Najnovije vesti

RIZIKOVAO FUDBALSKU KARIJERU DA BI SPASAO ŽIVOT MAMI LJILJANI! Heroj kome se klanja region: Donirao jetru teško bolesnoj majci!
Foto: Printscreen YT

VRAĆA SE FUDBALU

RIZIKOVAO FUDBALSKU KARIJERU DA BI SPASAO ŽIVOT MAMI LJILJANI! Heroj kome se klanja region: Donirao jetru teško bolesnoj majci!

Fudbal
16:26h

Robert Perić-Komšić, fudbaler Cibalije iz Vinkovaca, oduševio je svetsku javnost kada je doneo odluku da prekine fudbalsku karijeru kako bi svojoj majci Ljiljani spasao život.

Rizikovao je svoj život i karijeru kako bi donirao jetru svojoj teško bolesnoj majci.

Srećom, operacija i oporavak su protekli sjajno i ovaj heroj iz Sarajeva će se uskoro vratiti na teren.

"Bogu hvala, sve je prošlo ok, i operacija i oporavak. oboje smo dobro, sa sam gotovo spreman za povratak na teren, a mama je nakon 13 godina borbe dobila novi život", rekao je Robert četiri meseca nakon komplikovanog operativnog zahvata.

On je počeo da trenira, ali još uvek je pošteđen direktnih duela. Međutim, pripreme idu po planu i uskoro će moći da zaigra.

Ovom hrabrom 23-godišnjaku je odstranjeno 70 odsto jetre i nije imao garanciju da će ponovo moći da se bavi fudbalom, ali nije razmišljao o posledicama, cilj je bio da spase najbitniju osobu u svom životu.

"Imao sam potpuno jasnu sliku rizika, ali u tom momentu nisam razmišljao o tome hoću li igrati fudbal ili ne. Imao sam jasnu misiju, da mama bude dobro. Sve ostalo su sporedne stvari", kaže Robert.

U javnosti je zasluženo stekao status pravog heroja, ali ovaj skromni mladić ističe da tu ulogu zaslužuje mama Ljiljana.

"Mama je veći heroj od mene. Ne daj Bože nikome ono što je ona proživela u proteklih 13 godina. Imala je tri neuspešne transplantacije sa mrtvog donora. Bila je životno ugrožena, stomak joj se punio vodom i bilo je pitanje dana... U trenutku kada sam saznao da su sve opcije iscrpljene spakovao sam stvari i odleteo za Istanbul.

Danas su oboje dobro, mama se uspešno oporavlja.

"Mama mora da uzima terapiju, ali to za nju nije nikakva novost. Meni su svi nalazi uredni, jetra je dva meseca nakon operacije bila gotovo u potpunosti regenerisana. Uglavnom, bežim od neke priče o herojstvu, učinio sam ono što bi verujem učinio svako ko je odrastao u funkcionalnoj porodici. Meni je majka dala život, ja sam njoj produžio", rekao je Robert za portal "Vinkulja.hr".

Kurir sport/Vinkulja.hr

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track