Najnovije vesti

SRLJAMO KA DNU! Srpski fudbal u OGROMNOM PROBLEMU: Ispred nas su MALTA, ANDORA I FARSKA OSTRVA, ubedljivo smo NAJGORI u regionu!
Foto: Starsport, David Loveday/TGS Photo / Shutterstock Editorial / Profimedia, IAN STEPHEN / AFP / Profimedia

neverovatno

SRLJAMO KA DNU! Srpski fudbal u OGROMNOM PROBLEMU: Ispred nas su MALTA, ANDORA I FARSKA OSTRVA, ubedljivo smo NAJGORI u regionu!

Fudbal -

Crni oblaci nadvili su se nad srpskim fudbalom.

Posle nekoliko berićetnih sezona u evropskim takmičenjima gde su Crvena zvezda i Partizan beležili fenomenalne rezultate, došli smo u situaciju da ove godine imamo čak pet predstavnika na evro-sceni, a prvak je čak otišao direktno u Ligu šampiona.

Ipak, i pored toga što su ovo bile fenomenalne vesti za naš fudbal, svi su se plašili da bi situacija mogla drastično da se promeni. I to se, nažalost, desilo!

Iz prelepog sna srpski fudbal upao je surov košmar, te je sada naša zemlja na samom dnu Starog kontinenta kada je najvažnija sporedna stvar u pitanju. Kada pogledamo listu koeficijenata, naši klubovi su zbirno ove sezone osvojili tek jedan bod. Crvena zvezda uzela je 0.8 na direktan plasman u Ligu šampiona, a Partizan 0.2 za pobedu protiv Sabaha. TSC, Čukarički i Vojvodina nisu osvojili ni bod!

Srpski klubovi odigrali su 13 utakmica i pobedili samo jednu, te su na listi koeficijenata za ovu sezonu iza nas samo Estonija (0.125), Gibraltar (0.167), San Marino (0.333), Lihtenštajn (0.5) i Vels (0.625).

Srpski klubovi u Evropi
foto: Printscreen / swissfootballdata.com

Koliko je ovo stanje loše? Da vam slikovito objasnimo... Ispred Srbije našle su se i fudbalske "velesile" poput Malte (1.5), Andore (1.667), Moldavije (1.75) i Farskih Ostrva (2), ali i apsolutno sve države regiona - Crna Gora (1.333), Severna Makedonija (1.5), Bosna i Hercegovina (2), Albanija (2.125), Bugarska (2.375), Mađarska (2.75), Slovenija (2.875), Rumunija (3.25), Hrvatska (3.375), pa čak i nepriznata tvorevina tzv. Kosovo (2.25).

Srpski klubovi u Evropi
foto: Printscreen / swissfootballdata.com

Sledeće sezone sigurno nećemo imati direktnog predstavnika u Ligi šampiona, a ako se nastavi ovako - možemo ispasti i iz top 15 na UEFA rang listi.

Crni oblaci su se nadvili nad srpskim fudbalom, a veliko je pitanje da li će se razići u skorije vreme.

Učinak srpskih klubova u Evropi ove sezone

Crvena zvezda 1 utakmica, 1 poraz

Partizan 4 utakmice, 3 poraza, 1 pobeda

TSC 3 utakmice, 3 poraza

Čukarički 3 utakmice, 3 poraza

Vojvodina 2 utakmice, 2 poraza

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track