MURINJO SE IZVINJAVAO SRBINU TOKOM FINALA! Ovo niste mogli da vidite: Portugalac došao do klupe Sevilje da razgovara s Dmitrovićem
Foto: Kurir

zanimljiva scena

MURINJO SE IZVINJAVAO SRBINU TOKOM FINALA! Ovo niste mogli da vidite: Portugalac došao do klupe Sevilje da razgovara s Dmitrovićem

Fudbal -

Doskorašnji srpski reprezentativac, Marko Dmitrović, govorio je o izuzetno teškoj sezoni.

Sevilja je u finalu Lige Evrope, u utakmici odigranoj u Budimpešti pobedila Romu nakon velike drame i penal serije. Ovaj tim je tako obezbedio igranje Lige šampiona, iako je veliki deo sezone proveo na dnu tabele španskog prvenstva.

Dmitrović nije branio u finalnom meču, ali je imao izuzetno važnu ulogu.

Nije puno vremena prošlo od početka do trenutka kada je postalo jasno da je Dmitrović imao zadatak da "pregovara" i prigovara četvrtom sudiji. Tako smo mogli srpskog golmana često da viđamo kako stoji pored aut linije.

1 / 8 Foto: Kurir

- Ne znaju engleski, niko ne zna engleski, pa su meni uvalili da pričam sa sudijama - našalio se Dmitrović na početku razgovora sa srpskim novinarima nakon utakmice i dodele medalja i pehara.

- Šta smo sve prošli, ovo je titula za sve nas, ceo grad i klub. Znamo svi da smo sredinom marta bili u zoni za ispadanje. Prvi cilj je bio da se izbori opstanak, pa šta se uradi u Evropi. Na kraju se okrenula sezona. Ova grupa igrača zaslužuje sve najbolje - poručio je čuvar mreže i dodao:

- Drugi po jačini evropski šampionat osvojiti... sedam puta finale - sedam osvojenih titula, sedam četvrtfinala - sedam osvojenih titula. Stvarno ima nešto specijalno u ovom takmičenju za Sevilju. Zaslužili smo zbog patnje tokom sezone, idemo da proslavimo i da se opustimo.

Nakon odlučujućeg penala svi fudbaleri Sevilje potrčali su prema golmanu Bonu i navijačima osim Dmitrovića i Nemanje Gudelja koji su prilično emotivno reagovali na osvajanje Lige Evrope.

- Jesu (proradile emocije), stvarno smo ujedinjeni. Šta smo sve prošli, znali smo da je ovo vrh koji smo zamišljali kao nešto što žemo teško dostići pre tri meseca. Stvarno je ekipa fantastična, samo mi znamo koliko je bilo teško videti Sevilju pretposlednju na tabeli, ali znali smo da imamo kvalitet. Sve se poklopilo dolaskom Mendilibara. Uveo je normalnost. Bio sam njegov igrač u Eibaru, znam šta je i da je vrhunski trener. On je imao dosta godina u malim klubovima i svi su sumnjali. Znao sam da je čovek kalibra da nas izdigne iz situacije, ali ovo što smo uradili stvarno... kapa dole i podstrek da sledeće godine igramo Ligu šampiona. Čudo, stvarno.

Nakon vodećeg gola koji je za Romu postigao Paulo Dibala, došlo je do tenzija između ljudi i trenera na klupi dva tima. Tada su fudbaleri Sevilje tražili faul za koji su smatrali da se dogodio neposredno pre gola, a u jednom trenutku Žoze Murinjo, trener italijanskog tima, došao je do Seviljine klupe gde je 10-ak sekundi razgovarao sa Dmitrovićem.

Trenutak nakon što su Murinjo i Dmitrović završili razgovor
Trenutak nakon što su Murinjo i Dmitrović završili razgovorfoto: Kurir

- Bilo je neko koškanje, mislio je da sam ušao u konflikt. Ja sam samo odgurnuo njegovog pomoćnika koji je protestovao. Normalno, tenzije tokom utakmice, smirivao sam strasti. On je mislio da je mene napao taj pomoćnik. Ništa, samo mi je rekao "izvinjavam se", ali to su sve neke, normalne tenzije u toku utakmice. Sve se završilo na sportskoj strani, nije bilo većeg konflikta - objasnio je Marko Dmitrović.

Kurir sport

Bonus video:

00:56

Fudbal kao trenutno najvažnija stvar i žena kao savetnik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track