TURSKI SPORT ZAVIJEN U CRNO! Još jedna žrtva RAZORNOG ZEMLJOTRESA: Pronađen živ u ruševinama, preminuo u bolnici
Foto: Pritnscreen/Twitter

KATASTROFA

TURSKI SPORT ZAVIJEN U CRNO! Još jedna žrtva RAZORNOG ZEMLJOTRESA: Pronađen živ u ruševinama, preminuo u bolnici

Fudbal -

Loše vesti se samo nižu - posle informacije da je podlegao povredama zadobijenim u razornom zemljotresu trener Iskenderunspora Ibrahim Halil Olmez, turski sport je potresla još jedna smrt. Preminuo je i trener Kahramanmaraš Istiklalspora Hakan Dogan, prenosi "Hurijet".

"Sa dubokom tugom saznajemo da je Hakan Dogan, igrač Kahramanmaras Istiklalspora, jednog od klubova Regionalne amaterske lige, preminuo u zemljotresu koji je ugušio našu zemlju. Neka se Bog smiluje Hakanu Doganu , i izražavamo saučešće njegovoj ožalošćenoj porodici, rodbini. Ovom prilikom još jednom želimo Božiju milost da svim našim građanima koji su izgubili živote u zemljotresu, a našim povređenima brz oporavak. Saučešće našem voljenom narodu", piše u saopštenju turskog fudbalskog saveza.

zemljotres, Sarmada, Sirija
foto: Mohammed AL-RIFAI / AFP / Profimedia

Više od 8.700 ljudi poginulo je u Turskoj i Siriji u zemljotresima koji su pogodili te dve zemlje, prenele su agencije zvanične podatke.

Uprava za vanredne situacije Turske saopštila je da su poginule najmanje 6.234 osobe, a povređeno 37.011 ljudi, javila je Anadolija.

U potrazi za preživelima učestvuje 79.000 ljudi.

Broj stradalih u Siriji premašio je 2.500, pokazuju podaci državnih medija i spasilačkih službi koje deluju u delu zemlje koja je pod kontrolom pobunjeničkih snaga.

(Kurir sport/Hurijet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track