FUDBALERI TSC SPREČILI TRAGEDIJU U JEZIVOM LANČANOM SUDARU: U peščanoj oluji 14 slupanih vozila - momci su OVAKO spasli živote
Foto: Printscreen/Instagram/serbialive_vesti

TIHI HEROJI

FUDBALERI TSC SPREČILI TRAGEDIJU U JEZIVOM LANČANOM SUDARU: U peščanoj oluji 14 slupanih vozila - momci su OVAKO spasli živote

Fudbal -

Jak vetar koji duva širom naše zemlje podigao je pesak i sitnu prašinu i napravio pravu peščanu oluju na severu Srbije, te je se usled vremenskih neprilika dogodio i lančani sudar u kojem je učestvovalo 14 vozila na putu Subotica - Bačka Topola.

Koliko je sudar bio opasan moglo se videti na snimku koji kruži društvenim mrežama, a u kojem su mladići u belim kolima snimali oluju kada je na njih naletelo drugo vozilo. Oni su bili pribrani pa su brzo pomerili svoj auto i alarmirali druge vozače da koče pri ulazu u epicentar sudara.

00:42

Lančani sudar na putu Subotica-Bačka Topola usled peščane oluje i smanjene vidljivosti

Ispostaviće se da su heroji koji su sprečili još veću katastrofu na magistralnom putu bili fudbaleri TSC-a. Goran Antonić, Josip Čalušić, Nenad Filipović, Martin Mirčevski i Ifet Đakovac su se vraćali sa treninga i zadesili se na mestu koje je na trenutak podsecalo na scene iz horo filmova.

"Vraćali smo se sa treninga kada se u blizini Subotice od jačine vetra podigao oblak prašine od zemlje sa njiva pored puta, koji je toliko bio gust da iako smo smanjili brzinu zamalo i mi nismo učestvovali u sudaru. Kroz taj oblak prašine probali smo da se probijemo na drugu stranu puta kad je kamion naleteo na jedan od automobila koji se nalazio na sredini puta. Tada smo da bi se sklonili s puta sišli u kanal pored i probili se na drugu stranu na deo gde je vidljivost bila dobra odakle smo primetili da se drugi automobili približavaju i da nisu svesni da je ispred njih sudar. Istrčali smo iz auta i počeli da ih zaustavljamo, nakon čega smo pozvali hitnu pomoć, vatrogasce i policiju. Vratili smo se do mesta nesreće i ispitivali ljude da li su dobro i da uskoro stiže hitna“, kaže u izjavi za Mozzart Sport kapiten TSC-a Goran Antonić.

Momci, svaka čast!

(Kurir sport/MozzartSport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track