ODRŽANA KOMEMORACIJA MOCI VUKOTIĆU: Velemajstor fudbala, na blistavom nebu velikih zvezda Partizana, Moca najsnažnije sija (VIDEO)
Foto: Uroš Arsić Mondo

ZBOGOM, LEGENDO

ODRŽANA KOMEMORACIJA MOCI VUKOTIĆU: Velemajstor fudbala, na blistavom nebu velikih zvezda Partizana, Moca najsnažnije sija (VIDEO)

Fudbal -

Komemoracija čuvenom fudbaleru Momčilu Moci Vukotiću održana je u Skupštini grada Beograda.

Najveća legenda Partizana, Momčilo Moca Vukotić preminuo je u 72. godini života, a u njegovu čast održana je komemoracija na kojoj su prisustvovali članovi prorodice, prijatelji, rukovodstvo Partizana i poštovaoci lika i dela legendarnog fudbalera.

Dramski pisac Dušan Kovačević rekao je da Vukotić na terenu kao i van njega bio veliki gospodin, sa brigom za ljude.

"Podržao bih predlog Mocinog najdarovitijeg učenika i nalsednika kapitena Saše Ilića da se stadion u Humskoj, nazove imenom Moce Vukotića", zaključio je Kovačević.

"Reči su nemoćne da izuraze tugu i prazninu. U njegovoj porodici, a onda i u našem Partizanu. Kada bi se u fudbalu, kao i u šahu dodeljive titule velemajstora, onda bi ona pripala Moci. Ponosan sam što sam nosio dres u kojem se on proslavio i laskalo mi je što me novinari porede sa njim. Uvek je bio naklonjen mladim igračima, borac i optimista, čak i kada ga je bolest načela...

Momčilo Vukotić, komemoracija
foto: Starsport©

Uvek će uvažavati poštovanje svih koji crno-bele boje vole... Nikada ga neću zaboraviti. Neka mu je večna slava i hvala na svemu što je učinio za Partizan i fudbal u Srbiji", rekao je čuveni kapiten Partizana Saša Ilić.

Moca Vukotić, Momčilo Moca Vukotić, Komemoracija
foto: Uroš Arsić Mondo

Predsednik fudbalskog kluba Partizan Milorad Vučelić održao je dirljuv govor.

"Porodico Vukotić, želim da vam u ime SD Partizan izrazim duboko saučešće. Na blistavom nebu velikih zvezda Partizana, zvezda Moce Vukotića sija snažnim sjajem. Sijaće dok je Partizana, njegovih navijača... Moca je po svim vladajućim pravilima bio pravi tihi velikan. Tiha, a prava fudbalska zvezda. Ništa ga vanfudbalski nije zanimalo. Samo bojno polje - fudbalsko igralište. Nema u njegovoj karijeri skandala, aferea, ispada... Ni nalik onima danas koji se gladijatorski bore za pažnju. Bio je fudbalski velemajstor, potpuno posvećen, takmičenju, sportu, golovima... Sve je zadobio znanjem, igrom u svom Partizanu. Bogom danim talenat pokazivao je na terenu, kao i ljubav prema Partizanu, i kada nije bilo lako. Imao sam sreću da ga gledam i da mu se divim, da mu aplaudiram, na čemu sam mu posebno zahvalan. U njegovo ime ću zapaliti i jednu cigaru...", rekao je predsednik FK Partizan Milorad Vučelić.

Milorad Vučelić
foto: Pritnscreen

Vršilac dužnosti predsednika Fudbalskog saveza Srbije Nenad Bjeković rekao je da će Srbija "jednom možda uspeti da ispriča, ko je i šta bio Moca Vukotić".

"Ko je i šta je bio naš Moca svetu i Srbiji možda će jednom neko moći da ispriča, a da nešto ne zaboravi. Da ispriča priču virtuoza terena, simbola vrednosti... Koliko je bio legenda koja je trajala decenijama, idol generacijama. Moca je bio simbol najviših vrednosti kao prijatelj, muž, otac i deda. Kuća Moce Vukotića je simbol da životne vrednosti postoje i da su najvrednije. Bezrezervno je voleo svoju Bosu sa kojom je delio svoj život. Bosa je bila sa njim nenametljivo i tiho, i uz nju je dom ostao sačuvan i nedodirljiv. Njegov ponos su bili njegovi sinovi Dejan i Nikola, časni ljudi koje je stvorio. Ako bi ikada neko mogao da opiše sreću i da je dodirne to su onda Mocini trenuci sa unucima, Danilom, Sofijom i Elenom. Moca je bio velikan, slikao je život baš kao što je to radio na platnu. Ja sam imao tu privileguju da sa Mocom živim", rekao je v.d. predsednika FSS Nenad Bjeković.

1 / 10 Foto: Uroš Arsić Mondo

11.01 - Usledio je minut ćutanja

11.00 - Komemoracija je počela kratkim filomom o Moci Vukotiću u dresu Partizana i sećanjem na blistave trenutke iz njegove karijere za pamćenje

10.47 - Dugogodišnji kapiten Partizana i čovek koji je oborio Mocin rekord, Saša Ilić stigao je među prvima. Tu je i Vladimir Petrović Pižon, četvrta Zvezdina Zvezda

10.40 - Poštovaoci Moce Vukotića polako pristižu na komemoraciju

Momčilo Vukotić preminuo je 3. decembra u 72. godini života, posle duge i teške borbe sa kancerom grla.

Bio je legenda Partizana i dugo godina je držao rekord kao čovek koji je odigrao najviše utakmica u crno-belom dresu (791), pre nego što ga je prestigao Saša Ilić 2016. godine.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja