ZVEZDA PREKO SPARTAKA PRITISLA PARTIZAN: Ben se igrao sa Subotičanima, Stanković besneo i hteo da se bije
Foto: Starsport

Super liga

ZVEZDA PREKO SPARTAKA PRITISLA PARTIZAN: Ben se igrao sa Subotičanima, Stanković besneo i hteo da se bije

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde u 18. kolu Super lige Srbije, na stadionu Rajko Mitić pobedili su Spartak rezultatom 3:0.

Dvostruki strelac na ovoj utakmici bio je El Fardu Ben koji je pogađao u 46. i 71. minutu, a prednost crveno-belima je doneo Milan Rodić u 9. minutu.

Utakmicu je, pored ubedljivog trijumfa aktuelnog šampiona obeležio incident po završetku prvog poluvremena, kada je Dejan Stanković želeo da se obračuna sa nekim ko je sedeo na klupi Subotičana.

Utakmica je počela inicijativom crveno-belih i ranim golom. Rodić je postigao prvi pogodak u ovoj sezoni nakon centaršuta Bena iz slobodnog udarca.

Prvo poluvreme je završeno mirnijim periodom na terenu, ali van njega je ključalo. Nakon što je sudija Brkić označio kraj prvog dela, Dejan Stanković je krenuo ka klupi gostiju, ali je sprečen veći incident.

U nastavku ni minut nije bio potreban Zvezdi da stigne do novog gola. Ben nije imao težak zadatak da savlada Dubljanića.

Zanimljiva situacija je viđena u 63. minutu kada je poništen gol Filipa Falka nakon intervencije VAR tehnologije. Sudija Brkić je gledao snimak i odlučio je da je Ben uticao na golmana, iako nije dodirnuo loptu na putu ka golu posle udarca Italijana..

Međutim,Zvezda je ipak stigla do trećeg gola. Napadač Komorskih Ostrva je postigao drugi gol na meču u 71. minutu, nakon duela sa defanzivcem Spartaka koji se potom sudario sa Dubljanićem. Golman Spartaka je pao, a Ben je imao prazan gol pred sobom. Sudija je odlučio da ne dosudi prekršaj.

Crveno-beli su sada prišli na tri boda od vodećeg Partizana koji tek treba da igra protiv Voždovca.

Crvena zvezda - Spartak 3:0

Drugo poluvreme:

Kraj meča.

92. minut - Varnice u samom finišu. Lazetić je ušao u verbalni okršaj sa defanzivcima gostiju nakon što je pao u kaznenom prostoru Spartaka.

83. minut - Rutinski Zvezda privodi utakmicu kraju. Možda je sada Gobeljić bio u ofsajdu,ali lopta je nakon njegovog udarca sa ivice kaznenog prostora svakako završila preko gola.

75. minut - Odmah nakon pogotka, Ben je završio utakmicu. Umesto njega je na terenu Marko Lazetić. Na terenu je i Krstičić umesto Kataija.

73. minut - Gol! Još jedna interesantna situacija. Ben je stigao do novog gola, a Subotičani su tražili prekršaj. Zvezdin napadač je bio u duelu sa Brankovićem koji se usled istog sudario sa golmanom Dubljanićem. Nije dosuđen prekršaj, a Ben je pred sobom imao prazan gol.

FK Crvena zvezda, Crvena zvezda, Zvezda
foto: Starsport

65. minut - Dupla izmena Stankovića. Umesto Rodića i Srnića u igri su Gobeljić i Stanić.

63. minut - VAR! Stankovićev džoker, Filipo Falko je postigao gol, ali je on poništen nakon intervencije VAR tehnologije. Lepa akcija završena je povratnim dodavanjem Ivanića i preciznim udarcem Italijana, ali sudija Brkić je na poziv kolega iz VAR sobe proverio snimak i poništio pogodak zbog pozicije Bena. On je protračavao ispred Dubljanića dok je lopta išla prema golu i zbog toga još uvek na semaforu piše "2:0".

56. minut - Najjače oružje Njegoša Petrovića je udarac iz daljine, ali ovog puta je lopta završila preko gola.

53. minut - Prvu promenu na meču je napravio Stankovi, na poluvremenu je u svlačionici ostao Pavkov, a na terenje izašao Falko. Sada menja i Gaćinović.

Crvena zvezda, Zvezda, FK Crvena zvezda
foto: Starsport

46. minut - Gol! Drugo poluvreme je počelo bakljadom navijača na severnoj tribini i pogotkom Bena,

Prvo poluvreme:

Frka nakon što je završen prvi deo igre. Dejan Stanković je, umesto prema svlačionici krenuo ka klupi gostiju. Izgledalo je kao da je želeo da se obračuna sa nekim iz Spartaka, ali veći incident je sprečen.

46. minut - Tražili su penal fudbaleri Zvezde u poslednjim sekundama poluvremena, ali sudija Ivković je odmahnuo rukama.

44. minut - Muče se Subotičani da na polovini rivala urade bilo šta, ali uspeli su sada da stave Borjana na muke. Uradio je to Abraham udarcem sa dvadesetak metara udaljenosti, a Zvezdin čuvar mreže je izbacio loptu u korner.

36. minut - Probudio se i Katai, nekoliko njegovih pokušaja da napravi nešto konkretno, umalo su to i doneli ekipi Dejana Stankovića.

Crvena zvezda, Zvezda, FK Crvena zvezda
foto: Starsport

30. minut - U sličnom ritmu su dve ekipe ušle i u drugi deo prvog poluvremena. Zabeležen je udarac Milana Pavkova i odbrana Dubljanića.

21. minut - Mirna utakmica posle uvodne ofanzive domaćina. Zvezda i dalje kontroliše situaciju, ali nema opasnosti po gol rivala.

15. minut - Žalio se na povredu i golman Dubljanić posle duela sa Benom, a u međuvremenu Zvezda pokušava ponovo iz prekida. Ovaj put serija kornera nije puno donela domaćinu.

9. minut - Gol! Crvena zvezda vodi pogotkom Milana Rodić! El Fardu Ben je izveo prekid, a Zvezdin defanzivac glavom prosledio loptu u mrežu.

Milan Rodić, Crvena zvezda, Zvezda, FK Crvena zvezda
foto: Starsport

4. minut - Neverovatan peh za Spartak. Stefan Milošević će nastaviti utakmicu, ali već se požalio na povredu.

2. minut - Prvi su pokušali gosti, ali udarac nije bio pretnja za Borjana.

1.minut - Utakmica je počela.

Sastavi:

Crvena zvezda: Borjan - Eraković, Pankov, Dragović, Gajić - Petrović, Srnić, Ben, Ivanić, Katai - Pavkov.

Spartak: Dubljanić - Branković, Ivančević, M. Bogićević, Milošević - Bijelović, Šimura, Vidaković, Srećković, Abraham - Nikolić.

Nakon poraza od Radnika u Surdulici, crveno-beli su vezali tri pobede u prvenstvu i iskoristili remi Partizana protiv Proletera da se lideru približe na šest bodova zaostatka.

Sa druge strane, Spartak je u odličnoj formi i rezultatima u poslednjih pet kola je uspeo da se podigne do mesta koje vodi u plej-of. Subotičani su ostvarili tri vezane pobede, zatim i dva remija, pa sada na osmom mestu imaju 23 bodova.

Umeli su dueli Zvezde i Spartaka i te kako da budu zanimljivi u prošlosti, ali već nekoliko godina se nije dogodilo iznenađenje na njihovim mečevima. Spartak je 2016. godine osvojio bod u Subotici, a 2012. godine je ostvario poslednju pobedu protiv aktuelnog šampiona.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track