AKCIJA I GOL O KOM JE BRUJALA PLANETA! Srpski kadeti izveli najbolji korner u istoriji fudbala VIDEO
Foto: Printscreen

DA SE ne zaboravi

AKCIJA I GOL O KOM JE BRUJALA PLANETA! Srpski kadeti izveli najbolji korner u istoriji fudbala VIDEO

Fudbal -

Kadeti Srbije oduševili su navijače u meču sa vršnjacima iz Moldavije u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u fudbalu, koji je odigran 27. septembra 2012. godine u Inđiji.

Osim što su slavili ubedljivim rezultatom 4:0, akcijom koja je prethodila golu dokazali su zašto je fudbal „najvažnija sporedna stavr na svetu”.

Sve je izgledalo perfektno: ubačena lopta iz ugla, prvi igrač propušta loptu kroz noge, pa drugi, treći… četvrti je dočekao loptu na 16 metara od gola Moldavaca i neodbranjivo je poslao u mrežu. Bio je to tada Partizanov kadet Andrija Živković.

“Dejli Mejl” je tako izveden korner proglasio za najbolji u istoriji fudbala.

“Lepo je što su Englezi prepoznali takav poduhvat, a još lepše je što su glavni junaci naši talenti. To izvođenje prekida spremali smo mesecima, poznato je da u reprezentaciji nemamo mogućnost da radimo zajedno svaki dan, ali poslednjih pet, šest okupljanja intenzivno smo vežbali.” – izjavio je posle meča selektor “Orlića” Milan Lešnjak.

On je objasnio kako se došlo na hrabru ideju da upućenu loptu iz ugla preskoče tri igrača.

“Za tako nešto, pored vežbanja, potrebno je i da se dobro uradi analiza protivnika. Nismo prethodno trošili tu ideju, namestili su nam se Moldavci i ispalo je super. Moram da kažem da smo prethodno žrtvovali jedan korner, da vidimo kako reaguju. Da bi se uradilo tako nešto potrebno je učešće pola tima, čak petorica su bili direktni akteri akcije, a bilo je i onih koji su protivnika zavaravali kretanjem.” – dodao je tadašnji selektor kadeta.

Reprezentacija Srbije ispod 17 godina osvojila je tada prvo mesto u grupi 1 preliminarne runde kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo. Izabranici selektora Milana Lešnjaka u potpunosti su opravdali ulogu favorita u kvalifikacionoj grupi, a o apsolutnoj dominaciji srpske selekcije na kvalifikacionom turniru govori činjenica da su tada ostvarene sve tri pobede, uz impresivnu gol-razliku (16:0). Savladane su još i reprezentacije Belorusije (7:0) i Jermenije (5:0).

Ipak, ekipa nije se plasirala tada na Evropsko prvenstvo, ali ostalo je da se pamti da su jedan od najboljih kornera svih vremena izveli srpski kadeti.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track