Arsenal završio posao u Istanbulu, blamaža Dinama na Maksimiru

Plej-of za Ligu šampiona

Arsenal završio posao u Istanbulu, blamaža Dinama na Maksimiru

Fudbal -
Odigrano je pet utakmica play-ofa Lige šampiona

Fudbaleri Arsenala, bečke Austrije i Bazela nadomak su učešća u grupnoj fazi Lige šampiona pošto su večeras kao gosti, u prvim utakmicama baraža, postigli rezultate kojima mirno mogu da čekaju revanš susrete.

Arsenal je u Istanbulu lako pobedio Fenerbahče sa 3:0, Austrija je u Zagrebu boljom igrom u drugom poluvremenu savladala Dinamo sa 2:0, dok su u goleadi između bugarskog Ludogoreca i Bazela uspešniji bili Švajcarci (4:2).

Londonske "tobdžije" do trijumfa u Istanbulu došli su mnogo lakše nego što se očekivalo. Posle nezanimljivog prvog poluvremena Arsenal je zaigrao mnogo bolje i opasnije u nastavku i brzo došao do vođstva.

Nakon pogotka Gibsa gosti su sasvim preuzeli inicijativu, kontrolisali sredinu terena i krunisali nadmoćniju igru sa još dva gola.

Fenerbahče je bezidejnim, stihijskim napadima razočarao mnogobrojne navijače, a njegove ključne poluge, Kujt, Vebo i Mejreleš, bili su nemoćni pred čvrstim bedemom protivničkog tima.

Posle ubedljive pobede u Istanbulu sasvim je izvesno da će Arsenal 16. sezonu zaredom biti učesnik grupne faze Lige šampiona.

Iznenađujući uspeh ostvario je grčki PAOK u gostima protiv Šalkea (1:1), a istim rezultatom završen je susret u Bukureštu između Steaue i Legije (1:1).

Liga šampiona, plej-of:

Dinamo Zagreb – Austria Beč 0:2 (0:1)Leovac 68, Stanković 75Ludogorec – Bazel 2:4 (1:1)Marselijno 23, Stojanov 50 – Salah 12, 59, Sio 64, Šar 83pSteaua – Legija 1:1 (1:0)Pivokari 34 – Košecki 53Šalke 04 – PAOK 1:1 (1:0)Farfan 32 – Stoh 64Fenerbahče – Arsenal 0:3 (0:1)Gibs 51, Ramzi 64, Žiru 75p

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track