Najnovije vesti

UTAKMICA VIŠE NEĆE BITI ISTA! Prvi čovek FIFA od večeras menja stvari iz korena GLAVNI SUDIJA IMA NOVU OBAVEZU
Foto: Dado Đilas

nova promena

UTAKMICA VIŠE NEĆE BITI ISTA! Prvi čovek FIFA od večeras menja stvari iz korena GLAVNI SUDIJA IMA NOVU OBAVEZU

Fudbal
21:17h

U poslednjih nekoliko godina, radikalne promene u fudbalu sve su češća pojava. I kako stoje stvari, u narednom periodu dogodiće se još novina koje će igru na zelenim površinama znatno promeniti.

Kada se VAR pojavio, mišljenja su bila podeljena, jednima se svidela nova tehnologija, dok su drugi često isticali da VAR kvari fudbal.

Mnoge sudijske odluke nejasne su navijačima, pogotovo kada arbitri gledaju snimke na ekranima, međutim, FIFA je pronašla rešenje.

Prvi čovek FIFA Đani Infantino otrkio je da će sudije u budućnosti svoje odlulke morati da obrazlože tokom utakmice.

- Ovo je vrlo važna vest za sve ljubitelje fudbala koji žele da odluke sudija još bolje razumeju. Pažljivo pratite FIFA Svetsko klupsko prvenstvo koje počinje večeras u Maroku. Videćete važnu promenu u načinu na koji sudije obrazložavaju odluke vezane uz VAR sistem - rekao je Infantino.

Novu ideju navijači mogu pogledati već večeras. U prvoj utakmici Svetskog klupskog prvenstva snage će odmeriti ekipe Al-Ahli Kairo i Aukland Siti. Ma Ning će biti glavni sudija na meču i ako bude morao koristiti VAR tehnologiju, obavestiće navijače o razlozima svoje odluke koju bude doneo.

- Vredi napomenuti da je ovo tek početak promena koje planira svetska federacija. To je deo FIFA-inog procesa. Uvek želimo da poboljšamo transparentnost VAR-a i podignemo svest. Nadamo se da ćete uživati! - dodaje Infantino.

Kurir sport

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja