Uživo: Hajduk - Crvena zvezda 0:1

Superliga Srbije

Uživo: Hajduk - Crvena zvezda 0:1

Fudbal -
U prvom meču šestog kola tim trenera Jankovića slavio u Kuli

Fudbaleri Hajduka i Crvene zvezde u ovim momentima bez prisustva navijača igraju derbi meč šestog kola Jelen Superlige Srbije.

Ovaj meč je imao predigru, pošto je Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije zabranila pristalicama Crvene zvezde da prisustvuju mečevima, koje klub sa Marakane igra na gostovanjima, a čelnici Hajduka nisu mogli da garantuju da se delije neće pojaviti na tribinama. S toga je odlučeno da se duel igra bez prisustva navijača.

Tekstualni prenos meča

Hajduk: Brać, Milutinović, Bulatović, Crnoglavac, Cvetković, Sekulić, Obrovac, Stojković, Adamović, Popović, Veselinović. Trener: Milan Milanović.

Crvena zvezda: Bajković, Mikić, Maksimović, Jovanović, Mladenović, Milivojević, Vešović, Lazović, Milijaš, Kasalica, Mudrinski. Trener: Aleksandar Janković.

Drugo poluvreme

46 minut - Počelo je drugo poluvreme, nema promena u sastavima.

48 minut - Povreda Milivojevića koji je utrčavao u šut Obrovca, lopta ga je pogodila u stopalo koje je bilo u vazduhu. Pridigao se Milivojević...

50 minut - Solo akcija Mudrinskog koji je šutirao sa oko 25 metara, dosta blizu ali ipak pored gola.

51 minut - Slobodan udarac za Hajduk ali prenisko centrirana lopta, novi pokušaj ali ofsajd!

54 minut - Prva izmena u redovima Hajduka: Obrovac izlazi iz igre, ulazi Ćovin.

55 minut- Izmena i u redovima Crvene zvezde - izlazi Lazović koji nije pokazao puno toga, umesto njega u nastavku u igri je Milunović.

57 minut - Prekršaj igrača Hajduka kraj desne aut linije, prilika za centaršut Milijaša. Šut pravo ka golu, Brać pušta da lopta izađe i pogađa spoljni deo mreže.58 minut - Crveni karton za jednog od pomoćnika trenera Hajduka Milanovića.

61 minut - Dobar prodor Ćovina po desnoj strani, pokušao je da centrira ali je Mladenović izblokirao njegov udarac, na kraju se lopta i odbila od Ćovina u gol-aut.

67 minut - Korner za Crvenu zvezdu, Milijaš je naravno opet kraj lopte. Brać se nije proslavio ali je uspeo da zahvati loptu dovoljno da je skrene van kaznenog prostora. Na drugoj strani aut za Zvezdu.

68 minut - Odlična lopta u sredinu kaznenog prostora, ali Mikić jako loše šutira glavom, moglo je to da bude znatno opasnije.

70 minut - Nova izmena u redovima Hajduka, Adamović ide na klupu, a u igru je ušao Kiš.

74 minut - Treća izmena u redovima Hajduka - Popović je izašao iz igre, umesto njega ušao je Ćulum.

77 minut - Mikić ne uspeva da centrira, prelazi mu lopta preko noge i ide u gol-aut. Igračima Hajduka se žuri, brzo ubacuju lotpu u igru.

79 minut - Bajković mora da istrčava van svog kaznenog prostora, ali bio je ofsajd ipak tako da nije bilo opasnosti. Sprema se još jedna izmena u redovima Zvezde.

80 minut - Izlazi Mudrinski, ulazi umesto njega Mijailović.

81 minut - Aut kraj korner zastavice dobro nabačena lopta, Maksimović otklanja opasnost.

83 minut - Veliki pritisak Hajduka u poslednjih nekoliko minuta ali bez konkretnijih akcija.

85 minut - Lep šut Milijaša, i još lepša intervencija Braća. "Opalio" je Milijaš sa nekih 20 metara, lopta je išla u gornji desni ugao gola Hajduka, ali je Brać sjajno skočio i izbio loptu u korner. Žuti karton za Jovanovića nakon toga koji je morao da prekine kontranapad Hajduka posle kornera.

87 minut - Obrukao se Mijailović. Odličnu loptu je dobiod Milijaša koji je petom proigrao Mijailovića, izbio je igrač Zvezde sam pred golmana Braća, ali je desnom nogom šutirao tik pored stative.

90 minut - Ćovin je "požuteo" zbog protesta. Poslednja izmena u Zvezdi, izlazi Milijaš, ulazi Savićević.

90 minut - Igraće se još četiri minuta sudijske nadoknade, bilo je prekida zbog povreda. Kraj

Prvo poluvreme

4. minut - Pogrešio je Darko Lazović na sredini terena, međutim, uz poteškoće Nikola Maksimović interveniše ispred kapitena domaćina Veselinovića.

7. minut - Prvi korner za Zvezdu. Izveo ga je Milijaš, međutim, Bojan Brać je fenomenalno intervenisao i sprečio da iz ugla crveno-beli povedu.

11. minut - Tukao je Milijaš ponovo silovito, ali je Brać ponovo na visini zadatka. U nastavku Adamović je prošao po levoj strani i izborio korner. Udarac iz ugla izveo je Aleksandar Stojković, međutim, interveniše MIlijaš.

14. minut - GOO0OOL! Marko Vešović je izborio novi korner, izveo ga je Milijaš, usamljeni Ognjen Mudrinski je sa metar od gola zakucao loptu u mrežu.

24. minut - Aleksandar Stojković iz redova Kuljana dobija žuti karton.

29. minut - Usporio je MIlijaš napad Zvezde, petljanjem na sredini. Pogrešio je u nastavku Darko Lazović, međutim, Mikić ispravlja njegovu grešku. U nastavku je šutirao Lazović, nije uspeo da savlada Braća, ali je dobio žuti karton. On je dobacio nešto sudiji Dejanu Dimitrijeviću, a arbitar mu je pokazao javnu opomenu.

41. minut - Pokušavaju Kuljani sa pritiskom na zadnju liniju crveno-belih, ali ne uspevaju da dođu do prilike za šut. Danilo Sekulić je dobio žuti karton zbog starta nad Kasalicom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track