MOĆNA SRBIJA PREGAZILA ŠVEDSKU: Het-trik Mitrovića i evrogol Lukića oduvali Skandinavce! Sledi meč odluke u Norveškoj VIDEO
Foto: @starsport

Liga nacija

MOĆNA SRBIJA PREGAZILA ŠVEDSKU: Het-trik Mitrovića i evrogol Lukića oduvali Skandinavce! Sledi meč odluke u Norveškoj VIDEO

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je u petom kolu Lige nacija Švedsku sa 4:1 (2:1).

Orlovi su stigli do deset bodova i deobe prvog mesta sa Norveškom. Ipak, za prvo mesto i plasman u A diviziju potrebna je pobeda u utorak u Norveškoj.

Aleksandar Mitrović je zabeležio het-trik golovima u 18., 45+1. i 48. minutu, a tačku na meč je stavio Saša Lukić u 70. minutu. Jedini gol za Švedsku je delo Klasona u 15. minutu.

Orlovi su na stadionu Rajko Mitić od starta kontrolisali igru, ali nakon velikog promašaja Andrije Živkovića, Šveđani su prvi put pošteno prešli polovinu i odmah stigli do gola preko Klasona u 15. minutu.

Više od 10.000 mališana na tribinama bilo je razočarano, ali samo tokom narednih tri minuta, koliko je bilo dovoljno Srbiji da dođe do izjednačenja. Aleksandar Mitrović je udarcem glavom na asistenciju Andrije Živkovića doneo poravnanje.

Šanse su se nakon toga ređale jedna za drugom. Mitrović, pa Vlahović dva puta, a odmah nakon njega i Tadić...

Nova velika radost mladih navijača došla je kada je izgledalo da će se poluvreme završiti bez još jednog pogotka Dušan Tadić je iz kornera pronašao Mitrovića, a onda opet udarac glavom i opet gol u nadoknadi prvog dela.

Mitrogol je pogodio još jednom i to na startu drugog poluvremena kada je kompletirao het-trik i dokazao da je napadačka sila. To je bio 49. gol rekordera u dresu nacionalnog tima.

Najlepši trenutak na meču dogodio se u 70. minutu kada je Saša Lukić postigao prelep gol udarcem sa 20 metara od gola. Srbija je pokazala da je kvalitetnija od Švedske, stigla je do tri boda, a za prvo mesto i plasman u A Ligu nacija potrebno je da u utorak u Oslu pobede Norvešku.

Kurir sport

TOK MEČA

SRBIJA - ŠVEDSKA 4:1 (2:1)

2. POLUVREME

89. minut - Izmena napadača

Umesto Dušana Vlahovića u igri je Luka Jović.

85. minut - Menjaju i Šveđani

Umesto Dejana Kuluševskog u igri je napadač Mikael Ishak.

84. minut - Ilić menja Kostića

Još jedna izmena u Srbiji, Ivan Ilić je zamenio Filipa Kostića.

84. minut - Stefan Mitrović debituje za prvi tim

Iz igre je izašao kapiten Dušan Tadić, a ušao Stefan Mitrović. U pitanju je fudbaler Crvene zvezde, pošto njegov imenjak i prezimenjak igra od prvog minuta.

73. minut - Izmena u Švedskoj

Emil Forsberg je napustio igu, a ušao je Jesper Karlstrom.

71. minut - Mitrović izlazi iz igre

Velike ovacije za Aleksandra Mitrovića. Izašao je iz igre, a ušao je Uroš Račić. Stojković pojačava srednji red. Mitrović je prethodno dobio nezgodan udarac i hramljući je napustio igru.

70. minut - GOOOL! Saša Lukić je strelac - 4:1

Evrogol srpskog reprezentativca. Primio je loptu od Darka Lazovića, ušao u šesnaesterac i iskosa sa desne strane poslao loptu u suprotni golmanov ugao.

69. minut - Švedska u prilici za gol

Opasan napad gostiju, šutirao je sa ivice šesnaesterca Svanberg, ali je lopta preletela preko prečke.

67. minut - Sergej upisan u beležnicu sudije

Srpski reprezentativac Sergej Milinković-Savić požuteo je zbog opasne igre. Nažalost, propustiće meč odluke u Norveškoj.

64. minut - Dvostruka izmena u Švedskoj

Izašli su Viktor Đekereš i Viktor Klason, a ušli Robin Vuaison i Entoni Elanga.

56. minut - Umalo Mitrović do četvrtog gola

Olson je sprečio 50. gol Aleksandra Mitrovića za reprezentaciju.

54. minut - Vlahović ponovo pripretio

Neće večeras Dušana Vlahovića, još jednom je probao da matira Olsona bez uspeha.

50. minut - Het-trik Mitrovića! - 3:1

Srbija ima dva gola prednost, a ovo je treći gol Aleksandra Mitrovića! Ukupno njegov 49. u reprezentaciji!

Dušan Vlahović je poveo napad, dodao je loptu do Mitrovića a ovaj matirao Olsena. Pomoćni sudija je pokazao ofsajd, pa je VAR morao da proverava. Na kraju je video tehnologija pokazala da Mitrović za koji centimetar nije bio u ofsajdu!

46. minut - Izmene u oba tima

U selekciji Švedske umesto Jensa-Lisa Kajustea u igri je Kristofer Olson.

U timu Srbije umesto Andrije Živkovića je ušao Darko Lazović.

Počelo je drugo poluvreme

1. POLUVREME

45 + 1. minut - GOOOL! Mitrogol je ponovo strelac - 2:1

Majstor, ma velemajstor! Aleksandar Mitrović je drugim golom u meču doneo preokret i vođstvo Srbiji! Dušan Tadić je izveo korner, a Mitrogol bio najviši u skoku i glavom pocepao mrežu Švedske.

32. minut - Vlahović i Tadić propustili još jednu sjajnu priliku

Treća velika prilika za Srbiju u ovom meču. Vlahović je izašao sam ispred Olsena, odbitak od golmana je stigao do Tadića, ali se golman Švedske još jednom istakao. Prava šteta.

24. minut - Prvi žuti karton za igrače Srbije

U beležnicu bugarskog sudije je upisan Andrija Živković. Sa leđa je vukao za dres Forsberga.

23. minut - Jedan od retkih pokušaja Švedske

Svanberg je došao u priligu da šutira sa 20-tak metara. Bio je to jak šut ali pravo u ruke golmana Srbije.

22. minut - Vlahović promašio nemoguće

Mogla je Srbija brzo da dođe do totalnog preokreta, Kostić je lepo prošao po levoj strani, centrirao, Vlahović naleteo na loptu ali je ona otišla tik pored stative.

18. minut - GOOOL! Mitrović u engleskom stilu - 1:1

Aleksandar Mitrović je samo tri minuta posle vođstva Švedske izjednačio rezultat. Andrija Živković se iskupio za promašaj sjanim centaršutem, a Mitrović je u stilu rasnog strelca nadvisio Sandrena i glavom poslao loptu u suprotan golmanov ugao. Bio je to njegov 47. gol u dresu Srbije.

15. minut - GOL! Švedska vodi - 0:1

Neverovatno, Šveđani su bukvalno odmah kaznili promašaj Srbije. Sevnula je kontra, Kuluševski je pronašao usamljenog Viktora Klasona, kome nije bilo teško da matira Vanju Milinkovića Savića.

15. minut - Jao, kakav promašaj Živkovića!

Sjajna akcija Srbije, Tadić je centrirao sa leve strane, Andrija Živković naleteo na loptu, usamljen na desnoj strani, ali je prebacio prečku! Šteta

8. minut - Prvi žuti karton na meču

Grub start Isaka Hiena na Dušanu Vlahoviću u situaciji kada je Srbija krenula u kontru. Sasvim zasluženo bugarski arbitar je pokazao karton defanzivcu Švedske u boji njegovog dresa.

5. minut - Prva velika prilika za Srbiju

Srbija je napala po levoj strani, lopta je posle centaršuta Kostića stigla do Mitrovića, ali napadač Srbije nije uspeo lepo da je zahvati.

20.45 - Počeo je meč na stadionu Rajko Mitić

Utakmica se igra pred desetak hiljada mališana. UEFA je kaznila Srbiju sa dva meča bez prisustva gledalaca, pa su deca do 14 godina jedini navijači.

20:38 - Juventus uz Srbiju

Višestruki šampion italije Juventus poželeo je sreću Srbiji u večerašnjem meču. Svakako, razlog su njegovi igrači Dušan Vlahović i Filip Kostić.

Selektor Srbije Dragan Stojković opredelio se za ultra ofanzivan tim sa Aleksandrom Mitrovićem i Dušanom Vlahovićem u napadu, iza kojih je Dušan Tadić. Po krilima su Andrija Živković i Filip Kostić.

SRBIJA - ŠVEDSKA

Stadion: Rajko Mitić

Sudija: Georgi Kabakov (Bugarska)

Pomoćnici: Martin Margaritov, Dijan Valkov

SRBIJA: V. Milinković-Savić - Mašović, S. Mitrović, Babić - S. Milinković-Savić, Lukić, Živković, Kostić - Tadić (k) - Mitrović, Vlahović. Selektor: Dragan Stojković.

Rezerve: Dmitrović, M. Ilić, Pavlović, Mladenović, Eraković, Radonjić, Račić, Jović, S. Mitrović, I. Ilić, Đuričić, Lazović.

ŠVEDSKA: R. Olsen - Sundgren, Hien, Lindelof - Augustinson, Kajuste, Svanberg, Klasen - Forsberg, Kuluševski, Kuaison. Selektor: Jan Anderson

Rezerve: Linde, Nordfeldt, Anderson, Gudmundson, Valemark, Elanga, Ousu, Kurtulus, Karlstrom, Isak, K. Olson, Kuaison.

81. minut - Benjamin Šeško fantastičnim golom je doneo Sloveniji vođstvo 2:1. Potpuni preokret u Stožicama raduje svakako i navijače Srbije.

69. minut - Gol koji se dugo čekao! Slovenija je izjednačila u Ljubljani protiv Norveške. Gol je postigao Andraž Šporar.

47. minut - Loše vesti stižu iz Ljubljane. Norveška je golom Ervina Halanda, a posle velike greške domaćih fudbalera, povela protiv Slovenije. Haland je postigao gol u 47. minutu posle katastrofalne greške Karničnika, koji je u svom šesnaestercu prosto dodao loptu fudbalerima Norveške.

Fudbalska reprezentacija Srbije od 20.45 dočekuje Švedsku u utakmici 5. kola Grupe 4 Lige nacija.

Srbija je trenutno drugoplasirana u grupi sa sedam bodova, četiri više u odnosu na trećeplasiranu Švedsku.

Zbog kazne UEFA na tribinama stadiona "Rajko Mitić" nalaziće se samo deca uzrasta do 14 godina.

Biće ovo ujedno poslednji meč na domaćem terenu pred predstojeći Mundijal u Kataru.

Orlovima maksimalan učinak u poslednja dva kola, protiv Švedske i zatim na gostovanju Norveškoj, garantuje prvo mesto u grupi i prolaz u "A" Diviziju.

Selektor Dragan Stojković Piksi se suočio sa kadrovskim problemima pred ovaj meč.

- Nemam dilemu po pitanju tima. Milenković je povređen, neće igrati. Nemanja Gudelj je otišao kući. Za trojicu igrača ćemo videti kako će spavati i kako će se probuditi. Ali to su problemi koji se događaju, ali za prosutim mlekom ne treba nikad plakati. Jedan ne može, drugi može - rekao je raspoloženi Stojković i dodao:

- Liga nacija nije prijateljsko takmičenje. Bodovi se broje i važno je. Oba meča očekujemo u sjajnoj atmosferi, igrači su motivisani, znamo da ne postoje lake utakmice. Svi žele da naprave iznenađenje, a mi znamo naš fokus. Želimo da igramo dobro protiv Švedske, da prikažemo lep fudbal i da na kraju dođemo do rezultata. Igraćemo najjače što možemo.

O igranju Dušana Vlahovića i Aleksandra Mitrovića od početka Piksi je bio zagonetan.

- Sve je moguće. Vlahović i Mitrović su odlični napadači i ne vidim problem da budu zajedno na terenu. Oni se razumeju veoma dobro. Ako imate dvojicu odličnih muzičara, ne vidim zašto ne bi mogli da sviraju zajedno - bio je jasan Stojković.

Liga nacija Grupa 4

Večeras

Slovenija - Norveška 18.00

Srbija - Švedska 20.45

27. septembar

Norveška - Srbija 2.45

Švedska - Slovenija 20.45

1. Norveška 4 3 1 0 6:3 10

2. Srbija 4 2 1 1 7:4 7

3. Švedska 4 1 0 3 5:6 3

4. Slovenija 4 0 2 2 3:8 2

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track