Najnovije vesti

OTKRIVAMO: Koliko NOVCA je zaradio Dragan Stojković Piksi od plasmana Srbije na Euro? SEDAM CIFARA na računu selektora "Orlova"
Foto: Zorana Jevtić, Shutterstock

premija

OTKRIVAMO: Koliko NOVCA je zaradio Dragan Stojković Piksi od plasmana Srbije na Euro? SEDAM CIFARA na računu selektora "Orlova"

Fudbal - 13:35h

Fudbalska reprezentacija Srbije se prvi put kao samostalna država plasirala na Evropsko prvenstvo, a selektor Dragan Stojković Piksi zaradio je veliki novac na osnovu premija za ostvaren uspeh.

Već smo pisali o iznosu premija za igrače (više informacija OVDE) a sada vam otkrivamo i koliko će novca leći na račun selektora "Orlova". Piksi će posle uspeha koji je ostvario sa Srbijom biti bogatiji za 1.140.000 evra što je ukupno 12% od kompletne premije.

Dragan Stojković Piksi
foto: Milos Tešić/ATAImages

Srbija će za plasman na Evropsko prvenstvo od UEFA dobiti fiksnu sumu od 9.5 miliona evra, a Dragan Stojković će, kao što smo naveli, dobiti veliki deo.

Fudbalski savez Srbije mogao bi dodatno da profitira na samom takmičenju jer svaki trijumf donosi u kasu novih milion evra, dok remi vredi 500.000 evra.

Ako se plasiramo u osminufinala, sledi nam dodatnih 1,5 miliona. Plasman u četvrtfinale vrednuje se sa još se sa 2,5 miliona evra. Za polufinale je nagrada 4 miliona evra. Pobednika EP čeka 8 miliona evra, a poraženog tri miliona manje..

Kada se sve sabere maksimalna moguća nagrada Srbiji iznosi čak 34 miliona evra.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

04:08

Aleksandar Mitrović posle Bugarske

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track