IVICA ILIEV ZA KURIR: Ne plašim se da će Suma otići u Crvenu zvezdu, otići će on NEGDE DALEKO odavde!
Foto: Nebojša Mandić

SUMORAN RASTANAK

IVICA ILIEV ZA KURIR: Ne plašim se da će Suma otići u Crvenu zvezdu, otići će on NEGDE DALEKO odavde!

Fudbal -

Prvi čovek sportskog sektora crno-belih veruje da će reprezentativac Gvineje otići negde daleko odavde, jer u Evropi ne može da zaigra pre proleća.

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev podseća da Sejduba Suma, nakon što je Partizan raskinuo ugovor sa njim, u Evropi može da zaigra tek na proleće, pa je mnogo verovatnija opcija da karijeru nastavi na Bliskom istoku ili nekoj drugoj dalekoj destinaciji, što su najavili i menadžeri koji ga zastupaju.

- Ne plašim se da će Suma otići u Crvenu zvezdu, kako se kod nas spekuliše, već sam uveren da će da ode negde daleko odavde. Na kraju smo se mirno razišli i nema mesta za razne spekulacije. Prvi sam odreagovao kada je napravio incident, a klub je u takvoj situaciji pokazao snagu i odlučnost, i naravno zajedništvo. Isto bismo postupili da je u pitanju bio bilo koji drugi igrač. Sumi sam poželeo sreću na odlasku, ali Partizan je iznad svakog pojedinca i u zvaničnom klupskom saopštenju je sve rečeno. Idemo dalje, jer nas uskoro očekuje serija utakmica na domaćoj sceni i u Evropi i nadamo se nastavku dobrih igara i rezultata - rekao je Iliev.

Aleksandar Stanojević, Sejduba Suma
foto: Starsport, FK Partizan

Sejduba Suma je stigao u Partizan pre četiri godine, a doveo ga je upravo Iliev iz Slovana iz Bratislave, kome je za obeštećenje plaćeno 1,65 miliona evra.

Omaleni tamnoputi vezista iz Gvineje nije opravdao velika uložena sredstva, tek na momente je pokazivao nesporne velike mogućnosti, ali publika i navijači Partizana su ga voleli, jer se na terenu isticao atraktivnim potezima.

Sejduba Suma
foto: FK Partizan/ Miroslav Todorović

Međutim, ove sezone je počeo da pravi ozbiljne probleme, a sve je kulminiralo samovoljnim oglašavanjem preko društvenih mreža, posle čega je razlaz bio neminovan. Poput Sume, i menadžeri koji ga zastupaju Aleksandar Bogdanović i Boban Savić, optužili su trenera Partizana Aleksandra Stanojevića da sabotirao reprezentativca Gvineje, koji je naposletku praktično sam sebe oterao iz kluba.

Dolazak je bio spektakularan, uz predstavljane na stadionu u Humskoj ulici, a prevremeni rastanak sumoran.

Miletić hvali trenera Stanojevića

Nemanja Miletić je u prvom navratu u Partizanu bio desni bek, a sada je na povratničkom debiju u Lučanima protiv Mladosti igrao na mestu štopera. Vraćen je da bi ojačao odbrambeni bedem ispred gola crno-belih.

- Trener Stanojević ništa ne prepušta slučaju. Od početka smo radili individualne analize kako bih se što pre prilagodio sistemu igre. Eto, desila se povreda butnog mišica, ali je sada sve iza mene i presrećan sam što sam ponovo obukao najdraži dres. U nedelju nas očekuje prvenstveni duel sa Spartakom, pa dočekujemo Floru u Ligi konferencije u četvrtak... Zgusnut raspored, a na svakoj utakmici moramo da idemo na pobedu, posebno sada. U rosteru ima dovoljno igrača, nedostaje nam Pantić, ali se borimo i ne odustajemo - rekao je Miletić.

Nemanja Miletić
foto: Dado Đilas

(Kurir sport/ Lazar Delić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track