MOĆNA ZVEZDA PREGAZILA KOLUBARU: Crveno-beli RAPSODIJOM u prvom delu DEMOLIRALI Lazarevčane i u sjajnoj formi putuju u Dansku!
Foto: Starsportphoto

Superliga Srbije

MOĆNA ZVEZDA PREGAZILA KOLUBARU: Crveno-beli RAPSODIJOM u prvom delu DEMOLIRALI Lazarevčane i u sjajnoj formi putuju u Dansku!

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su danas u Lazarevcu ekipu Kolubare sa ubedljivih 7:1, u utakmici 13. kola Super lige Srbije.

Ekipa Dejana Stankovića upisala je devetu pobedu u šampionatu i druga je na tabeli sa 29 bodova, odnosno ima dva boda manje od Partizana. Na drugoj strani, Kolubara je doživela osmi poraz i nalazi se na 12. poziciji sa 13 bodova.

Zvezda je dobru igru i inicijativu "naplatila" već u prvom poluvremenu kada je postigla svih šest golova.

Goleadu je započeo Aleksandar Dragović u devetom minutu kada je lepo zahvatio loptu posle asistencije Milana Rodića, koji je bio asisent i u 16. minutu kada je El Fardu Ben sa peterca pogodio za 2:0.

Samo tri minuta kasnije u strelce se upisao i Mirko Ivanić udarcem sa dvadesetak metara, da bi u 24. minutu Milan Pavkov iskoristio grešku golmana Kolubare i povećao rezultat na 4:0.

Nekoliko minuta kasnije Gelor Kanga nije iskoristio jedanaesterac, ali se crveno-beli nisu zaustavili pa su do kraja prvog poluvremena još po jednom mrežu domaćeg tima zatresli Ivanić i Pavkov, u 36. i 44. minutu.

Utešan pogodak za Kolubaru postigao je Bogdan Mladenović u 87. minutu, a konačan rezultat je minut kasnije postavio Marko Lazetić koji je tako postigao svoj prvenac u seniorskom timu.

1 / 9 Foto: Starsportphoto

KRAJ MEČA

Drugo poluvreme:

90. minut- Utakmica je završena

88. minut - GOOL 1:7, Lazetić postiže sedmi pogodak za aktuelnog šampiona Srbije, odlično ga je uposlio Falko.

85. minut - GOOL, 1:6, Kolubara je postigla počasni gol, strelac Mladenović, ispratio je akciju Dobrijevića

80. minut - Igra se između dva šesnaesterca, svi jedva čekaju poslednji zvižduk sudije Srđana Jovanovića

67. minut - Opao je ritam igre, Zvezda napada ali ne tako silovito kao u prvom meču, Kolubara jedva čeka kraj ove agonije za njih

60. minut - I Kanga je napustio igru, umesto njega u igri je Vukanović

Zvezda
foto: Starsportphoto

52. minut - Zvezda i dalje napada, pokušao je rezervista Nikolić, Stanivuković brani.

46.minut - Stanković je napravio par izmena u poluvremenu, nema potrebe da opterećuje glavne igrače pred gust raspored koji čeka crveno-bele. Igru su napustili Ben, Dragović Pavkov i Ivanič, a ušli su Lazetić, Petrović , Nikolić i Pankov

Zvezda
foto: Starsportphoto

46. minut - Počelo je drugo poluvreme

Prvo poluvreme:

45. minut - Kraj prvog poluvremena, Kolubara ga je čini se jedva dočekala

43. minut - GOOL, 0:6 , Pavkov drugi pogodak. Nakon jednog šuta Stanivuković je kratko odbio loptu tačno na nogu Pavkova, koji je rutinski proslediom loptu u nebranjenu mrežu. Potpuna dominacija sjajne Zvezde i potop domaćina!

36. minut - GOOL , 0:5, opet Ivanić! Nakon sjajne akcije ovog puta sa desna strane , Gajić je idealno uposlio Ivanića kome nije bilo teško da plasira loptu u mrežu.

30. minut- PENAL za Zvezdu! Kanga je preuzeo odgovornost ali je šutirao traljavo pored gola.

27. minut - Zapretila je konačno i Kolubara, Borjan je pravovremenom reakcijom sprečio siguran pogodak domaćina.

24. min - GOOL 0:4, Pavkov, potpuni debakl Kolubare, pogađa i Zvezdin golgeter. Treća asistencija Rodića, golman Stanivuković loše reagovao, a Pavkov "otpadak" prosledio u mrežu...

18. minut - GOOL 0:3, Ivanić, Sjajan solo prodor Zvezdinog virtuoza, ostavio je nekoliko čuvara iza sebe, namestio se i sjajnim udarcem sa dvadesetak metara zatresao mrežu Kolubare.

16. minut - GOOL 0:2, Ben, nova asisstencija Rodića, ovog puta egzekutor je Ben. VAR je potvrdio da nije bilo ofsajda

12. minut- Zvezda nastavlja da napada želi što pre i drugi gol

Zvezda
foto: Starsportphoto

8. minut - GOOL, 0:1, Dragović! Nakon prekida i centaršuta Milana Rodića lopta je na negde na penaltiku došla do Dragovića koji volejom iz prve matira nemoćnog Stanivukovića!

4. minut - Inicijativa Zvezde od starta po teškom terenu u Lazarevcu

1. minut - Utakmica je počela

Sudija: Srđan Jovanović

KOLUBARA: Stanivuković – Stanković,Vasiljević, Kočović, Stojanović – Vučetić, Lončar – Tumbas, Mladenović, Filipović – Đenić. Trener: Dejan Đurđević.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gajić, Dragović, Eraković, Rodić - Krstičić, Kanga - Falko, Ivanić, Ben - Pavkov. Trener: Dejan Stanković.

Sastavi

Šef stručnog štaba domaćeg tima Dejan Đurđević ističe da su crveno-beli poslednjih godina dominantni i da je upravo to najveći motiv za njegove igrače da pruže dobru partiju:

’’Dolazak Crvene zvezde u Lazarevac je jedan istorijski događaj. Zvezda je poslednjih godina izuzetno dominantan klub u srpskom fudbalu, što nama daje poseban motiv da se nađemo sa njom u duelu. Zvezda je apsolutni favorit u ovoj utakmici, ali ono što ja očekujem od mojih igrača je da igramo fudbal, da napadnemo, da damo svoj maksimum, da iskoristimo svoje individualne potencijale, pa čak i da damo gol.’’

Šef stručnog štaba crveno-belih Dejan Stanković ističe da je pauza bila korisna u situaciji kada je dosta igrača imalo zdravstvenih problema, kao i da je sva pažnja sada usmerena ka prvom od tri meča u mini ciklusu:

’’Prijala nam je pauza donekle, jer smo imali dosta momaka koji zbog korone i povreda nisu mogli da budu u punom trenažnom procesu, pa nisu mogli da isprate program za to vreme. Imali smo Kangu, Erakovića i Gordića u reprezentaciji, ali mene najviše zabrinjava povratak posle korone. Nemamo roster za odmaranje, znate i sami da Katai ne trenira, krenuo je lagano posle korone, a pre toga je takođe imao zdravstvene probleme. Videćemo ko je zdrav, recimo i Kanga je kasno stigao, Eraković nije igrao poslednju utakmicu za reprezentaciju, na moje veliko iznenađenje, ali on je odmoran. Sigurno ćemo izaći u najjačem sastavu, nema kalkulisanja, u takmičarskom smo ritmu. Potpuno smo usmereni na Kolubaru. Svaki povratak sa pauze nosi dozu rizika, jer je prirodno da se čovek opusti na odmoru, ali smo dobro radili u prethodnih sedam dana. Razmišljam o ovom mini ciklusu gde imamo tri utakmice u sedam dana, prvo Kolubara, pa Midtjiland, pa Radnički. Želimo da budemo pozitivni. Dovoljna je i pobeda od 1:0, pa da se odmorimo i spremimo za Dansku, ne razmišljam ni o čemu drugom. Što se tiče uslova i terena, to su sve izgovori, a toga kod nas nema.’’

Meč između Kolubare i Crvene zvezde igra se sa početkom u 15:55 časova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track