PETARDA U MINHENU! SANE I MANE RAZBILI PRVAKA ČEŠKE: Preokret i goleada Marseja na Velodromu! (VIDEO)
Foto: Profimedia

liga šampiona

PETARDA U MINHENU! SANE I MANE RAZBILI PRVAKA ČEŠKE: Preokret i goleada Marseja na Velodromu! (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri minhenskog Bajerna pobedili su večeras na svom terenu Viktoriju Plzenj sa 5:0, u meču trećeg kola Grupe C Lige šampiona.Strelci za Bajern bili su Leroj Sane u sedmom i 51, Serž Gnabri u 13, Sadio Mane u 21. i Erik Maksim Čupo-Moting u 59. minutu.

Leroj Sane je u sedmom minutu doneo prednost Bajernu. On je levom nogom šutirao sa 16 metara i pogodio gornji desni ugao gola Plzena. Na 2:0 je povisio Serž Gnabri šest minuta kasnije posle pravovremene asistencije Leona Gorecke.

Sadio Mane je u 21. minutu odlično prošao, izašao sam ispred golmana i preciznim šutem sa sedam metara povisio rezultat na 3:0. Svoj drugi gol na meču, a četvrti za Bajern postigao je Sane u 51. minutu, nakon centaršuta Manea. Eri Maksim Čupo-Moting se u 59. minutu upisao u listu strelaca, posle još jedne odlične asistencije Gorecke.

Posle tri odigrana kola, Bajern je na prvom mestu u grupi sa maksimalnim učinkom, dok je Viktorija na poslednjem, četvrtom mestu bez osvojenog boda.

U narednom kolu, ponovo će se sastati Bajern i Viktorija, ovoga puta u Plzenju.

Fudbaleri Olimpika pobedili su na svom terenu u Marseju Sporting iz Lisabona sa 4:1, u utakmici trećeg kola Grupe D u Ligi šampiona.Sporting je poveo već u prvom minutu kada je strelac bio Trinkao, a izjednačio je Aleksis Sančes pogotkom u 13. minutu. Tri minuta kasnije vodjstvo domaćima doneo je Amin Harit, a treći gol postigao je Leonardo Balerdi golom u 28. minutu.

Konačan rezultat postavio je Šansel Mbemba golom u 84. minutu.

Ekipa iz Lisabona igrala je sa desetoricom od 23. minuta, kada je crveni karton dobio Antonio Adan.

Početak utakmice kasnio je 20-ak minuta pošto je zbog gužve u saobraćaju portugalska ekipa kasno stigla na stadion Velodrom, koji je bio prazan zbog kazne nakon nereda francuskih navijača.

Posle tri kola, Sporting je prvi na tabeli sa šest bodova, a Olimpik je poslednji sa tri boda.

U drugoj utakmici u toj grupi večeras igraju Ajntraht Frankfurt - Totenhem.

Uoči večerašnje utakmice obe ekipe imaju po tri boda.

U četvrtom kolu 12. oktobra, Sporting će u Lisabonu dočekati Olimpik, a Totenhem će u Londonu igrati protiv Ajntrahta.

Tok utakmica:

Drugo poluvreme:

Završena je utakmica i u Marseju

85. minut na Velodromu - Marsej vodi sa 4:1. strelac je Mbemba!

U Marseju je počelo drugo poluvreme

59. minut - Bajern vodi 5:0, strelac je Čupo-Moting, asistent Gorecka!

Završeno je prvo poluvreme u Marseju, početak utakmice kasnio zbog saobraćajnog kolapsa!

50. minut - Bajern vodi sa 4:0. drugi gol Sanea, asistencija Manea!

Prvo poluvreme:

28. minut na Velodromu - Marsej vodi sa 3:1, strelac je Baljerdi!

Završeno je prvo poluvreme u Minhenu.

23. minut na Velodromu - Sporting ostaje sa igračem manje, isključen je golman Adan, zbog neozbiljne reakcije!

16. minut na Velodromu - Marsej je načinio preokret, vodi sa 2:1, strelac Harit!

13. minut na Velodromu - Marsej je izjednačio - 1:1, strelac Sančez!

36. minut - Sudija iz Crne Gore Dabanović posle VAR intervencije poništio gol Bajerna zbog ofsajda, jer je strelac Musijala bio u malom ofsajdu

1. minut u Marseju: Sporting je odmah poveo sa 1:0, strelac Trinkao! Šutirao je precizno sa ivice šesnaesterca.

21. minut - Bajern vodi sa 3:0 - Sadio Mane se upisuje u strelce, njegov prvenac za Bavarce u Ligi šampiona i već sedmi gol ove sezone!

13. minut - Bajern vodi 2:0 - Gnabri postiže gol posle asistencije Gorecke i tako posle nepunih četvrt časa igre rešava pitanje pobednika na ispunjenoj "Alijanc areni"

7. minut - Bajern vodi 1:0 - Liroj Sane je postigao efektan gol, poslavši loptu pod prečku nakon asistencije novipečenog nemačkog reprezentativca Musijale

1. minut - Počeo je meč u Minhenu

U Marseju meč kasni zbog saobraćajnog kolapsa u gradu na jugu Francuske, zbog čega autobus sa fudbalerima Sportinga nije stigao na vreme na "Velodrom", a i navijači se teško probijaju do stadiona!

U uvodnim mečevima trećeg kola Lige šampiona, koji počinju u 18.45 časova, najtrofejniji nemački klub bajern će ugostiti šampiona Češke Viktriju Plzenj, dok će Marsej na svom "Velodromu" ugostiti odlični Sporting iz Lisabona.

U grupi C Bajern je apsolutni favorit protiv Plzenja iako će igrati bez Milera, Kimiha (kovid), Ernandeza, Sara (povrede), a izvesno i bez Komana koji je tek nedavno počeo da trenira. Bavarski gigant je odlično startovao u evropskoj eliti, sa dve pobede, dok je češki tim nema nijedan bod. Meč u Minhenu sudi Crnogorac Dabanović!

Marsej je odličan ove sezone u šampionatu Francuske, ali zato u ligi šampiona ne samo da nije osvojio nijedan bod nego nije dao nijedan gol! Sa druge strane "lavovi" iz Lisabona imaju maksimalan učinak i to bez primljenog gpola, po čemu su jedno od najprijatnijih iznenađenja.

Ipak, Sporting očekuje pravi pakao na Azurnoj obali, jer bivši prvak Evrope na domećem terenu, gde je uvek vrela atmosfera, svakome može da zagorča život.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track