ZARAĐIVAO MILIONE, UMRO KAO BESKUĆNIK! Ostavila ga supruga, sina nikad nije video, a umro je SMRZNUT NA ULICI
Foto: Screenshot

ŽIVOTNA PRIČA

ZARAĐIVAO MILIONE, UMRO KAO BESKUĆNIK! Ostavila ga supruga, sina nikad nije video, a umro je SMRZNUT NA ULICI

Fudbal -

Svet fudbala ne donosi uvek samo lepe slike, život ispunjen svetlima velegrada i debelim novčanicima.

Protagonista jedne takve srceparajuće priče sa pretužnim epilogom je Žoakim Fernandez, nekadašnji fudbaler Bordoa i Milana.

Žoakim je rođen 1972. godine u Senegalu, a vrlo rano je došao u Francusku. Šansu da debituje za prvi tim Bordoa dao mu je nekadašnji selektor Srbije Slavoljub Muslin. Tada je za Bordo nastupao i veliki Zinedin Zidan. Ta ekipa je u sezoni 1995/96 stigla do finala Kupa UEFA.

Karijera ga je zatim odvela u Italiju, gde je igrao za Udineze, Moncu i Milan. Posle toga je otišao u Dandi junajted. Angažman u Škotskoj se pamti po žestokoj tuči sa Polom Gaskojnom tokom jednog prijateljskog meča. Čuvena je fotografija kako čuvenog Gazu hvata za vrat.

Na njegovu žalost, u penziju je otišao prerano, sa samo 29 godina zbog niza teških povreda, piše "Unusualefforts".

Odlazak u penziju bio je okidač još većih životnih problema. Ubrzo nakon toga ga je ostavila supruga i sa sobom odvela sina. Sav novac koji je zaradio slao bi porodici u Senegal, ali to njegovoj supruzi nije bilo dovoljno. Tragedija je još veća jer do smrti nije video svog sina.

Na kraju je ostao sam. Postao je beskućnik i preminuo je od hladnoće na jednoj od ulica u fancuskog gradiću Domontu. Bilo je to u januaru 2016. godine.

"Razvod ga je ubio. I onda to što nije mogao da vidi svog sina je bilo najgore za njega", kazao je jedan od njegovih poznanika.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track