BRUKA DANIJELA SUBAŠIĆA: Fudbaler Hajduka POREKLOM SRBIN, a on peva "Mrzim Dinamo, srpsko ime to!"
Foto: AP, Reuters

Užas u Splitu

BRUKA DANIJELA SUBAŠIĆA: Fudbaler Hajduka POREKLOM SRBIN, a on peva "Mrzim Dinamo, srpsko ime to!"

Fudbal -

Fudbalerima Hajduka priređen je spektakularan doček u Splitu posle pobede u Zagrebu nad večitim rivalom Dinamom.

Hajduk je tako preskočio svog najvećeg rivala na tabeli i zadržao korak za vodećom Rijekom.

Na dočeku u Splitu igrači Hajduka su sa navijačima pevali pesmu "Mrzim Dinamo, srpsko ime to".

Među igračima je i Danijel Subašić, golman koji je 2018. godine na Svetskom prvenstvu svojim odbranama znatno doprineo da Hrvatska stigne do finala.

VIDEO POGLEDAJTE OVDE

Danijel Subašić, Hajduk, Dinamo, Jovo Subašić
foto: Printskrin

Subašić se time obrukao pola svoje familije, pošto mu je otac Srbin Jovo. Subašići su poreklom Srbi iz Raštevića pored Benkovca, a kasnije su se preselili u selo Zagrad. Jovo je preminuo 2020. godine, a pre nekoliko godina je u ekskluzivnoj ispovesti za Kurir pričao o Danijelu.

Danijel je odrastao u Zadru s majkom, ocem i dva starija brata, Milanom i Oliverom. Živeli su u blizini igrališta Stanovi, u današnjoj Molatskoj ulici.

Kad je imao šest godina prvi je put otišao na trening.

- Nije Danijel odmah stao na gol. Tek kad je imao 10 godina igrali su neku utakmicu, golman se povredio i nisu imali drugog, a Danijel je trenera Miška Paunovića pitao - treneru, mogu li ja da stanem na gol? I kako je stao, tako je i ostao. Izrastao je do metar i 92 - ispričao je Jovo Subašić.

Ne treba zaboraviti ni priču kako je zbog svog srpskog porekla Danijel imao dosta problema sa sadašnjom suprugom kojoj otac nije dozvoljavao da se uda za Srbina. Antonija Boca, je pedagog sa diplomom Filozofskog fakulteta u Zadru, gde je njihov ljubav i započela pre 20 godina.

Iako je njen otac branio tu vezu, čak joj je za to pretio i klanjem, Antonija je sve izdržala i danas je u srećnom dugogodišnjem braku za golmanom.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track