ČAHANOGLU ZA POBEDU INTERA PROTIV BARSELONE: Tadić isključen, Napoli PONIZIO Ajaks u Amsterdamu! Novo čudo Briža (VIDEO)
Foto: Profimedia

LIGA ŠAMPIONA

ČAHANOGLU ZA POBEDU INTERA PROTIV BARSELONE: Tadić isključen, Napoli PONIZIO Ajaks u Amsterdamu! Novo čudo Briža (VIDEO)

Fudbal -

Inter je u trećem kolu grupne faze Lige šampiona na svom stadionu došao do tri boda pošto je savladao Barselonu minimalnim rezultatom - 1:0.

Barselona je pre početka meča bila blagi favorit na papiru, ali opšte je poznato da to u fudbalu ništa ne znači. Na samom startu meča su gosti bili za nijansu opasniji rival, međutim nisu uspevali da ozbiljnije ugroze Onanu.

Taman kada se činilo da će se na poluvreme otići bez pogodaka, domaći su došli do vođećeg, a ispostaviće se i pobedonosnog gola. Čalhanoglu se namestio i odlično šutirao sa nešto manje od 20 metara i pogodio ''malu mrežu''. Serhio Buskec je uklizao, ali je kasnio, tako da je Inter na pauzu otišao sa golom prednosti.

Greška golmana Onane je u jednom momentu mogla skupo da košta Inter, ali je talentovani golman imao dosta sreće. Naime, Osman Dembele je probio Dimarka po desnom boku, a potom poslao centaršut pred gol domaćina, gde je Onana loše reagovao i lopta se odbila do Pedrija, kome nije bilo teško da zatrese nebranjenu mrežu. Ipak, sudija je nakon intervencije iz VAR sobe utvrdio da je lopta pogodila Ansua Fatija u ruku i pogodak je poništen.

Veliko iznenađenje napravio je Klub Briž koji je u okviru grupe B pred svojim navijačima savladao Atletiko Madrid rezultatom 2:0. Belgijanci su poveli u 36. minutu kada je Kamal Sova odlično reagovao na dodavanje Ferana Đutgle i matirao Oblaka na veliko oduševljenje čitavog stadiona.

Odbačeni đak Barselone koban je bio po "jorgandžije" i u 62. minutu, ovoga puta kao strelac gola nakon akcije sa Bukanananom. Mogao je Grizman da vrati Atletiko u igru, ali je u 76. minutu sa penala pogodio prečku.

U istoj grupi, Porto je na domaćem terenu istim rezultatom slavio protiv Leverkuzena, a videli smo mnogo toga u Portugaliji. Prvo poluvreme počelo je poništenim golom Hadson-Odoija, da bi se isto dogodilo i na drugoj strani posle udarca Taremija. U finišu prvog dela igre, Šik je propustio veliku priliku kada je njegov šut sa penala uspeo da stopira Diogo Košta.

Kazna je usledila u 69. minutu pogotkom Zaidua, u međuvremenu ušao je i Marko Grujić, da bi u 87. za Porto pogodio Galeno. Leverkuzen je u finišu susreta ostao sa igračem manje pošto je isključen Frimpong, pa nikakve šanse nije ni imao da izbegne poraz u finišu meča.

Neočekivani lider grupe B je Briž sa devet bodova, dok Porto, Leverkuzen i Atletiko imaju po tri.

Fudbaleri Napolija ponizili su Ajaks u Amsterdamu iu pobedili ga sa 6:1 u trećem kolu grupe A Lige šampiona. U sklopu iste grupe je Liverpul na svom terenu savladao Glazgov Rendžers rezultatom 2:0. Ajntraht i Totenhem su remizirali bez golova u Frankfurtu, u sklopu grupe D.

Početak meča nije slutio na potop "kopljanika". Ajaks je odlično krenuo i preko Muhameda Kudusa poveo već u devetom minutu, kada ga je lopta pogodila u nogu ispred gol linije nakon šuta Tejlora.

Nisu se domaći dugo radovali, pošto je Napoli golom Raspadorija izjednačio u 16. minutu. Loš pas golmana domaćih presekao je Kvarackelija i poslao precizan centaršut, koji je Raspadori glavom poslao u mrežu.

Posle kornera u 33. minutu je došlo do preokreta, kada je Di Lorenco glavom nakon pogodio mrežu Ajaksa, a 45. minutu je Zjelinski povisio na 1:3.

U nastavku potpuni potop Ajaksa. Prvo je Raspadori u 47. minutu pogodio za 1:4, pa je Kvarackelija 63. minutu krunisao još jednu svoju sjajnu partiju za 1:5, a za konačnih 6:1 postarao se Đovani Simeone u 81. minutu.

Ajaks je utakmicu završio sa desetoricom, pošto je kapiten Dušan Tadić dobio drugi žuti karton u 73. minutu i neće ga biti u Napulju za osam dana.

Liverpul je lako izašao na kraj sa Glazgov Rendžersom na "Enfildu".

Trent Aleksander Arnold je već u sedmom minutu postigao veoma lep gol iz slobodnog udarca za 1:0. Konačnih 2:0 postavio je Mohamed Salah u 53. minutu sa bele tačke

Tok utakmica:

Drugo poluvreme:

Završene su sve utakmice

88. minut - Isljučen je fudbaler Leverkuzena Frimpong!

87. minut - Porto vodi protiv Leverkuzena sa 2:0, gol je dao bivši igrač Brage Galeno!

81. minut - Napoli vodi 6:1 u Amsterdamu, u strelce se upisao i Đovani Simeone

76. minut - Penal za Atletiko u Brižu, ali Grizman nema sreće, pogodio je prečku sa bele tačke!

73. minut - Kapiten Ajaksa Dušan Tadić je isključen, jer je dobio drugi žuti karton!

70. minut - Porto vodi 1:0 protiv Leverkuzena, vodeći gol postiže Zaidu!

67. minut - Sudija Vinčić je poništio gol Pedrija, tako da nema ništa od izjednačujućeg gola za Barselonu u derbiju protiv Intera!

63. minut - Napoli vodi u Amsterdamu sa 5:1, strelac je Kvarakčelija.

62. minut - Briž vodi protiv atletika sa 2:0, gol je dao Feran Jutgla! Veliko slavlje domaćih navijača!

53. minut - Liverpul vodi sa 2:0, gol je postigao Salah iz penala, šutiravši silovito po sredini gola!

47. minut - Napoli vodi 4:1 u Amsterdamu, Raspadori je dvostruki strelac.

Napoli 1-4

46. minut - Počelo je drugo poluvreme na svim utakmicama

Prvo poluvreme:

Završeno je prvo poluvreme na svim večernjim utakmicama

45+2. minut - Inter je poveo u Milanu protiv Barselone sa 1:0 - Strelac je Čahanoglu!

45. minut - Napoli vodi 3:1 u Amsterdamu, gol je postigao Zjelinski.

45. minut - Penal za Leverkuzen, udarac sa bele tačke je izveo Šik, ali je njegov udarac odbranio golman Porta, kome je u istoj akciji posle VAR-a poništen gol, pa potom dosuđen jedanaesterac za goste.

36. minut - Briž vodi protiv Atletika sa 1:0, strelac je Sova!

34. minut - Preokret u Amsterdamu, Napoli vodi sa 2:1 - Strelac Di Lorenco

24. minut - Nema penala za Inter, jer je jedan igrač Barselone nehotićno igrao rukom, a prtethodno su domaći bili u ofsajdu. Sudija iz Slovenije Vinčić je doneo odluku posle pogledanog VAR snimka!

18. minut - Napoli je izjednačio u Amsterdamu - 1:1, Raspadori je postigao gol!

16. minut - VAR poništio gol Bajer Leverkuzena u Portu koji je postigao Hodson-Odoi, jer je pre pogotka načinjen prekršaj gostiju!

9. minut - Tadićev Ajaks vodi protiv Napoloija 1:0 - Kuduz je strelac!

7. minut - Liverpul vodi protiv Rendžersa 1:0 - Efektan gol Aleksandra-Arnolda iz slobodnog udarca!

1. minut - Počeli su mečevi večernjeg programa u ligi šampiona

U večernjem programu trećeg kola Lige šampiona u utorak (21.00), derbi se igra na stadionu "Đuzepe Meaca" u Milanu, gde će Inter ugostiti Barselonu. Za domaćina i trenera Simonea Inzagija ovaj duel je krucijalan jer u slučaju poraza biće teško italijanskom vicešampionu da se izbori za jedno od prva dva mesta, a i treneru se smeši otkaz posle lošijih rezultata u Seriji "A".

Inzagi neće moći da računa na dvojicu veoma važnih igrača, Romelua Lukakua i Marsela Brozovića, dok Katalonci neće imati Arauha, Kundea, Beljerina, Depaja i De Jonga. Ipak, udarni kvartet Katalonaca Pedri, Dembele, Rafinja, Levandovski je u sjajnoj formi i za sada ih je teško zadržati.

"Igramo protiv jednog od najboljih timova Evrope, ali u isto vreme ovo je velika prilika za nas da se dokažemo. Mi smo Inter, igramo sa mnogo agresije i strasti i želimo da pobedimo", najavio je hrabro Inzagi.

Dušan Tadić sa Ajaksom dočekuje Napoli u derbiju "A" grupe i samo pobeda će im vratiti samopouzdanje i šansu da na kraju prođu u osminu finala. Gosti iz Napulja igraju jedan napadački fudbal i treba očekivati da i bez Osimena gledamo goleadu.

Poljuljani Liverpul nema prava na kiks protiv Rendžersa. Robertoson, Ramzi i Džons neće biti na raspolaganju treneru Jirgenu Klopu koji je juče naglasio da postoji problem, ali da se nada da će tim biti na niovu Lige šampiona.

Porto se neočekivano posle dva kola nalazi na dnu "B" grupe bez bodova, pa je pobeda protiv Bajera iz Leverkuzena imperativ za tim oporavljenog Marka Grujića. Briž je senzacionalno prvi na tabeli sa šest bodova i dočekuje Atletiko Madrid. Ako pobede, biće nadomak osmine finala, što bi bio ogroman uspeh za predstavnika Belgije. Međutim, u Brižu u timu domaćina neće biti Odoija, Bojatu i Skov Olsena.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track