REAL VLADAR SVEGA: Kraljevi u Helsinkiju golovima Alabe i Benzeme savladali rivala iz Frankfurta, kome je Kostić mnogo nedostajao!
Foto: Profimedia

superkup evrope

REAL VLADAR SVEGA: Kraljevi u Helsinkiju golovima Alabe i Benzeme savladali rivala iz Frankfurta, kome je Kostić mnogo nedostajao!

Fudbal -

Najtrofejniji klub na svetu Real iz Madrida osvojio je prvi ovosezonski trofej, jer je u borbi za pehar Superkupa Evrope pobedio Ajntraht iz Frankfurta sa 2:0. Strelci za "kraljevski klub" su bili Alaba u 37. i Benzema u 65. minutu. Real Madrid je tako peti put osvojio Superkup Evrope, pokazavši i u glavnom gradu Finske da je kvalitetniji od Ajntrahta.

Prvi su zapretili Nemci, ali je sjajni golman Reala Kurtoa fantastično reagovao posle šuta kanabe. Potom je Real preuzeo sve konce igre, a šense su se ređale, da bi Alaba doneo prednost, posle odlične povratne lopte glavom kazemira.

Pitanje pobednika je rešeno sredinom drugom poluvremena, kada je drugi pogodak za šampiona Evrope postigao Karim Benzema, udarcem sa 15-ak metara, kada golman Ajntrahta Trap nije dobro reagovao. Prethodno je po levoj strani u prodoru bio nezadrživ Vinisijus Žunior.

Ekipi Ajntrahta je mnogo nedostajao srpski reprezentativac Filip Kostić, najzaslužniji za osvajanje Lige Evrope. Kostić je na pragu prelaska u najtrofejniji italijanski klub Juventus.

Tok utakmice:

Drugo poluvreme

Završena je utakmica u Helsinkiju

65. minut - GOL - Benzema - Napadač Reala Vinisijus je odlično prodirao po levoj strani i majstorski pronašao Benzemu, koji nije oklevao i odmah je šutirao sa 15-ak metara, a golman Ajntrahta Trap loše reagovao i lopta je završila u mreži - 2:0

61. minut - Iskusni hrvatski vezista Luka Modrić je kod šesnaesterca nemačkog tima odlično uočio Kazemira, a Brazilac je sa dsvadesetak metara sjano šutirao, ali nije imao sreće, uzdrmao je prečku!

55. minut - Prva prilika za madridski Real u nastavku susreta, ali golman Ajntrahta Trap uspeva na jedvidete jade da zaustavi udarac opasnog Brazilca Vi nisijusa Žuniora

51. minut - Lindstrem je petljao, ali se i izborio za dobru poziciju pred golom Reala, ali je sve presekao odlični Kazemiro i potom potpuno opasnost otklonio izvrsni golman Kurtoa.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme Superkupa Evrope u Helsinkiju

Prvo poluvreme

U prvom poluvremenu je prvak Evrope bio bolji rival i zasluženo je došao do prednosti pred više od 30.000 gledalaca u helsinkiju. Doduše, prvi je zapretio ajntraht preko Kamade, ali je golman Real Tibo Kurtoa fantastično reagovao. Posle je tim iz Madrida preuzeo sve konce igre, ređale su se šanse, da bi u 37. minutu austrijski reprezentativac Alaba dao gol. Prethodno je posle kornera dobro skočio Benzema, a Brazilac kazemiro vratio glavom loptu do usamljenog Alabe. Utakmici prisustvuje i predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksandar Čeferin.

Real
foto: Profimedia

Završeno je prvo poluvreme u Helsinkiju

41. minut - Kakva prilika za Benzemu! Odlično ga je pronašao iskusni nemački internacionalac Kros, a golgeter madridskog kluba je iz prve opalio, ali je bio za malo neprecizan.

37. minut - GOL - Alaba - Real dolazi do prednosti posle kornera, Benzema je dobro skočio, a Brazilac Kazemiro glavom vratio povratnu loptu do usamljenog Alabe, koji je pogodio nezaštićenu mrežu - 1:0

37. minut - Real sve više preti, odličan prodor i šut brzonogog Brazilca Vinisijusa Žuniora, ali golman Trap krajnjim naporom izbacuje loptu u korner

17. minut - Zicer za Madrđane, Benzema je odložio loptu do Brazilca Vinisijusa Žuniora, koji je poslao loptu u prazan gol, ali je odbrambeni igrač Ajntrahta Tuta izbio ispred gol linije i spasao čist gol

14. minut - Greška Mendija i velika prilika za Kamadu, ali golman Reala Tibo Kurtoa je fantastično reagovao

1. minut - Počela je utakmica u Helsinkiju

Real Madrid i Ajntraht iz Frankfurta večeras od 21 čas u Helsinikuju igraju za prvi ovosezonski evropski trofej - Superkup Evrope. Mnogo veću podršku ima osvajač Lige Evrope, jer je iz Frankfurta došlo više od 10.000 navijača u glavni grad Finske, gde svoj fan klub ima madridski Real.

Real Madrid - Ajntraht 2:0

Stadion: Olimpijski u Helsinkiju. Gledalaca: više od 30.000. Sudija: Majkl Oliver (Engleska). Strelci: 1:0 Alaba (37), 2:0 Benzema (65)

Real (4-3-3): Kurtoa - Karvahal, Eder Militao, Alaba, Mendi - Kazemiro, Modrić, Kros - Valverde, Benzema, Vinisijus Žunior. Trener: Ančeloti.

Ajntraht (3-4-2-1): Trap - Ture, Tuta, N'Dika - Sou, Rode, Knauf, Lenc - Kamada, Lindstrem - Bore. Trener. Glazner.

Akuelni šampion Evrope Real je svakako favorit protiv iznenađujućeg osvajača Lige Evrope, koji je baš pred meč ostao bez jednog od najboljih igrača Filipa Kostića. Srpski as je pred transferom u najtrofejniji italijanski klub Juventus, a o njegovom izostanku i značaju govorio je u trener Oliver Glasner.

Filip Kostić
foto: Profimedia

"Oduvek sam govorio Filupu: ako ikada napustiš Ajntraht moraš da odeš kao heroj. Zato mogu i da se osmehnem kada govorim o njegovom odlasku. Sa druge strane sam i tužan, jer se zna kakav je uticaj imao na naš napad. Oslabljeni smo njegovim odlaskom, to je svima jasno. Želim mu sreću u Juventusu", istakao je Glasner.

Madriđani su osmi put u borbi za trofej Superkupa Evrope, za sada imaju četiri trijumfa (2002, 2014, 2016, 2017) i tri poraza (1998, 2000, 2018).

"Kad igraš za Real Madrid nemaš drugu soluciju nego da osvojip trofej. Ovde smno jer smo osviojili Ligu šampiona i taj trofej moramo da potvrdimo i večeras", britak kao i uvek bio je napadač Reala Karim Benzema.

Real Madrid i Ajntraht iz Frankfurta susreću se u Evropi posle 62 godine i velikog finala Kupa šampiona 1960. godine u kome je španski klub slavio 7:3.

Bilo je to antologijsko finale na Hempden parku u Glazgovu pred 127.621 gledalaca. Tada je četiri gola za Real postigao legendarni Mađar Ferenc Puškaš, a tri Alfredo di Stefano, po mnogima najveći igrač "kraljevskog kluba" u istoriji.

"Imam leptiriće u stomaku jer igramo protiv Reala za veliki trofej. Znamo protiv kakvog tima igramo, opasnost preti sa svih strana, posebno od Karima i Vinisijusa, ali mi smo spremni za još jednu veliku bitku. Ponosno izlazimo na teren i želimo isto što i oni - trofej", izjavio je golman nemačkog tima Kevin Trap.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track