TRI KANDIDATA ZA NOVOG TRENERA PARTIZANA: Oni su u užem izboru da zamene Iliju Stolicu!
Foto: @starsport

Trenerska vrteška

TRI KANDIDATA ZA NOVOG TRENERA PARTIZANA: Oni su u užem izboru da zamene Iliju Stolicu!

Fudbal -

Samo jedna pobeda u sedam utakmica koštala je Iliju Stolicu mesta trenera Partizana.

Kap koja je prelila čašu bila je utakmica sa AEK-om posle koje su se crno-beli oprostili od Lige Evrope.

Uprava je ekspresno reagovala. Stolica praktično nije stigao ni do svlačionice, a već je bio smenjen.

Crno-beli nemaju puno vremena za čekanje. Nastavak prvenstva Srbije, u kome crno-beli već imaju veliki zaostatak, kao i odlučujući mečevi za opstanak u Evropi, odnosno Ligi konferencija, teraju upravu da hitno reaguje.

Dakle, ko bi mogao da zameni Iliju Stolicu? Tri imena su i letos, posle odlaska Aleksandra Stanojevića, figurirala za najuži krug, ali je Stolica "pobedio". Sada se ista imena navode kao glavni favoriti da ga naslede.

Jedan od njih je dobro poznato lice u Humskoj - Savo Milošević. Milošević je dve godine bio na klupi crno-belih, a potom se četiri meseca zadržao na klupi Olimpije iz Ljubljane.

Savo Milošević
foto: Starsport

Drugo ime koje se i letos pominjalo je Aleksandar Vuković, takođe bivši igrač Partizana poput Miloševića. Vuković već 20 godina živi i radi u Poljskoj, a poslavio se na klupi Legije iz Varšave.

Aleksandar Vuković, Legija
foto: EPA/ROBERT PERRY

Treći, mada ne i poslednji izbor, je Darko Milanič, takođe bivši as Partizana. Milanič je takođe letos bio u krugu imena koja se povezuju sa crno-belima. Takođe je bio kandidat za novog trenera Dinama iz Zagreba. Na kraju je slovenački stručnjak preuzeo Anortozis sa Kipra. Darko Milanič je trenersku karijeru počeo kao pomoćnik u Primorju, radio je u Šturmu iz Graca, Lidsu, Slovanu i Pafosu, a najbolje rezultate beležio je tokom dva mandata u Mariboru.

darko milanič
foto: Kurir Arhiva

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track