati da ispratimo", rekao je trener Partizana.

Stanojević je posebno naglasio da su svi u klubu srećni i uzbuđeni zbog toga što će posle više od godinu dana igrati pred svojom publikom na stadionu u Humskoj.

Vladimir Stojković
foto: Profimedia

Kapiten ekipe Vladimir Stojković izrazio je zadovoljstvo zbog povratka navijača.

"Najbitnije je da fudbal ponovo liči na fudbal uz navijače. Biće nam vetar u leđa", rekao je Stojković.

Vladimir Stojković je naveo da je DAC dobra, ozbiljna ekipa sa pobedničkim mentalitetom i da Partizan mora da bude maksimalno obazriv

Partizan nema kadrovskih problema, izuzev duže odsutnog Ivana Obradovića.

Utakmica počinje u 21h

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track