JEDNA UTAKMICA SRBIJE DUGO NIJE IMALA OVAKAV ULOG: Pobeda u Oslu Orlovima donosi MNOGO VIŠE od tri boda! Sve bi nam bilo otvoreno!
Foto: Starsport

IDEMO!

JEDNA UTAKMICA SRBIJE DUGO NIJE IMALA OVAKAV ULOG: Pobeda u Oslu Orlovima donosi MNOGO VIŠE od tri boda! Sve bi nam bilo otvoreno!

Fudbal -

Dominirao je Aleksandar Mitrović, dominirala je Srbija, zajedno sa debitantima Srđanom Babićem i Stefanom Mitrovićem koji je šansu dobio u završnici utakmice.

Orlovi su razbili Švedsku u poslednjoj utakmici u Beogradu pred odlazak na Svetsko prvenstvo, a sada predstoji teži zadatak.

Prvi cilj je plasman tamo gde želimo da budemo - sa najjačim evropskim ekipama u A Ligi nacija.

U prvoj sezoni ovog takmičenja (2018/19), Srbija je igrala treći rang novog takmičenja UEFA i kao prva je završila grupu sa Rumunijom, Crnom Gorom i Litvanijom, te izborila promociju u B Ligu nacija.

Srbija
foto: Starsport

Sada, pred nama je prilika da odemo i u najjači rang, a za to je Draganu Stojkoviću i njegovom timu potrebna pobeda u Oslu, protiv Norveške.

Srbija i Norveška imaju po 10 bodova, ali zbog pobede Norvežana u Beogradu golom Erlinga Halanda u prvom meču, skandinavska ekipa se nalazi u prednosti, pa je Orlovima potrebna pobeda.

Prvo mesto bi takođe donelo i olakšanje u predstojećim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, odnosno Srbiju bi svrstalo u drugi šešir na žrebu.

Drugi šešir znači izbegavanje ekipa poput Francuske i Engleske i na papiru slabije selekcije na putu ka Evropskom prvenstvu na kojem nismo učestvovali još od 2000. godine. Žreb za kvalifikacije će biti održan 9. oktobra.

UEFA kao kriterijum za određivanje šešira uzima samo rezultate iz Lige nacija. Naš tim će u Oslu biti oslabljen pošto je Sergej Milinković-Savić zaradio suspenziju žutim kartonom protiv Švedske, ali to neće promeniti odlučnost Piksija i reprezentativaca da napadnu Norvešku od prvog minuta.

Dragan Stojković
foto: Starsport

Prvo mesto u Ligi nacija, obezbedilo bi i baraž u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u slučaju da naš tim u istim ne zauzme prva dva mesta u grupi.

Dakle, ulog u Oslu je zaista veliki.

Selektor Dragan Stojković veruje da je ekipa spremna za pobedu.

- Svaka utakmica je različita, nećemo menjati nešto posebno, niti ima razloga za to. Ako budu bolji neka pobede, ali sigurno ćemo ih namučiti. U Norveškoj sledi mini finale, buićemo sigurno spremni. Pokazali smo da znamo da igramo takve utakmice, kao u Lisabonu kada smo protiv portugala obezbedili direktan plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru - poručio je Stojković nakon pobede protiv Švedske.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track