EVROPSKO PROLEĆE PARTIZANA POD ZNAKOM PITANJA: Crno-beli poraženi od Flore, protiv Anortozisa u Beogradu jure nokaut fazu! VIDEO
Foto: FK Partizan

liga konferencija

EVROPSKO PROLEĆE PARTIZANA POD ZNAKOM PITANJA: Crno-beli poraženi od Flore, protiv Anortozisa u Beogradu jure nokaut fazu! VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri Partizana izgubili su večeras u Talinu od Flore sa 0:1, u utakmici petog kola Grupe B Lige konferencija.Jedini gol na meču postigao je Martin Miler u 44. minutu.

Crno-beli su ostali na sedam osvojenih bodova i na drugom mestu na tabeli, dok je Flora posle prve pobede u takmičenju treća sa dva boda manje. Gent, koji je lider grupe sa deset bodova, dočekaće kasnije večeras Anortozis koji ima dva boda.

Partizan u prvom poluvremenu nije stvorio niti jednu ozbiljnu šansu pred golom Flore, koja je u finišu tog dela igre kaznila lošu igru crno-belih.

1 / 4 Foto: FK Partizan

U momentima kada je Slobodan Urošević bio van terena zbog "puknute" arkade, Markus Pom je poslao dugačku loptu u kazneni prostor Partizana gde je Martin Miler bio potpuno sam i nije mu bilo teško da glavom savlada Aleksandra Popovića.

Trener Partizana Aleksandar Stanojević je posle desetak minuta igre u nastavku izvršio četvorostruku izmenu kada je u igru uveo Lazara Pavlovića, Lazara Markovića, Miloša Jojića i Aleksandra Lutovca.

Nakon tih izmena usledio je veliki pritisak Partizana, ali je prvu veliku šansu u drugom poluvremenu imala Flora. Posle greške igrača crno-belih, usledio je kontranapad domaće ekipe, ali je Popović istrčao sa gola i uspeo da zaustavi Rauna Sapinena.

Crno-beli su do kraja meča zapretili samo jednom kada je Jojić u 77. minutu oprobao šut sa daljine, ali je golman domaće ekipe sjajno intervenisao.

Dodatni hendikep za Partizan bio je i to što je u poslednjih desetak minuta igrao sa igračem manje pošto je Lazar Marković zbog povrede ramena morao van igre.

U poslednjem kolu grupne faze, Partizan će dočekati Anortozis, dok će Flora gostovati Gentu.

Tok meča:

Kraj meča!

Domaći odugovlače na sve načine, žale se na povrede i grčeve, Partizan blizu prvog poraza u grupnoj fazi Lige konferencija.

90. minut - Utakmica je produžan za šest minuta.

89. minut - Probao je Jojić iz velike daljine, ali lak zadatak za golmana domaćih koji je večeras sjajan. Pošto Stanojević nema više izmena crno-beli će do kraja meča igrati sa igračem manje.

85. minut - Lazar Marković je doživeo tešku povredu ramena nakon starta Kalastea koji nije dobio ni žuti karton za to. Marković je na nosilima iznet sa terena, nije bio u stanju ni da izađe iz igre. Na licu mesta je odrađena mobilizacija ramena Markovića što samo govori o težini povrede kapitena crno-belih.

81. minut - Dvostruka izmena kod domaćih koji čuvaju rezultat i odugovlače igru na sve načine.

77. minut - Bomba Jojića, ali nova odlična odbrana golmana domaćih koji večeras igra utakmicu života, definitnivno.

76. minut - Probao je sada Urošević glavom posle centaršuta Lazara Pavlovića, ali pored gola domaćina. Ređaju se šanse za crno-bele, kruže oko gola Flore koja se brani svim silama.

75. minut - Milovanović je ušao u igru umesto Rikarda Gomeša koji večeras nije bio na svom standardnom nivou.

Partizan, Flora
foto: FK Partizan

71. minut - Sjajna reakcija Popovića koji je izleteo na vreme i oduzeo loptu Sapinenu koji je bio iza cele odbrane Partizana. Srećom, napadač domaćih nije video golmana Partizan koji je izašao izvan svog šesnaesterca kako bi odreagovao na dugu loptu.

69. minut - Žuti karton za Sapinena zbog faula nad Zdjelarom.

65. minut - Najbolja šansa za Partizan na meču. Centrirao je Urošević, loptu propustio Lutovac do Lazara Markovića koji je bio sam na penalu, probao je iz prve, ali nije lepo zahvatio loptu koja je otišla preko gola domaćina.

56. minut - Četiri izmene u Partizanu. U igri su Pavlović, Marković, Lutovac i Jojić umesto Meniga, Jovića, Šćekića i Pantića. Dvostruku izmenu izvršio je i domaći trener. U igri je Sapinen, najbolji strelac domaće ekipe.

51. minut - Žuti karton za Jovića zbog simuliranja. Tražio je fudbaler Partizana penal, ali je kažnjen sa kartonom.

Partizan, Flora
foto: FK Partzan

50. minut - Proboa je Danilo Pantić sa više od 20 metara, ali odlična parada golmana domaćina koji čuva svoj gol.

Utakmicu će do kraja Urošević igrati sa čalmom oko glave zbog povrede iz prvog dela meča. Na stadionu je oko 2.000 navijača, od čega je oko 50 simpatizera Partizana.

46. minut - Počeo je drugi deo igre.

Zavšren je prvi deo igre.

45. minut - Prvo poluvreme produženo je za jedan minut.

44. minut - GOL - Miler donosi prednost domaćinu iz svog četvrtog pokušaja na meču. Njegov prvi gol u Evropi. Duga lopta Poma do Milera koje je glavom zakucao loptu sa strane gde bi trebao da bude Urošević koji je izašao iz igre zbog napukle arkade.

43. minut - Urošević je na kratko morao da napusti teren zbog povrede arkade.

39. minut - Taman koji trenutak nakon prethodne konstatacije, Miler je šutirao sa oko 11 metara iskosa ka golu Partizana, ali je lopta prošla pored stative. Ruku na srce, i golman Popović dobro je pokrio ostatak gola.

34. minut - Novi pokušaj Milera, sada dosta neprecizno, lopta je otišla daleko preko gola Popovća.

31. minut - Prvi žuti karton na meču dobija Zenjov posle faula nad Uroševićem.

26. minut - Prvi šut u okvr gola i za Partizan. Posle kornera na odbijenu loptu naleteo je Jović, ali šut je završio pravo u rukama golmana domaćih.

Partizan, Flora
foto: FK Partizan

25. minut - Prvi šut u okvri gola na meču. Probao je Miler iz okreta sa ivice šesnaesterca, ali po sredini gola gde je bio spreman Popović.

20. minut - Izveo je prekid Pantić, bilo je to nešto između šuta i centaršuta i dosta blizu gola domaćina, ali ništa previše opasno. Ovo možemo zavesti kao prvi šut Partizana na meču.

15. minut - Partizan kontroliše meč, pokušavaju dugim loptama da preskoče odbranu domaćina, ali za sada to nije najbolje rešenje da se promađe put do gola Flore. Na igru dosta utiču loši vremenski uslovi, osim što je veoma hladno, tokom celog dana pada kiša.

9. minut - Prva prilika na meču za domaće. Probao je Aliku sa nekih 20 metara, ali je Saničanin blokirao njegov šut i lopta je otišla u korner. Partizan ima inicijativu, ali za sada bez šanse.

Sa tribina se čuje pesma navijača Partizana koji su došl u hladni Talin kako bi pružili poršku svojim pulenima. U pitanju su navijači Partizana iz Pariza.

Grobari, Partizan
foto: Printskrin

1. minut - Utakmica je počela.

Sastavi:

Partizan (4-2-3-1): 41 Popović - 26 Miljković, 73 Miletić, 4 Saničanin, 72 Urošević - 39 Jojić, 19 Šćekić - 9 Menig, 77 Jović, 55 Pantić - 11 Gomez.

Flora (4-2-3-1): 32 Igonen - 4 Luka, 2 Kusk, 24 Pirg, 27 Lilander - 35 Pum, 28 Somets - 20 Zenjov, 74 Kuraksin, 10 Miler - 9 Aliku.

Fudbaleri Partizana kao apsolutni favoriti u ovoj utakmici protiv Flore Trijumf u Talinu crno-belima sigurno garantuje drugo mesto i plasman u nokaut fazu trećeg po redu UEFA takmičenja.

- Moramo da idemo na sva tri boda, iz hiljadu razloga. Možete da izvučete zaključke šta to znači - ne ostavlja prostora za kalkulacije trener Partizana Aleksandar Stanojević, i nastavlja:

- Videli smo da je hladno na Baltiku, padao je sneg, nadamo se da će teren biti dobro pripremljen, ali imamo jasan cilj.

Pre dva meseca u Humskoj Partizan je lako slavio protiv Flore rezultatom 2:0, a oba gola bila su delo Lazara Markovića.

- Retko Flora gubi u Talinu. Pogledajte evropske utakmice na njenom stadionu, o prvenstvu Estonije da ne govorim. Zato smo maksimalno koncentrisani. Nema šanse da u Evropi bilo koga potcenimo. Bilo bi neozbiljno da to uradimo u savremenom fudbalu. Bila je teška utakmica u Beogradu, imali su Estonci šanse, ali smo zasluženo pobedili. Sad će biti drugačije. Vratio im se Rauno Sapinen, najbolji strelac ekipe. Generalno, Flora igra drugačije kod kuće, sigurno će pokušati da bude dominantnija nego u Humskoj, zavisi koliko ćemo joj to dozvoliti.

Partizan je iskoristio dvonedeljnu pauzu za dodatni rad, a kao rezultat toga došao je ubedljiv trijumf u Superligi nad Vojvodinom (4:1).

- Sad idemo u smeru stabilizacije. Posle Flore gostujemo Voždovcu, Dubočici u kupu, imamo prvenstveni meč s Novim Pazarom i evropski sa Anortozisom. Iz tog razloga ćemo i tim za meč u Talinu praviti u odnosu na dve utakmice, ono što nas očekuje u nedelju. Primera radi, Lazar Marković nije u potpunosti spreman, čuvamo ga što duže možemo, dok Nemanja Jović opet ima problem s kolenom - pojasnio je Aleksandar Stanojević.

Ostao u Beogradu- Igor Vujačić ima koronu

Crno-beli će u Talinu igrati bez standardnog štopera Igora Vujačića, koji je dobio koronu i zbog toga ostao u izolaciji u Beogradu. U avionu nisu bili ni Bibars Natho, koji je u Izraelu, te trio koji se oporavlja od povreda Nikola Terzić, Filip Holender i Ivan Obradović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track