BURA U SITIJU! MEDIJI PIŠU O SUKOBU HALANDA I GVARDIOLE Ne sviđa mu se stil igre koji forsira Španac, spominje se IZLAZNA KLAUZULA
Foto: Paul ELLIS / AFP / Profimedia

RAZDOR

BURA U SITIJU! MEDIJI PIŠU O SUKOBU HALANDA I GVARDIOLE Ne sviđa mu se stil igre koji forsira Španac, spominje se IZLAZNA KLAUZULA

Fudbal -

Nešto ozbiljno ne štima u redovima aktuelnog šampiona Premijer lige...

Mančester siti je u nedelju doživeo bolan poraz od Totenhema (0:1) i tako propustio priliku da se približi lideru na tabeli Arsenalu.

Više od rezultatskog neuspeha navijače brine atmosfera koja trenutno vlada u voljenom klubu.

Još se nisu oporavili od šokantnog odlaska Žoaa Kansela, a već se šuška Portugalac nije jedina zvezda koja se zakačila sa trenerom Gvardiolom.

Naime, španski As otkriva da najbolji igrač Sitija ove sezone, Norvežanin Erling Haland, nezadovoljan jer mu ne odgovara stil igre koji forsira Gvardiola.

Haland na meču protiv Totenhema nije pipnuo loptu u šesnaestercu rivala čitav meč. Nezadovoljan Gvardiolinim stilom igre, koji ga čini nevidljivim u pojedinim utakmicama. Haland je ljut jer Španac odbija da bilo šta promeni kako bi se prilagodio Norvežaninu.

Navodno, Haland u svom ugovoru ima posebnu kaluzulu prema kojoj od 2024. godine može da ode u bilo koji klub van Engleske koji je spreman da izdvoji obeštećenje od 180 do 200 miliona evra.

Rafaela Pimenta, Halandova menadžerka od koje su španci navodno dobili informacije, zaštitila je svog klijenta.

"Borim se za slobodu, uvek sam govorila da je jedan od mojih prioriteta igraču dati "ključ od vrata". Čim dođe u klub, stvorim uslove da taj ključ bude u njegovim rukama. Pa ako od sutra više ne može da izdrži, ne sviđa mu se ili žena želi da živi u Parizu, šta će da učini? Odlazi" rekala je Rafaela.

Ostaje da vidimo da li će i Haland doživeti sudbinu Zlatana Ibrahimovića, koji svojevremeno u Barseloni nije uspeo da nađe zajednički jezik sa Gvardiolom. Zlatan ga je već upozorio...

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track