ZVEZDA SPREMNA ZA MAKABI: Crveno-beli POKEROM ispratili Voždovac i u sjajnom raspoloženju putuju u Izrael! VIDEO
Foto: Starsport

superliga srbije

ZVEZDA SPREMNA ZA MAKABI: Crveno-beli POKEROM ispratili Voždovac i u sjajnom raspoloženju putuju u Izrael! VIDEO

Fudbal -

Crveno-beli su, pred blizu 10.000 gledalaca, ubedljivo savladali Voždovac sa 4:0 (2:0) u šestom kolu Superlige Srbije. Tako su izabranici Deajana Stankovića nastavili pobedonosnu seriju i napravili dobru uvertiru za plej-of Lige šasmpiona protiv Makabija iz Haife.

Strelci za Crvenu zvezdu su bili Pešić u 3, Bukari u 8, Ben u 84. i Ivanić u 88. minutu. Utakmicu je obeležio Mirko Ivanić sa tri asistencije i pogotkom u finišu susreta kojim je postavio konačan rezultat. Gosti su igrali otvoreno, u nekoliko navrata su zapretili, ali je praktično pobednik bio rešen u prvih deset minuta, kada je domaćin imao dva gola prednosti. Zvezda je još jednom potvrdila da je u šampionskoj formi i crveno-beli u sjajnom raspoloženju putuju u Izrael.

Fudbaleri Crvene zvezde bi u narednom kolu Super lige Srbije trebalo da gostuju Čukaričkom, ali će ta utakmica po navodima medija biti odložena zbog meča protiv Makabija iz Haife u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Voždovac će u sedmom kolu domaćeg šampionata dočekati Kolubaru.

Tok utakmice:

Drugo poluvreme

Završena je utakmica na stadionu "Rajko Mitić"

88. minut - GOOL - Ivanić - Posle tri asistencije, Mirko Ivanić je krunisao meč pogotkom, kojim je postavljen konačan rezultat - 4:0

84. minut - GOOOL - Ben - Tek što je ušao u igru, napadač crveno-belih kažnjava katastrofalnu grešku Krunića i sa pet-šest metara, posle brze akcije Srnića i Ivanića, postiže gol - 3:0

77. minut - Nove izmene u Crvenoj zvezdi: Ben umeto Kataija, a Sanogo umesto Kangve.

68. minut - Nova dpobra prilika za Kataija, ali je šutirao pravo u golmana gostiju Krunića.

65. minut - Dvostruka izmena u Crvenoj zvezdi. Izašli strelci Pešić i Bukari, ušli Srnić i Mitrović.

63. minut - Jedan od najlepoših momenata na utakmici posle napada Voždovca. U šesnaestercu domaćih bivši Zvezdin fudbaler Hajdin je atraktivno zahvatio loptu "makazicama", ali je potom usledila sjajna parada golmana Borjana.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme na stadionu "Rajko Mitić", mladog beka Stankovića u ekipi Zvezde zamenio iskusni štoper Dragović

Prvo poluvreme

Na "Marakani" je praktično sve rešeno posle nepunih osam minuta igre! Prvo je Pešić već posle dva i po minuta zatresao mrežu, a pet minuta kasnije u strelce se upisao i novi miljenik navijača Osman Bukari. Oba puta je asistent je bio Mirko Ivanić. Gosti su igrali otvoreno, nekoliko puta zapretili, a u samom finišu prvog dela kapiten Zvezde Katai je promašio nemoguće.

Završeno je prvo poluvreme

44. minut - Kakav promašaj Kataija! Loptu mu je dodao Bukari i kada se očekivalo da Katai lagano pogodi gol, iz blizine nije dobro zahvatio loptu i promašio je nemoguće!

Zvezda
foto: Starsport

35. minut - Odmah uzvraća Kangva topovskim udarcem iz velike udaljenosti, ali lopta odlazi pored gola!

33. minut - Najopasnija situacija pred golom Zvezde, Kurtić je silovito šutirao sa preko 25 metara, ali je lopta prohujala blizu gola i Borjan je imao sreće.

31. minut - Voždovac igra otvoreno, nekoliko puta su gosti zapretili, ali je sada Hajdin napravio grešku iz obećavajuće situacije.

27. minut - Nova majstorija Ivanića! Sada je pokušao sve sam da završi, izvrsno je šutirao sa više od 25 metara, ali nije imao ni sreće, lopta je otišla tik iznad prečke!

21. minut - Fudbaleri Crvene zvezde nastavljaju opsadu gola gostiju. Rodić je centrirao sa leve strane, a Bukari glavom tuikao pored gola.

8. minut - GOOOL - Bukari - Ponovo je Mirko Ivanić bio u ulozi asistenta, ovaj put je dodao loptu do Bukarija, kome poput Pešića, nije bilo teško da pogodi gol sa šest-sedam metara - 2:0

3. minut - GOOOL - Pešić - Izvanredna asistencija Mirka Ivanića, a Aleksandar pešić je sa ivice peterca lako zatresao mrežu za rano vođstvo crveno-belih - 1:0

Zvezda
foto: Starsport

1. minut - Počela je utakmica na našem najvećem stadionu

Pre početka utakmice minutom ćutanja je odata počast čuvenom odbrambenom fudbaleru Crvene zvezde Kirilu Dojčinovskom

Zvezda
foto: Starsport

Reprezentativac Gabona Gelor Kanga igra jubilarni 150. meč u dresu Crvene zvezde, a tim povodom je dobio i prigodan poklon

Fudbalski prvak Srbije Crvena zvezda, u subotu uveče od 20.45 časova na našem najvećem stadionu dočekuje Voždovac u okviru šestog kola Mozzart Bet Superlige Srbije.

Pred meč sa Voždovcem, odlična vest za navijače Crvene zvezde:

Crvena zvezda - Voždovac 4:0

Stadion: "Rajko Mitić". Gledalaca: 9.132. Sudija: Marko Ivković. Strelci: 1:0 Pešić (3), 2:0 Bukari (8), 3:0 Ben (84), 4:0 Ivanić (88).

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan - Stanković, Eraković, Milunović, Rodić - Kangva, Kanga - Katai, Ivanić, Bukari - Pešić. Trener: Stanković.

VOŽDOVAC (4-2-3-1): Krunić - Ćirković, Hajdin, Damjanović, Ivezić - Mijailović, Milović - Pantović, Purtić, Đurišić - Teodorović. Trener: Trajković.

Crveno-beli su izvanredno otvorili sezonu, kako u prvenstvu, tako i u Evropi, pa trenutno zauzimaju prvu poziciju na tabeli sa maksimalnih 12 osvojenih bodova iz četiri odigrane utakmice, uz gol razliku 17:1. Nema sumnje da su izabranici Dejana Stankovića veliki favoriti u ovom duelu, te da bi se sve osim pobeda domaćina bilo ravno čudu.

Ipak, očekuje se da Zvezda na ovom meču pokaže kakvim rosterom raspolaže i da odmori neke od igrača koji su odigrali sve utakmice od početka sezone:

- Sigurno da će biti neka promena, ali ne mnogo, jer kada igraš na dva fronta ili tri kad počne Kup Srbije nije lako, s obzirom da idemo na pobedu u svakoj utakmici. Bitno je da se posle tih utakmica radi dobar oporavak, da se igrači što pre osveže i spreme za naredni meč. Mi imamo širok roster, uvek mogu da računam na adekvatne zamene. Opet ponavljam da svi dobro rade i da su svi spremni da igraju u bilo kojoj utakmici - rekao je Stanković.

Sa druge strane, Voždovac se trenutno nalazi na osmom mestu tabele sa osam bodova iz pet odigranih utakmica, uz gol razliku 2:3.

Jasno je da ''Zmajevi'' igraju tvrdo, malo golova postižu, ali malo i primaju. Zvezdi definitivno neće biti lako da probije zadnju liniju gostiju, pogotovo ako izabranici Mihajla Trajkovića budu motivisani, kako je obično slučaj kada igraju protiv crveno-belih:

- Pre svega bih čestitao protivniku na sjajnim rezultatima i prezentovanju naše zemlje u Evropi. Jasno je da su u ovom duelu apsolutni favorit i izuzetno jaka ekipa, bez obzira na to u kom sastavu igraju. Uprkos tome, kao i okolnostima u kojima mi dočekujemo meč, želim da prikažemo hrabar i borben Voždovac. Cilj je da uživamo u toj utakmici, da damo sve od sebe i pokušamo da se kao najmlađa ekipa u ligi pokažemo u najboljem svetlu i da ostavimo dobar utisak. Poštujemo protivnika, ali poštujemo i sebe - istakao je Trajković.

Crvena zvezda i Voždovac su se do sada sastajali na 26 prvenstvnih utakmica. Zvezda je odnela pobedu 22 puta, Voždovac četiri, dok je nerešeno bilo samo jednom prilikom.

Poslednji put su se sastali u poslednjem kolu domaćeg šampionata prethodne takmičarske godine, kada su šampioni slavili rezultatom 3:1, a za tim Dejana Stankovića pogađali su Aleksandar Katai, Mirko Ivanić i Milan Borjan.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track