MORINA PONOVO IZA REŠETAKA: Uhapšen Albanac koji je u Beogradu pustio dron sa zastavom tzv. VELIKE ALBANIJE

ponovo pao

MORINA PONOVO IZA REŠETAKA: Uhapšen Albanac koji je u Beogradu pustio dron sa zastavom tzv. VELIKE ALBANIJE

Fudbal -

Albanska policija uhapsila je u Draču Ismaila Morinu, u javnosti poznatog po čuvenom skandalu sa dronom na utakmici Srbija - Albanija 2014. godine.

Policija je zaustavila Morinu i nakon provere dokumenata ustanovljeno je da se nalazi na poternici i da ga čeka izdržavanje zatvorske kazne od pet do 12 meseci zbog nedozvoljenog posedovanja oružja i municije.

Albanski mediji ovo hapšenje dovode u vezu sa finalnom utakmicom Lige konferencija između Fejnorda i Rome, koja se večeras od 21 čas igra na stadionu u Tirani. Midije ističu da policija neretko pred ovakve događaje zatvara osobe koje su ranije činile krivična dela na sportskim manifestacijama.

Podsetimo, 14. oktobra 2014. godine, dogodio se incident na utakmici kvalifikacija za EP između Srbije i Albanije.

Dron, Stefan MItrović
foto: REUTERS

Srbija je dočekala Albaniju na prepunom stadionu Partizana u okviru kvalifikacija za EURO 2016, a meč je prekinut u 42. minutu, pri rezultatu 0:0, kada se iznad terena pojavio dron za koji je bila zakačena zastava na kojoj se nalazila mapa takozvane velike Albanije.

Reprezentativac Srbije Stefan Mitrović je skinuo zastavu i oborio dron. To je zasmetalo gostujućim fudbalerima koji su ga napali kako bi oteli zastavu. Nastao je opšti haos. Isprovocirani navijači Srbije uleteli su na teren i napali albanske fudbalere, koji su pobegli u svlačionicu i više se nisu vraćali.

Prekid je trajao više od 50 minuta i onda je doneta odluka da meč neće biti nastavljen.

Disciplinska komisija UEFA kaznila je Srbiju zbog loše organizacije i utakmica je registrovana rezultatom 0:3.

Glavni organizator ove skandalozne provokacije bio je upravo Albanac Ismail Morina, koji je nakon toga postao nacionalni heroj u Albaniji.

Albanska policija je 2015. godine uhapsila Morinu zbog posedovanja nelegalnog oružja. Međutim, albanski vrhovni sud ga je pustio iz zatvora posle tri meseca i odredio mu kućni pritvor. Tri godine kasnije uhapšen je u Dubrovniku na osnovu srpske poternice, ali je izručen u Italiju.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track