PARTIZAN PROTIV TIMA SVOG BIVŠEG TRENERA: Čuka protiv boljeg iz meča Bazel/Ujpešt! Voša na Galatu ili ST Džonson
Foto: Starsport@

liga konferencija

PARTIZAN PROTIV TIMA SVOG BIVŠEG TRENERA: Čuka protiv boljeg iz meča Bazel/Ujpešt! Voša na Galatu ili ST Džonson

Fudbal -

Fudbaleri Partizana, ukoliko prodju u plej-of rundu kvalifikacija za Ligu konferencija, igraće protiv boljeg iz meča Santa Klara-Olimpija Ljubljana, odlučeno je danas žrebom u Nionu.

Partizan prethodno mora da prodje ekipu Sočija, u dvomeču trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija, a prvi meč igra se u četvrtak u Rusiji.

Partizan
foto: Starsportphoto

U plej-of rundi, koja se igra 19. i 26. avgusta, Partizan bi u prvom meču bio gost portugalskom ili slovenačkom timu. Ekipu Olimpije sa klupe predvodi bivši trener crno-belih Savo Milošević.

Vojvodina će, ukoliko u trećoj rundi prodje Lask iz Linca, igrati protiv boljeg iz meča Galatasaraj-Sent Džonston, dok će Čukarički, ukoliko prodje švedski Hamarbi, igrati protiv pobednika meča Ujpšet-Bazel.

Čukarički bi bio gost u prvom meču, dok bi Vojvodina bila domaćin u plej-ofu.

Tok žreba:

Parovi:

Glavna staza:

Partizan/Soči - Santa Klara/Olimpija

Vojvodina/Lask -Galatasaraj/ST Džonson

Ujpešt/Bazel - Hamarbi/ Čukarički

Ren - Rozenborg/Domžale

Ael/Karabag - Bredvajk/Aberdin

Šampionska staza:

Linfild/Fola - Kairat/Alaškert

Riga/Hiberninans - Linkoln/Slovan

Omonia/Flora - Šamrok/Teuta

Nefči/Helsinki - Makabi/Toršavn

Mura/Žalgiris - Priština/Bodo

14:05 - Počelo je izvlačenje parova.

14:00 - Počeo je program u Nionu.

Najlakši put, bar na papiru, trebalo bi da ima Partizan. Međutim, crno-beli prvo mora da preskoče moćni ruski Soči. Ukoliko ostvare podvig, vicešampion Srbije bi imao veliku šansu da se plasira u grupnu fazu Lige konferencije, pošto mu u četvrtoj, poslednjoj rundi kvalifikacija rival sigurno nece biti jači od Rusa sa Crnog mora. Parni valjak će na žrebu biti u grupi 4, imaće status nosioca, a potencijalni rivali su pobednici dvomeča: Rapid, Beč (Austrija)/Anortozis (Kipar), Tobol (Kazahstan)/Žilina (Slovacka), Santa Klara (Portugalija)/Olimpija, Ljubljana (Slovenija), Dinamo, Batumi (Gruzija)/Sivas (Turska) i Trabzon (Turska)/Molde (Norveška).

Partizan
foto: Starsport

Treba podsetiti da je Partizan pre dve godine bio bolji od Moldea u plej-ofu za Ligu Evrope. Svakako da bi bilo najzanimljivije da crno-beli za rivala dobiju Olimpiju, na čijoj je klupi Savo Milošević, donedavni trener kluba iz Humske ulice. Možda bi to bio i najlakši protivnik za srpskog predstavnika.

Vojvodina
foto: Starsport©

Vojvodina se takođe u žrebu nalazi kao nosilac, ali ne svojom zaslugom, nego kao rival austrijskog LASK-a u trećem kolu. Potencijalni rivali Novosađanima u plej-ofu su bolji iz duela: Galatasaraj (Turska)/Sent Džonston (Škotska), Kolos (Ukrajina)/Šahtjor Karagandi (Kazahstan), Rozenborg (Norveška)/Domžale (Slovenija) i Vitese (Holandija)/Dandalk (Irska).

Čukarički
foto: Fk. Čukarički

Čukarički, nažalost nije uspeo da se nađe medu nosiocima. "Brđani" neće biti povlašceni na žrebu, pa su njihovi potencijalni rivali: Ujpešt (Mađarska)/Bazel (Švajcarska), AEL Limasol (Kipar)/Karabag (Azerbejdžan), Nju Sejnts (Vels)/Plzen (Ceška) i Totenhem. Žreb će se održati u danas od 14 casova u Nionu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track