CRNO-BELI IZLEČILI RANE IZ ESTONIJE: Partizan ubedljivo savldao Voždovac "na krovu", uz podršku Grobara! VIDEO
Foto: Starsport

superliga

CRNO-BELI IZLEČILI RANE IZ ESTONIJE: Partizan ubedljivo savldao Voždovac "na krovu", uz podršku Grobara! VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri Partizana pobedili su večeras na gostovanju ekipu Voždovca sa 3:0, u meču 18. kola Super lige Srbije.

Crno-bele je u vodjstvo doveo Kvinsi Menig u 40. minutu, a holandski fudbaler je u 50. minutu asistirao Rikardu Gomešu za povećanje rezultata.

1 / 5 Foto: Starsport

Danilo Pantić je golom u 55. minutu, na asistenciju Gomeša, postavio konačan rezultat utakmice.

Partizan je i dalje vodeći na tabeli Super lige Srbije sa 50 bodova, šest više, uz utakmicu više od Crvene zvezde.

Crno-beli, koji još uvek nemaju poraz u prvenstvu, u narednom kolu dočekuju ekipu Novog Pazara.

Tok meča:

Kraj!

90. minut - Utakmica je produžena za dva minuta.

90. minut - Probao je Kurtić iz prekida sa više od 20 metara, ali pravo u Popovića koji je na visini zadatka.

86. minut - Prva intervencija Aleksandra Popovića na meču, probali su domaći iz daljine, ali oprezan je golman crno-belih.

83. minut - Dvostruka izmena kod crno-belih.

77. minut - Odličan pokušaj Lutovca koji je pokušao iskosa sa desne strane šutem u kontra ugao po zemlji, ispružio se golman domaćih, ali lopta prolazi pred desne stative gola domaćih.

Partizan, Voždovac
foto: Starsport

76. minut - Posle duže vremena uzbuđenje. Probao je Stanisavljević iskosa sa leve strane, pogodio je mrežu ali samo sa spoljne strane.

69. minut - Umesto Pavlovića i Pantića u igri su Jović i Šćekića.

68. minut - Posle greške golmana domaćih, lopta je došla do Pavlovića koji je probao levom u bliži ugao, ali samo spoljni deo gola.

66. minut - Probao je šut Danilo Pantić posle prodora sa leve strane i probao šut iz mrtvog ugla, ali prvao u golmana domaćih.

61. minut - Kvinsi Menig je izašao iz igre, umesto njega na terenu je Aleksandar Lutovac.

55. minut - GOOOOOOL - Pogodio je sada Danilo Pantić posle gužve u šesnaestercu domaćina. Naime, lopta se odbila do Pantića koji je bio sam ispred gola domaćih i opalio iz okreta za treći pogodak u sezoni.

50. minut - GOOOOOOL - Rikardo dupli prednost Partizana protiv Voždovca. Sjajan pas Meniga koji je izbacio Rikarda samog ispred gola domaćih, a onda je usledila sjajna realizacija najboljeg napadača Superlige Srbije.

48. minut - Novi pokušaj Nemanje Milojevića, ali ovog puta pored gola. Bez sumnje, Milojević je najagilniji i najopasniji kod domaćih.

46. minut - Počeo je drugi deo igre.

45. minut - Završeno je prvo poluvreme na Voždovcu.

40. minut - GOOOOOOL - Menig donosi prednost Partizan protiv Voždovca. Posle okreta, šutnuo je Menig iskosa sa desne strane po zemlji šutem u kontra ugao i pogodio za prednost crno-belih.

39. minut - Zbog udaranja Pavlovića po licu Marko Ivezić dobija žuti karton što je druga opomena na meču.

37. minut - Probao je Milojević iz kontre šutem po zemlji, lopta prolazi tik pored leve stative gola Popovića. Domaći su bolji protivnik u poslednjih par minuta, dosta su bliži pogotku nego Partizan.

36. minut - STATIVA - Posle centaršuta sa desne strane probao je napadač Voždovca glavom, ali pogodio je samo okvir gola.

32. minut - Prva opomena na meču. Žuti karton Živković je pokazoa Milošu Jojiću zbog grubog starta.

30. minut - Ponovo su kombinovali Rikardo i Menig i ponovo su prekombinovali.

27. minut - Najbolja šansa za Partizan na meču. Prošao je Rikardo po levoj strani, dodao do Meniga koji je bio sam, ali zbog lošeg priema nije uspeo da ima najbolji ugao, pa je pokušao šutem iz okreta i pogodio je samo spoljni deo mreže gola domaćih.

25. minut - Nakon intenzivnih uvodnih nekoliko minuta i dosta propuštenih šansi, tempo igre drastično je opao sredinom prvog poluvremena.

15. minut - Probio je Danilo Pantić po levoj strani i probao je oštrim šutem levom u kontra ugao, ali pored stative gola domaćih. Ređaju se šanse za crno-bele, ali mreže miruju.

14. minut - Prvi pokušaj domaćih, posle centaršuta sa desne strane usledio je pokušaj glavom, ali lopta pravo u ruke Popovića.

5. minut - Posle pasa Pavlovića do lopte je došao Rikardo u levoj polovini šesnaesterca domaćina, probao je levom, šutem u konra ugao, ali lopta ide daleko preko prečke domaćih. Partizan ima inicijativu, stvara šanse, ali za sada mreže miruju.

4. minut - Prvi pokušaj Partizana na meču. Oprobao je šut Jojić sa više od 20 metara, ali dosta je to bilo slabo i neprecizno.

1. minut - Počeo je meč na Voždovcu. Partizan ima značajnu podršku "na krovu".

Partizan, Voždovac
foto: Starsport

Sastavi:

VOŽDOVAC: Preković - Lasickas, Milović, Stanisavljević F , Hajdin - Purtić, Ivezić - A. Stanisavljević, Milosavljević, Milojević - Vujnović.

PARTIZAN: Popović - Živković, Miletić, Saničanin, Urošević - Zdjelar, Jojić - Pantić, Pavlović, Menig - Rikardo.

Šef stručnog štaba crno-belih Aleksandar Stanojević ističe da je uvek teško igrati na ’’krovu’’ zbog specifične podloge, kao i zbog kvaliteta koji ekipa Aleksandra Linte poseduje:

’’Voždovac je domaćin na specifičnoj podlozi, a njegovi igrači su se odlično adaptirali na podlogu i igraju na poseban način. Moramo da se prilagodimo na veštačku travu. Sećamo se naše prethodne utakmice na krovu, bilo je teško i neizvesno do kraja. Aleksandra Lintu poznajem odlično, ozbiljan je stručnjak, bavi se svim detaljima. Pričao sam s njim, posvećen je i odlično radi posao. Voždovčani su dobro igrali protiv TSC-a i Čukaričkog, bili su izjednačeni, pre toga su pobedili u Surdulici. Stabilizovali su tim, izuzetno su agresivni, napadaju sa dosta igrača, takođe su dobri u fazi odbrane. Zbog podloge Zmajevi bolje igraju kod kuće nego na strani, nezgodna su ekipa, direktna, ima dosta mladih igrača. Izuzetno je teško igrati na Voždovcu. Nikad ne poredimo prethodne susrete, tri trenera su promenjena tamo otkako sam ja u Partizanu. I da smo igrali juče sa njima, bila bi drugačija utakmica.’’

Meč 18. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Voždovca i Partizana igra se u nedelju 28. novembra 2021. godine, sa početkom u 16:30 časova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track