SRBI GA GRADE, A MI MOŽEMO SAMO DA GA SANJAMO: Hrvatski mediji izveštavaju o najavi izgradnje nacionalnog stadiona u Beogradu
Foto: Ministarstvo finansija

SRBI GA GRADE, A MI MOŽEMO SAMO DA GA SANJAMO: Hrvatski mediji izveštavaju o najavi izgradnje nacionalnog stadiona u Beogradu

Fudbal -

Najava da će Srbija dobiti nacionalni stadion, čija će izgradnja koštati 257 miliona evra, do 2025. godine nije zaintrigirala samo srpsku javnost.

Stadion, Nacionalni stadion, navijači, fudbal, Surčin
foto: Ministarstvo finansija

O stadionu, koji bi trebao da budu smešten u Surčinu, blizu aerodroma "Nikola Tesla", između ostalih pišu i mediji u Hrvatskoj sa osvrtom na svoje muke po ovom pitanju.

"Srbi već duže vreme čekaju nacionalni stadion, baš kao i u Hrvatskoj. Kod nas se već dugo govori o toj temi, no za sada je malo toga konkretno učinjeno. Zanimljivo je da hrvatska reprezentacija u ovim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo ni jednu utakmicu neće odigrati na Maksimiru koji je u lošem stanju. Igrali smo u Rijeci, Osijeku i Splitu, a Poljud će biti domaćin ključne utakmice s Rusijom", piše Večernji.

Stadion, Nacionalni stadion, navijači, fudbal, Surčin
foto: Ministarstvo finansija

Ovaj hrvatski medij ističe primer Osijeka, koji je u vlasništvu Mađara i koji će uskoro dobiti novi stadion.

"No, zato FK Osijek ima velike planove oko novog stadiona. Mađari koji su vlasnici osječkog kluba na obali Drave grade najmodernije fudbalsko zdanje u Hrvatskoj. Osječka fudbalska arena s 12.900 potpuno pokrivenih mesta, što će u perspektivi moći da se proširi na 15.000, po mnogo čemu će biti posebna u Hrvatskoj. Ulaziće se na nivou terena, a navijači će fudbalerima disati za vrat jer će prvi redovi tribina biti udaljeni samo pet do šest metara od terena. Prva dva reda tribina biće luksuzna mesta s posebnom cenom ulaznica, dok će se iznad zadnjeg reda tribina nalaziti tzv. "sky promenada" na kojoj će gledaoci imati gastroponudu, a istovremeno će moći neometano da prate utakmicu."

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track