ŠOKANTNA ISPOVEST LEGENDARNE VERE! Posle 35 godina otkrila JEZIVE DETALJE: SILOVAO me je ugledni fudbalski zvaničnik! (FOTO)
Foto: Profimedia

SMOGLA SNAGE DA ISPRIČA JAVNOSTI

ŠOKANTNA ISPOVEST LEGENDARNE VERE! Posle 35 godina otkrila JEZIVE DETALJE: SILOVAO me je ugledni fudbalski zvaničnik! (FOTO)

Fudbal -

Legendarna fudbalerka Vera Pauv (59) posle više od tri decenije šokirala je javnost dešavanjima iz prošlosti.

Trenutno selektorka Republike Irske 35 godina kasnije otkrila je da su je silovala trojica muškaraca, tada zaposlenih u Fudbalskom savezu Holandije, preneli su svetski mediji.

Ona je šokantnu ispovest podelila putem društvenih mreža.

"Čuvala sam tajnu od sveta 35 godina. Od moje porodice, saigrača, igrača, kolega, a sada mogu da priznam i od sebe. Držala sam zlostavljanje u tajnosti. Dozvolila sam da sećanje utiče na moj život, da kontroliše i dominira mojim osećanjima, da me svakodnevno ispunjava bolom i mukom. Mnogi me vide kao čvrstog menadžera, ženu koja se u muškom svetu penje do vrha. To ne može biti dalje od istine. Ovo sam ja, nadam se da ću moći da nastavim da živim bezbedno", napisala je Vera, a u njen slučaj upućen Savez, ali i lokalna policija koja bi trebalo time da se pozabavi.

"Fudbalski savez Holandije veoma je šokiran iskustvima iz prošlosti o kojima nam je pričala Vera. Priznajemo greške koje su identifikovane, to nije smelo da se dogodi. Vera nije mogla da ima bezbednost na radnom mestu", navodi se u saopštenju.

Vera Pauv
foto: Profimedia

Prema rečima legendarne holandske fudbalerke silovana je od strane "uglednog fudbalskog zvaničnika", a kasnije su napad ponovila još dvojica zaposlenih u Savezu. To se sve desilo pre više od tri decenije, u njenim dvadesetim godinama, dok je bila aktivna igračica.

Vera Pauv je za reprezentaciju Holandije igrala od 1984. do 1998. godine, a odmah nakon odlaska u penziju započela je trenersku karijeru. do sada je radila kao selektorka Škotske, Holandije, Rusije i Južne Afrike, trenirala je Hjuston u SAD, a trenutno je na čelu reprezentacije Severne Irske.

(Kurir sport)

Bonus video:

07:13

ALEKSIĆ PRVI PUT PRED SUDOM! Dolazi sa NANOGICOM na pripremno ročište da se izjasni o otužnici za SILOVANJE glumice

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track