SEKSUALNI PREDATOR I SKANDAL MAJSTOR ČEKA ZVEZDU: Ludovao je sa klinkama uz drogu i sada plaća cenu! Supruga NESTVARNO reagovala
Foto: Printscreen/Instagram

neverovatna priča

SEKSUALNI PREDATOR I SKANDAL MAJSTOR ČEKA ZVEZDU: Ludovao je sa klinkama uz drogu i sada plaća cenu! Supruga NESTVARNO reagovala

Fudbal -

Makabi iz Haife, večerašnji protivnik Crvene zvezde u prvoj utakmici kvalifikacija za Ligu šampiona, skup je iskusnih fudbalera. Kako iz Izraela, tako i iz dalekih krajeva planete.

Omer Atzili
foto: Profimedia

Zanimljiva priča vezana je za domaćeg fudbalera Omera Atzilija (29) koji bi mogao da zaigra protiv Crvene zvezde. Prošle sezone momak iz Holona bio je zvanično najbolji fudbalera prvensta Izraela, pošto je na svom kontu imao 28 golova i 14 asistencija! Impresivna statistika, pa stoga zvuči neverovatno da je od početka nove sezone prikovan za klupu. Igrao je u Ligi šampiona, upisao četiri utakmice, međutim nijednu nije počeo.

O čemu se zapravo radi? Izraelski mediji pre dve godine pisali su naširoko u skandalu vezanom za ime Omera Atzilija. On je još pre dve godine optužen, a onda oslobođen zbog seksa sa dvema devojkama koje su imale 15 godina, uz obilno korišćenje droge. Branio se tako, što je tvrdio da nije znao da su devojke maloletne, odnosno toliko mlade. Pisali su tamošnji mediji o "grupnjaku" koji je potresao sportsku javnost u Izraelu. Prema izraelskom zakonu - seksualni odnos sa maloletnom osobom mlađom od 16 godina je krivično delo za koje je predviđena maksimalna kazna zatvora od pet godina.

- Napravio sam moralnu grešku. Izvinjavam se svakom dečaku ili devojčici koji su bili primorani da pitaju svoje roditelje šta mi se desilo i svakom roditelju koji je bio primoran da objasni. Moraću da naučim da živim sa ovom mrljom još mnogo godina - izjavio je Atzili pre dve godine.

Taman što su se strasti stišale i što je vreme učinilo svoje, ovog leta je izraelski Kanal 13 objavio poruke koje pokazuju da su Omer Atzili i njegov tadašnji saigrač iz Makabija Tel Aviv Dor Miha dobro znali šta rade. Novootkriveni dokazi takođe su bacili mračnu senku na odluku tužilaca da odustanu od slučaja pre dve godine i ukazali na način na koji neki timovi pozivaju svoje igrače na odgovornost za takvo ponašanje, dok drugi gledaju na drugu stranu.

Čim je afera izbila u javnost, Atzili je napustio Izrael i otišao na Kipar, na pozajmicu u redove Apoela iz Nikozije. Potom se vratio u rodnu zemlju, potpisao za Makabi iz Haife, jer je oslobođen optužbi. Zahvaljujući sjajnim partijama i golovima čak je izborio mesto u državnom timu Izraela. Međutim, određeni krugovi u izraeleskom društvu čvrsto su pritisli Savez, sa obrazloženjem da takav čovek ne može i ne sme da igra za reprezentaciju. Baš iz tih razloga, umesto u startnih 11, Omer Atzili se nalazi na klupi Makabija iz Haife.

Bez obzira na seks aferu sa maloletnicama, Omer Atzili uspeo je da sačuva brak sa suprugom Or Ben David, sa kojom ima dvoje dece, sina i ćerkicu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track