STRAŠAN POGODAK! Mladi Slovenac RAZBUCAO mrežu Švedske golom na kom bi mu pozavideo i sam Van Basten! GOLČINA ZA TV ŠPICE (VIDEO)
Foto: AP

BUM

STRAŠAN POGODAK! Mladi Slovenac RAZBUCAO mrežu Švedske golom na kom bi mu pozavideo i sam Van Basten! GOLČINA ZA TV ŠPICE (VIDEO)

Fudbal -

U utorak veče Švedska i Slovenija su remizirale u poslednjem kolu B Lige nacija (1:1), a gol Benjamina Šeška u 28. minutu za vođstvo Slovenije bio je verovatno najlepši te večeri.

Mladi Slovenac, bosanskog porekla, dočekao je loptu koju mu je poslao Petar Stojanović i sjajnim volejom iz prve zatresao mrežu golmana Švedske Olsena.

Ovaj gol malo je podsetio i na onaj legendardni Marka van Bastena, iz finala Evropskog prvenstva 1988. godine protiv Sovjetskog saveza, koji se smatra jednim od najboljih golova u istoriji fudbala.

Ovaj gol na kraju nije doneo pobedu Sloveniji, jer su Šveđani izjednačili golom Emila Forsberga iz 42. minuta, ali je Slovencima i bod iz ovog meča bio dovoljan za opstanak u B Ligi nacija.

Devetnaestogodišnji Šeško još ove sezone nastupa za austrijski Salcburg, a već je potpisao ugovor sa Lajpcigom, čiji igrač postaje od narednog leta, a sudeći po dosadašnjim partijama, deluje da je velika karijera pred njim.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track