OVO JE VODIČ ZA MUNDIJAL: Šta sve morate da znate dok ne počne Svetsko prvenstvo u Kataru, evo od čega zavisi
Foto: Profimedia

specijal

OVO JE VODIČ ZA MUNDIJAL: Šta sve morate da znate dok ne počne Svetsko prvenstvo u Kataru, evo od čega zavisi

Fudbal -

Reprezentacija Srbije je uspela! Pao je Portugal u Lisabonu, Aleksandar Mitrović je bio heroj koji nas je odveo direktno u Katar! "Orlovi" su pobedili u meču generacije i direktno su se plasirali na Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Tim Dragana Stojkovića Piksija našao se među 32 ekipe koje će se naći na najvećoj fudbalskoj smotri, a Portugalci će ovoga puta morati da idu u baraž.

Sada se čeka prvo završetak svih kvalifikacija, a potom žreb za grupnu fazu u kojoj ćemo gledati "orlove".

Žreb koji čekamo je na programu 1. aprila 2022. godine, a Srbija će u zavisnosti od svog mesta na FIFA rang listi biti raspoređena u jedan od šešira.

Srbija
foto: Profimedia

Na spektakularan način, "orlovi" su se pridružili do sada kvalifikovanim reprezentacijama Katara, kao i pobednicima grupe u evro-kvalifikacijama, Nemačkoj, Danskoj, Belgiji, Francuskoj i Hrvatskoj. Takođe, kvalifikovan je i Brazil, kao jedan od četiri najuspešnije ekipe u Južnoj Americi.

Trenutno je Srbija 25. i izjednačena je sa Poljskom, a posle ove pobede se očekuje da sigurno odemo na nekoliko mesta veću poziciju, a do aprila imamo šansu da dobrim igrama poboljšamo svoje mesto i nađemo se u što boljem šeširu.

Evropske reprezentacije dobile su samo 13 mesta, a među 55 reprezentacija naš tim je uspeo da direktno ode na Mundijal. Bravo momci!

Pogledajte kako je izgledao istorijski meč Portugala i Srbije, koji ćemo večno pamtiti.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track