PREMINUO ČOVEK KOJI JE IBRAHIMOVIĆU SPASIO KARIJERU Oglasio se i Zlatan: Dugujem mu sve, još sam na vrhu samo zahvaljujući njemu
Foto: Starsport©

tuga

PREMINUO ČOVEK KOJI JE IBRAHIMOVIĆU SPASIO KARIJERU Oglasio se i Zlatan: Dugujem mu sve, još sam na vrhu samo zahvaljujući njemu

Fudbal -

Nakon teške borbe sa kancerom, preminuo je Fredi Fu, jedan od najpoznatijih svetskih hirurga, koji je zaslužan za to što karijera Zlatana Ibrahimovića još uvek traje.

Doktor Fu je rođen u Hong Kongu, a svoju karijeru je gradio u Americi. Postao je predsednik Američke ortopedske zajednice za sportsku medicinu 2008. godine, a tokom karijere je dobijao i razne nagrade iz oblasti hirurgije.

U ovom trenutku, tim koji je vodio Fu ima više od 100 studija završenih ili započetih kojima je cilj bio da se što više sazna o lečenju kolena. A, upravo je operacijom kolena pomogao Zlatanu Ibrahimoviću, napadaču Milana, u najtežim trenucima da nastavi karijeru.

Ibrahimović je 2017. godine na utakmici Mančester junajteda protiv Anderlehta u četvrtfinalu Ligi Evrope doživeo tešku povredu koja je pretila da ga zauvek udalji od profesionalnog igranja fudbala.

Ipak, Fu i njegov tim su Zlatana ubrzo uspešno operisali u Rimu, a nakon oporavka je fudbaler prešao u Los Anđeles Galaksi i posle dve odlične sezone u MLS-u vratio se u Milan gde je još uvek važan faktor, iako će početkom oktobra proslaviti 40. rođendan.

Nakon što je saznao da je Fredi Fu preminuo, Ibrahimović se oglasio na društvenim mrežama.

- Fredi Fu mi je pružio drugu šansu u karijeri. Još uvek sam na vrhu samo zahvaljujući njemu. Dugujem mu sve. Hvala Fredi Fu. Počivaj u miru - poručio je Ibrahimović.

Napadač je probleme sa povredama imao i prošle što se odrazilo i na start nove sezone. Šveđanin je odigrao tek 31 minut u Seriji A i to na meču protiv Lacija kada je bio strelac jednog gola. I bez njega Milanu dobro ide i trenutno je na prvom mestu sa 16 bodova iz šest utakmica, a povratak miljenika navijača na teren samo će dodatno ojačati ekipu Stefana Piolija.

Kurir sport/A. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track