UEFA ZBOG USTAŠKIH ZASTAVA ZAKLJUČAVA MAKSIMIR AKO DOĐE DO MEČA DINAMO - ZVEZDA?! Sramni ispadi BBB skupo će koštati Zagrepčane?!
Foto: Profimedia

šok

UEFA ZBOG USTAŠKIH ZASTAVA ZAKLJUČAVA MAKSIMIR AKO DOĐE DO MEČA DINAMO - ZVEZDA?! Sramni ispadi BBB skupo će koštati Zagrepčane?!

Fudbal -

Najvatrenije pristalice Dinamo Zagreba, Bed Blu Bojsi, imali su skandalozan ispad na prvom meču 3. runde kvalifikacija za Ligu šampiona prtiv Legije iz Varšave.

Navijači hrvatskog šampiona na tribinama Maksimira razvukli ustaške zastave sa sloganom "što bog da i sreća junačka". To je bio slogan 369. pojačanog pešadijskog puka, koji se u okviru Htlerove Nemačke borio na istočnom frontu tokom Drugog svetskog rata.

Broj 369 bio je na brojnim zastavama koje su istakli Bed Blu Bojsi na meču protiv Legije.

Na zastavama je bio i sporni grb i šahovnica koja počinje belim poljima. Podsetimo, ona je korišćena u vreme NDH.

Kako UEFA ne toleriše ovakve ispade, nije isključeno da će protiv hrvatskog kluba biti pokrenut postupak.

Engleski novinar Sem Strit preneo je informaciju o mogućoj kazni, uz fotografiju sa tribina Maksimira.

Ostaje da vidimo da li je delegat UEFA koji je pratio meč primetio razliku između regularne zastave Hrvatske i ustaških koje su bile istaknute na Maksimiru.

Ako UEFA bude dosledna, Dinamo bi mogao da bude ozbiljno kažnjen zbog gnusnog ispada navijača. To znači da bi potencijalni meč plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona mogli da igraju pred praznim tribinama.

Poznato je da postoji velika šansa da u poslednjoj rundi kvalfikacija za najelitnje evropsko takmičenje gledamo okršaj Dinama i Crvene zvezde.

Ako Zvezda i Dinamo savladaju svoje rivale u revanšu 3. kola kvalifikacija, ljuti eks-ju rivali odmeriće snage prvi put nakon raspada bivše Jugoslavije.

Podsetimo, i Dinamo i Zvezda su na prvim mečevima na svom terenu odigrali nerešeno.

Kurir sport/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track