BRAT MU JE BIO ČUVENI HRVATSKI AS, PREDVIĐALI SU MU VELIKU KARIJERU U ZVEZDI: On danas igra za nižerazredno ZUCE, za svoju dušu!
Foto: Profimedia, Printscreen/Instagram, Shutterstock

karijera za film

BRAT MU JE BIO ČUVENI HRVATSKI AS, PREDVIĐALI SU MU VELIKU KARIJERU U ZVEZDI: On danas igra za nižerazredno ZUCE, za svoju dušu!

Fudbal -

Milan Pršo nije postao velika fudbalska zvezda kao njegov čiča Miladin, ali i dalje uživa u magičnoj igri

Milan Pršo je pre 15 godina bio velika nada Crvene zvezde i srpskog fudbala. Sestrić čuvenog Miladina Dada Prša harao je tada u crveno-belom dresu na terenima omladinskih liga.

Nažalost, karijera dečaka koji je 1995. godine iz rodnog Obrovca izbegao u "Oluji" nije se razvijala onako kako su mu predviđali. Milan Pršo danas ima 31 godinu, a fudbal igra amaterski za svoju dušu, za niželigaša Zuce, iz beogradske opštine Voždovac.

Milan Pršo
foto: Prinskrin Instagram

U razgovoru za portal Maxbetsport Milan Pršo otriva sve o svojoj fudbalskoj karijeri, ali i odnosu sa bratom od strica Miladinom Dadom Pršom, kojeg nije video dugi niz godina.

– Odrastao sam u Zucu, ovo je moje mesto, tu sam završio osnovnu školu. U Zucu imam dosta drugara sa kojima sam ostao u kontaktu i dobrim odnosima. Stadion na kome igramo je stadion na kome sam kao klinac trenirao dan i noć. Na nagovor svog druga Srđana Skolsa Ivanovića, sa kojim sam odrastao, a i igrali smo zajedno, došao sam u klub.

Igrao je u omladinskoj školi Crvene zvezde, potom u Radu, pa u inostranstvu.

– Verujem da većina zna da sam posle omladinskog staža u Crvenoj zvezdi pet godina igrao u Radu. Zatim sam kratko bio u Bežaniji, odakle sam otišao u inostranstvo. Bio sam u Švajcarskoj, tamo sam tri godine proveo u amaterskom fudbalu. Pre dve i po godine vratio sam se u Srbiju i od tada sam u klubu odakle je sve počelo. S vremena na vreme čujem se sa većinom saigrača iz omladinaca Crvene zvezde, ali uglavnom kontaktiramo preko društvenih mreža.

Milan Pršo
foto: Prinskrin Instagram

Predviđali su mu veliku karijeru, ali...

- Verujte, ne žalim ni za čim. Jednostavno, u životu je faktor sreće mnogo bitan. Od mnogo toga zavisi da li ćeš napraviti vrhunsku karijeru, a svi smo maštali o tome. Iz ove perspektive za mene je fudbal čisto uživanje, igranje za svoju dušu, iz zadovoljstva, zbog svog zdravlja, fizičkog stanja, bez stresova…

O bratu od strica Miladinu Dadu Pršu koji je kao Srbin igrao za Hrvatsku kaže:

Dado Pršo, Miladin Pršo, Miladin Dado Pršo
foto: Profimedia

- Već dugo nismo u kontaktu. Ono što znam je da je postao vlasnik jednog fudbalskog drugoligaša iz Senegala, a i to sam saznao iz novina. To je sve, verujte - otkrio je Milan Pršo.

Milan Pršo
foto: Printskrin

Pre 15 godina Milan Pršo dao je intervju Kuriru, dok je bio u omladinskoj školi Crvene zvezde. Tada su za njega interes pokazivali Hrvati, ali je on odbio da igra za njih, rekavši jasno da za njega postoji samo jedna reprezentacija - selekcija Srbije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track