MNOGI SU TO RADILI U REALU I BARSI, SAMO JA NISAM KRIO! Prosinečki otkrio veliku TAJNU, samo on je od fudbalera smeo da PRIZNA!
Foto: Printscreen

RAZOTKRIO IH

MNOGI SU TO RADILI U REALU I BARSI, SAMO JA NISAM KRIO! Prosinečki otkrio veliku TAJNU, samo on je od fudbalera smeo da PRIZNA!

Fudbal -

Legendarni Robert Prosinečki, poznat je kao jedan od retkh fudbalera koji je imao čast da igra za Real Madrid i Barselonu.

Hrvat je dobio poziv iz Španije uoči utakmice ova dva kluba koji je na programu u nedelju od 21 čas.

Prosinečki, koji trenutno kao trener nema klub, prisetio se prelaska u Barselonu, godinu dana nakon što je napustio Real Mardid.

"Moj transfer nije bio toliko kontroverzan kao što je bio transfer Luisa Figa jer sam iz Reala najpre otišao u Ovijedo, a tek onda u Barselonu. Povrede su me sprečile da igram onako kako sam hteo, ali ostao sam prijatelj sa igračima iz obe ekipe", rekao je Prosinečki za "Marku".

Kroz karijeru Prosinečki nije krio da je pušač od saigrača i trenera, a prisetio se i jedne zanimljivosti iz perioda kada je igrao za dva najveća španska kluba.

"Mnogi igrači iz oba tima su pušili cigarete, ali jedino se ja nisam nikada sakrivao", rekao je čuveni fudbaler.

Prosinečki je odigrao 74 utakmice za Real i na njima je postigao 12 golova, dok je dva puta bio strelac na 26 mečeva u dresu Barselone.

Karijeru je počeo u Dinamo Zagrebu, a u Crvenu zvezdu je stigao 1987. godine. Nakon što je sa crveno-belima došao do krova evrope, 1991. godine je potpisao za Real Madrid.

U Ovijedu je igrao u sezoni 1994/95 nakon čega je prešao u Barseloni. Usledila je epizoda u Sevilji, pa povratak u Dinamo.

U karijeri je igrao još za Dragovoljac, Standard, Portsmut, Olimpiju i Zagreb.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track