Najnovije vesti

OTKRIVAMO! EVO KOLIKO NOVCA DOBIJA SVAKI FUDBALER SRBIJE ZA PLASMAN NA EURO: Ogromna suma ide na račun Tadića, Vlahovića, Mitra...
Foto: Nenad Kostić, Shutterstock

bogato i zasluženo

OTKRIVAMO! EVO KOLIKO NOVCA DOBIJA SVAKI FUDBALER SRBIJE ZA PLASMAN NA EURO: Ogromna suma ide na račun Tadića, Vlahovića, Mitra...

Fudbal - 10:15h

Reprezentativce Srbije koji su učestvovali u putu do Evropskog prvenstva čekaju bogate nagrade od FSS!

Naime, postoji dogovor između igrača i Saveza po kome 40 odsto premija za plasman na završni turnir ide na račun igrača. U prevodu: 3,8 miliona evra dobiće fudbaleri koji su bili deo državnog tima.

To znači da će se na računu Mitrovića, Tadića, Vlahovića i ostalih momaka naći oko 100.000 evra na ime premije za plasman.

Dubočica, stadion Dubočica, Leskovac, Srbija
foto: Nenad Kostić

Za neke od njih, ovaj novac nije ogroman, jer toliko zarađuju na nedeljnom ili mesečnom nivou, ali za drugu polovinu ovo jeste velika suma.

Srbija će za plasman na EP od UEFA dobiti fiksnu sumu od 9,5 miliona evra, a moguće je da ona bude i daleko veća, ali za to je potrebno beležiti pobede u Nemačkoj.

Svaki trijumf donosi u kasu novih milion evra, dok remi vredi 500.000 evra.

05:43

Vlahović, Srbija

Ako se plasiramo u osminufinala, sledi nam dodatnih 1,5 miliona. Plasman u četvrtfinale vrednuje se sa još se sa 2,5 miliona evra. Za polufinale je nagrada 4 miliona evra. Pobednika EP čeka 8 miliona evra, a poraženog tri miliona manje..

Kada se sve sabere maksimalna moguća nagrada Srbiji iznosi čak 34 miliona evra.

Kurir sport

Bonus video:

00:37

Slavlje fudbalera, vatromet i pukni zoro

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track