ZVEZDA CARUJE SRPSKIM FUDBALOM! DVE MAGIJE KATAIJA ZA DUPLU KRUNU: Partizan ostao i bez trofeja u Kupu Srbije
Foto: Starsport

KUP SRBIJE

ZVEZDA CARUJE SRPSKIM FUDBALOM! DVE MAGIJE KATAIJA ZA DUPLU KRUNU: Partizan ostao i bez trofeja u Kupu Srbije

Fudbal -

Crvena zvezda pobedila je Partizan sa 2:1 golovima Kataija, pogodak za crno-bele delo je Uroševića

Apsolutna dominacija Zvezde u ovoj sezoni krunisana je osvajanjem Kupa Srbije! Crveno-beli su savladali Partizan na stadionu "Rajko Mitić" u derbiju koji može da dobije prelaznu ocenu.

Viđeno je nekoliko odličnih intervala sa oba strane, a pobeda je zasluženo pripala domaćinu finalnog meča.

Individualni kvalitet Aleksandra Kataija bio je prevaga u ovom derbi meču. Pokazao je ofanzivni vezista crveno-belih da je ubedljivo najbolji fudbaler u srpskom fudbalu.

1 / 16 Foto: Starsport

Njegova magija viđena je kod oba pogotka. Prvo kada je zategao "praćku" sa 18 metara i pogodio rašlje Stevanovića za 1:0, a zatim i kada je vukao loptu 50 metara i pogodio pored golmana crno-belih.

Odlučujući gol Kataija:

Prvi gol Kataija na meču:

Sa druge strane, Urošević je nastavio seriju fantastičnih mečeva! Bek Partizana postigao je takođe izuzetno lep gol koji je u 61. minutu doneo njegovom timu poravnanje rezultata, ali... To je bilo sve od crno-belih na današnjem finalu.

Ovako je Urošević pogodio za crno-bele:

Ovako je izledao tok meča:

88. minut - Žute kartone zbog oštrih startova dobili su Krstičić i Lutovac.

85. minut - Bez prilika posle gola Kataija. Dosta izmena i prekida, malo smo videli fudbala u poslednjih deset minuta.

75. minut - Dvostruka izmena u crveno-belom taboru. Umesto Kataija i Rodića na terenu su Gobeljić i Krstičić. Minut kasnije u Partizanu umesto Jojića na terenu je Jović, a Holendera je zamenio Milovanović.

Holender je ušao u 23. minutu, a zamenjen je u 77. minutu.

73. minut - GOOOL! Katai, fantastični fudbaler Crvene zvezde vukao je loptu od 40-50 metara i na kraju predriblao Stevanovića i plasirao loptu u gol. Katai je dobio i žuti karton, jer je skinuo dres prilikom proslave gola.

Aleksandar Katai
foto: Starsport

68. minut - Milan Pavkov je dobio žuti karton. Napadač Zvezde je uradio Vujačića u jednom duelu.

65. minut - Bolje igra Partizan u ovim momentima. Crno-beli su nadahnuti posle izjedanačenja.

61. minut - GOOOL! Sjajni Urošević pogađa za 1:1! Odlično je centrirao Lutovac, lopta je došla na drugoj stativi do Uroševića, koji je odmah šutirao i matirao Borjana.

1 / 4 Foto: Starsport

53. minut - Slab početak drugog poluvremena. Bez prlika za gol u nastavku. Umesto Ohija na terenu je Pavkov.

Crvena zvezda, Partizan
foto: Kurir sport
Crvena zvezda, Partizan
foto: Kurir sport

46. minut - Počeo je drugi deo utakmice. Umesto Miljkovića u igri je Lutovac.

Navijači Crvene zvezde uputili su uvredljivu poruku na adresu Dragana Stojkovića Piksija:

- Nikad nije bila tvoja. Ti nikad nisi bio naš. Decenijskog potopa posle tebe, seća se svaki zvezdaš. Sajonara!

Delije
foto: Kurir sport
00:22

Delije vređaju Dragana Stojkovića Piksija

Dva lica prvog poluvremena finala Kupa Srbije. U prvih 20-tak minuta nismo videli ama baš ništa. E, zato je nastavak bio odličan. Konačno se igrao dobar fudbal na derbiju. Majstorija Kataija, ali i nekoliko odličnih napada Partizana obeležili su taj deo meča.

45.+3. minut - Marković i Srnić su ušli u žestok klinc! Bilo je tu svega, ali srećom saigrači su ih brzo razdvojili. Žute kartone su dobili Marković i Kanga (umešao se u sukob).

38. minut - VELIKA ŠANSA! Katai je nadskočio Miletića, ali njegov šut glavom sa 6-7 metara je išao direktno u Stevanovića.

36. minut - VELIKA ŠANSA! Miljković je šutrao sa 10-11 metara, ali slabo.. Utisak je da je mogao da na daleko veće iskušenje stavi Borjana.

33. minut - Žuti karton! Dejan Stanković je dobio žuti karton zbog protesta. Svašta je trener crveno-belih rekao sudiji, jer je smatrao da nije dosudio jedan prekršaj za Crvenu zvezdu.

26. minut - GOOOL! Vodi Crvena zvezda. Strelac Katai. Sa 18 metara sjajno je šutirao fudbaler domaćeg tima. Lopta je završila u rašljama gola nemoćnog Stevanovića. Majstorija.

1 / 4 Foto: Starsport

23. minut - Izmena! Umesto povređenog Jevtovića u igru je ušao Holender.

20. minut - Apsolutno se ne dešava ništa vredno pažnje na terenu.

15. minut - Loše. Osim pokušaja Markovića, gotovo da nismo videli ništa u uvodnih 15 minuta meča.

Crvena zvezda, Partizan
foto: Starsport

10. minut - Utisak je da su crno-beli bolje ušli u meč.

Evo s kim Dragan Stojković prati derbi:

Dragan Stojković
foto: Starsport
Dragan Stojković
foto: Starsport

6. minut - Marković je imao prvu priliku na utakmici! Ofanzivac Partizan šutirao je sa 10-tak metara, ali je lopta završila iznad gola Borjana.

5. minut - Zaista je poprilično iznenađanje da na stadionu nema više od 20.000 ljudi. Posebno jer ovaj meč donosi trofej.

1. minut - Počeo je duel večitih u finalu Kupa Srbije.

Grobari
foto: Kurir sport

A, sada je vreme za fudbal. Nadamo se kvalitetan fudbal.

Intonirana je državna himna "Bože pravde".

17.55 - Očekuje se da će meču prisustvovati oko 20.000 navijača. Sada je na tribinama oko 17.000-18.000.

Marakana
foto: Kurir sport

Evo kako je ispred stadiona pred početak meča:

00:24

Atmosfera ispred Marakane pred početak derbija

17.40 - Piksi pobegao novinarima i fotoreporterima, ušao na drugi ulaz od najavljenog, Folksvagen pasat sa zatamnjenim staklima ušao skroz do Landž bara, iako je Piksi bio najavljen za VIP ulaz gde su ga čekali mediji

- Nismo se ovako dogovorili, napravili ste nam problem, ušli ste među publiku. Dopao je drugi auto, ove tablice nisu bile najavljene - pričao je u radio vezu šef obezbeđenja koje je trebalo da dočeka Piksija.

Bivši predsednik Crvene zvezde dolazi na stadion:

00:19

Bivši predsednik Crvene zvezde dolazi na stadion

17.30 - Neverovatno mali broj gledalaca na stadionu, a do početka meča ostalo je samo 30 minuta. Svega oko 5.000 - 6.000 ljudi.

Evo kako je ispred stadion pola sata pred početak utakmice:

Aleksandar Radonić
foto: Kurir sport

16.55 - Pogledajte kako izgleda situacija na ulicama Beograda koje vode ka stadionu sat vremena pre početka meča:

1 / 12 Foto: Nemanja Nikolić

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana danas (18.00) odlučuju o pobedniku Kupa Srbije!

Okršaj večitih moći će da gleda cela Srbija, saznaje Kurir. RTS1 prenosiće finale nacionalnog takmičenja. Takođe, na našem sajtu uživo možete pratiti tekstualni prenos meča.

Crvena zvezda, Partizan
foto: Kurir sport

Miloš Milanović sudi finale Kupa Srbije

Glavni sudija u finalu Kupa biće Miloš Milanović (29), mladi sudija iz Ćuprije, koji nikada do sada nije bio zadužen da, kao glavni sudija, kontroliše dešavanja na večitom derbiju.

Ove sezone Milanović je, osim na utakmicama u Srbiji, delio pravdu i na omladinskoj Ligi šampiona, kao i na mečevima kvalifikacija za Ligu Konferencije, ali i za Evropsko prvenstvo za reprezentativce do 21 godine.

Kada je reč o utakmicama Crvene zvezde i Partizana, Milanović je ove sezone po pet puta bio glavni sudija na mečevima crveno-belih i crno-belih.

Miloš Milanović
foto: Starsport

Dejan Stanković, trener fudbalera Crvene zvezde, veruje u svoje momke.

- Crvena zvezda ti daje obavezu da budeš pravi, ne bira trenutak, ni momenat, da li si umoran ili ne. Sezona je bila iscrpljujuća, bili smo saterani uza zid, ali smo stres i pritisak izneli junački, uz parolu da zajedno možemo sve. Umorni su igrači, ali imaju jednog ludačkog trenera, koji kaže da nije gotovo - kazao je Stanković i dodao:

- Čeka nas važna i jaka utakmica, derbi je specifičan sam po sebi. Detalji, sitnice, momenti mogu da odluče utakmicu. Ispunili smo skoro sve ciljeve ove sezone i ovo je kao jagoda na tortu, da pozitivno zaokružimo sezonu. Ciljevi su jasni, idemo na pobedu.

Šta kažu kladionice?

Prema bukmejkerima Crvena zvezda je favorit u ovom meču. Kvota na pobedu Zvezde se kreće od 2,20 do 2,30, dok je kvota na Partizan od 3,7 do 4. Za remi je kvota 3,10.

Dejan Stanković
foto: @starsport

Aleksandar Stanojević, trener fudbalera Partizana, ljut je i sumnja u sudije.

- Nije nam prijatno da vidimo ko sudi i na koji način je izabrana ekipa arbitara. U VAR sobi će biti sudija (Aleksandar Živković, op. aut.) koji je našem večitom rivalu svirao šest od sedam utakmica u plej-ofu. Prvi VAR sudija za finale nas je direktno oštetio u Humskoj (protiv Napretka, op. aut.). Niti tražim alibi, niti vršim pritisak, samo govorim činjenice, da ljudi koji su nas direktno oštetili u prvenstvu dele pravdu u finalu Kupa Srbije. Kažite mi da li je to normalno? - rekao je Stanojević i nastavio:

- Ne znam kako je sudio protivniku (glavni sudija Milanović op. aut.), ali nama, kad je bio glavni, delovao je dobro. Pričaju da je mlad i talentovan, da ne pravimo pritisak, već da podržimo čoveka, poguramo ga u pravom smeru, jer takva priča o njemu ide. A pošto sam dugo u fudbalu, znaću posle pet ili deset minuta kako sudi. Svako može da pogreši.

Natho, Aleksandar Stanojević
foto: Starsport©

SVI NA UTAKMICU

Popularne cene karata

Ulaznice za finale Kupa Srbije nalaze se u prodaji, a danas se mogu kupiti na blagajnama stadiona Crvene zvezde i Partizana. Cene su 1.000 dinara (centralni deo zapada i istoka), 800 dinara (bočni delovi zapada i istoka), 500 dinara (sever i jug).

KADROVSKA SITUACIJA

Bez Pičinija, Rikardo i Natho pod upitnikom

Crvena zvezda neće moći da računa na Kristijana Pičinija, koji je povredio zadnju ložu, dok je pitanje da li će za Partizan od prvog minuta zaigrati Rikardo Gomez i Bibars Natho. Od njih dvojice zavisiće formacija crno-belih u derbiju, dok će Italijana kod Zvezde zameniti Milan Gajić.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track