IGRAO U ROMI SAD GA ŽELI ZVEZDA Kurir saznaje: Stanković pronašao napadača, TRENIRAO GA JE MIHA, davao je golove i u Premijer ligi
Foto: Profimedia

bomba u najavi

IGRAO U ROMI SAD GA ŽELI ZVEZDA Kurir saznaje: Stanković pronašao napadača, TRENIRAO GA JE MIHA, davao je golove i u Premijer ligi

Fudbal -

Potraga za napadačima ovog leta Crvenoj zvezdi je donela dolazak Loija Dionija, ali to u ovom trenutku nije dovoljno za Dejana Stankovića i njegov stručni štab.

Pored pozajmice Dionija iz Anžea, završen je potpis Ohija Omoižuanfoa iz Moldea, ali on će se ekipi priključiti tek u januaru kada mu istekne ugovor sa norveškom ekipom.

A, prema saznanjima Kurira, crveno-beli su zainteresovani za dovođenje iskusnog Italijana, Stefana Okake.

Trideesetjednogodišnji napadač Udinezea ima iskustvo iz velikog broja klubova, ali i iz reprezentacije Italije, kako mlađih kategorija, tako i A tima, za koji, ruku na srce, nije odigrao previše utakmica.

Karijeru je počeo u Romi u koju je stigao kada je imao 15 godina, a kao član "Vučice" kalio je zanat na pozajmicama u Modeni, Breši, Fulamu, Bariju i Parmi, a na leto 2012. godine napustio je Romu za stalno. U karijeri je igrao još za Speciju, Sampdoriju gde mu je trener bio Siniša Mihajlović i Anderleht pre nego što se vratio u Premijer ligu.

Zvezda, Dioni
foto: Starsport

Okaka je u Votfordu je proveo dve sezone, a 2019. godine je stigao u Udineze i od tog trenutka na 71 utakmici je postigao 18 golova.

Sa ekipom koja je prethodnu sezonu završila na 14. mestu Serije A ima ugovor do leta 2022. godine što znači da bi Zvezda morala da izdvoji novac za obeštećenje, osim ako ne planira da Italijana dovede na pozajmicu.

Problem crveno-belih na poziciji centarfora je bio jasno vidljiv na utakmici protiv Šerifa, kada je Loi Dioni u 55. minutu napustio teren, a umesto njega minute dobio neiskusni Nikola Krstović.

Milan Pavkov koji je od početku sezone odigrao tek 61 minuta nije bio u konkurenciji zbog povrede, a Dioni u svom startu u crveno-belom dresu nije doneo ekipi ono što je ekipi davao Dijego Falćineli, fudbaler Bolonje koji je prošlu sezonu bio deo šampionskog tima Zvezde.

(Kurir Sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track