ZVEZDA SE SILNO POJAČAVA ZA DRUGI DEO SEZONE: Trener Miloš Milojević zadovoljno trlja ruke, uskoro padaju i prvi potpisi
Foto: Nenad Kostić

marakana

ZVEZDA SE SILNO POJAČAVA ZA DRUGI DEO SEZONE: Trener Miloš Milojević zadovoljno trlja ruke, uskoro padaju i prvi potpisi

Fudbal -

Fudbalski klub Crvena zvezda radi na pojačanjima pred početak zimskog prelaznog roka. Napravljena je lista potencijalnih želja, a pali su i prvi potpisi.

Miloš Milojević
foto: www.crvenazvezdafk.com

Trener Miloš Milojević, posle angažovanja Poje Asbagija, doveo je još dvojicu saradnika. Jedan je iz inostranstva, drugi je domaći stručnjak. Portugalac Žoze Kosta stigao je na Marakanu još u oktobru i zaposlen je kao trener analitičar. Zanimljivo je da iza sebe ima bogatu karijeru, pošto je uspešno radio u Šahtjoru iz Donjecka, a pre toga u portugalskim klubovima.

Žoze Kosta
foto: www.crvenazvezdafk.com

Pored njega, klub iz Ljutice Bogdana angažovao je i domaćeg kondicionog trenera Sašu Jankovića, koji je prethodnih sezona radio u Vojvodini iz Novog Sada, a brinuo je i o teniserima. Bio je trener Filipa Krajinovića, a vodio je brigu i o Dejvis kup reprezentaciji Srbije. Što se tiče fudbala, ranije je radio sa Miloradom Kosanovićem u Kini, te Slavišom Jokanovićem u Bugarskoj.

Saša Janković će pojačati stručni rad u Crvenoj zvezdi, zajedno sa kolegama Markom Vasiljevićem i Nikolom Todorićem. Završio je Fakultet za fizičku kulturu u Novom Sadu. On treba da zameni Italijana Federika Panončinija koji je otišao iz kluba posle ostavke Dejana Stankovića.

Žan-Filip Kraso
foto: Profimedia

Što se tiče fudbalera, Crvena zvezda je ozbiljno zainteresovana za napadača francuskog kluba Sent Etijen Žana-Filipa Krasoa (25), koji je jedan od najefikasnijih fudbalera druge lige Francuske. O tome je Kurir pisao još polovinom novembra.

Naravno, pod budnim okom skautinga Crvene zvezde su i Kolumbijac Mateo Kasijera iz Zenita, te Rus Vladimir Sičevoj, napadač Orenburga.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track