ALBANAC PLANIRAO DA UBIJE VUČIĆA: Spremio dva pištolja i 30 metaka!

Jeziv plan Albanca koji je pustio dron sa zastavom velike Albanije

ALBANAC PLANIRAO DA UBIJE VUČIĆA: Spremio dva pištolja i 30 metaka!

Fudbal -
On je juče, sa još trojicom ekstremista, uhapšen u Tirani naoružan do zuba

BEOGRAD - Albanski terorista Ismail Morina, poznatiji kao Balista, koji je pustio dron sa zastavom Velike Albanije na utakmici ove selekcije i Srbije u Beogradu, planirao je da puca na premijera Aleksandra Vučića na današnjem meču u Albaniji koji se igra u 20.45, saznaje Kurir u srpskim obaveštajnim krugovima!

Premijer Vučić će konačnu odluku o odlasku u Tiranu doneti danas posle još jednog razgovora s premijerom Albanije Edijem Ramom.

Plen... Policija u Morininom  automobilu pronašla oružje i falsifikovane ulaznice za meč Foto: MUP
Plen... Policija u Morininom automobilu pronašla oružje i falsifikovane ulaznice za meč Foto: MUP

Pucao iz „zastave“Inače, Morina je juče, sa još trojicom Albanaca, uhapšen u Tirani naoružan do zuba - kod njega su pronađena dva pištolja, od kojih je jedan srpske proizvodnje „zastava TT“, i oko 30 metaka!- Nezvanična saznanja ukazuju da je planirao da puca u premijera Aleksandra Vučića. Sem pištolja, kod Morine je pronađeno i 30 ulaznica za večerašnju utakmicu, bez obzira na to što su albanske vlasti objavile da mu ulazak na stadion neće biti dozvoljen - kaže izvor Kurira.

Prema pisanju albanskih medija, Morinu i još tri osobe policija je zaustavila u centru Tirane u džipu „lend rover“, koji je registrovan na njegovog brata, a za pronađene karte se pretpostavlja da su falsifikovane. Morina je pre dve noći, prema albanskim policijskim izvorima, pucao iz pištolja „zastava“. To su prijavili zabrinuti građani albanske prestonice, nakon čega je i uhapšen jer se ispostavilo da nema dozvolu za držanje vatrenog oružja. U izjavi u policiji tvrdio je da pištolj nosi jer se plaši za svoju bezbednost.

Tirana zatvorena- Pištolj sam nabavio posle prekinutog meča u Beogradu, i to zbog samoodbrane. Plašio sam se za život, želeo sam da se zaštitim i to je jedini razlog zašto sam nosio oružje - rekao je Morina. Pored njega, uhapšeni su još Bahuši Erion (22), Denis Bali (21) i Marin Redža (20), sva trojica iz Tirane.Morina je, podsećamo, ranije rekao da ima specijalan poklon za Vučića i da će mu dati „naočari budući da su mu jedne polomljene prilikom kamenovanja u Srebrenici“. Te reči jasno pokazuju da je Balista spremao nove incidente, ali prema tvrdnjama tamošnjih medija, iza rešetaka će provesti najmanje 72 sata, što garantuje da večeras neće biti u Elbasanu na stadionu. Srpska policija je protiv njega raspisala poternicu, pa se očekuje da bude predat Srbiji. Zbog ovakve atmosfere, prethodnog incidenta i činjenice da utakmica nosi status najvišeg mogućeg rizika, u Albaniji je od juče bezbednost podignuta na najviši nivo, a Tirana i Elbasan su hermetički zatvoreni. Blokirani su putevi, a stanje se kontroliše i iz vazduha.Visok nivo bezbednostiKako Kurir saznaje, pre nekoliko dana u Tiranu je otišla prethodnica MUP od dvadesetak pripadnika službe bezbednosti.- Posebne mere bezbednosti vladaće u „Šeratonu“ u Tirani, gde su smešteni igrači. Hotel će najverovatnije biti ispražnjen, a oko njega neće biti dozvoljen prolaz pešacima, saobraćaj i parkiranje - kaže izvor Kurira iz MUP, dok je drugi čovek albanske policije Aljtino Ćato rekao da će oko 2.000 tamošnjih policajaca, pored pripadnika bezbednosnih službi, brinuti da ne bude incidenata.- Navijači će do Elbasan arene morati da putuju preko Drača, drugom maršrutom od one kojom će se kretati reprezentacija Srbije. Ulaz neće biti dozvoljen maloletnima, a svi će kod sebe morati da imaju lične karte - objasnio je Ćato.Inače, na meč putuje i ministar prosvete Srđan Verbić sa studentima.

Plače i moliDAJTE MI SAMO DA GLEDAM PRENOSPrema navodima albanskih medija, Balista Morina je tokom policijskog ispitivanja u više navrata ponavljao:- Molim vas, samo mi omogućite da na televiziji u zatvoru gledam utakmicu Albanija - Srbija.

Drastične mere bezbednostiNa terasama zgrada oko stadiona moći će da budu samo stanari

Svi restorani u blizini stadiona biće zatvoreni od podneva do kraja utakmice

Visoke zvaničnike obezbeđivaće pripadnici garde

Na stadion neće biti dozvoljeno unošenje čvrstih i metalnih predmeta, flaša, vatrometa

Uvedena policijska pripravnost trajaće do kraja susreta

Zabranio mu dolazakRAMA OTKAČIO TAČIJA ZBOG VUČIĆAAlbanski premijer Edi Rama je otkačio Hašima Tačija. On mu je, kako su preneli albanski mediji, zabranio prisustvo na utakmici.- Najvažniji cilj premijera Rame je da utakmica protiv Srbije protekne bez ikakvog incidenta. Druga želja je da bude u društvu premijera Vučića tokom utakmice - naveli su albanski mediji.

Crvene brigade pretePUSTITE MORINU, INAČE ĆE BITI KRVOPROLIĆAPripadnici grupe pod imenom Crvene brigade izdali su juče ultimatum u kome traže oslobađanje Ismaila Morine jer će inače izazvati krvoproliće i napasti srpske fudbalere u Elbasanu. Ove skandalozne pretnje prosledili su mejlom, a MUP je najavio da će pokrenuti istragu povodom tih pretnji.- Mere obezbeđenja nas neće zaustaviti. Srbi će dobiti ono što zaslužuju. Srbi su naši neprijatelji. Pokazaćemo svetu da smo Albanci. Ako policija interveniše, biće krvoprolića - zapretili su oni.

Potpuno ludilo u ElbasanuBRAT IGRAČA ALBANIJE S „KALAŠNJIKOVOM“Nema kraja ludilu koje je zahvatilo Albance. Brat fudbalera Albanije Albana Mehe pozirao je sa „kalašinjikovom“ i napisao da je spreman za odlazak na utakmicu u Elbasan?! Ubrzo kada se fotografija proširila internetom počeli su da mu stižu preteći komentari, pa je Meha odlučio da obriše spornu sliku. On dolazi na meč iz Kosovske Mitrovice, a na društvenim mrežama hvalio se i ulaznicama za utakmicu.Takođe, Feriz konstantno na Instagram stavlja fotografiju sa prvog meča u Beogradu, gde njegov brat udara navijača Srbije koji je uleteo na teren i ističe da je ponosan zbog tog poteza. Takođe, prema pisanju albanskih medija, nekoliko stotina albanskih navijača sa Kosova doputovalo je juče u Albaniju da bi danas bili na fudbalskoj utakmici, iako nemaju karte.

Reagovanja političara na pretnje

Zorana Mihajlović: Tipičan teroristaStrašno je to što je samo dan nakon pretnji taj čovek uhapšen sa pištoljem. Ko zna čime se sve služe, reč je o tipičnom teroristi. Srbija će ipak nastaviti da se zalaže za regionalnu saradnju.Aleksandar Vulin: Nadam se suđenju Njegov čin je bio usmeren na izazivanje sukoba i mržnje i to je cilj svakog teroriste, bez obzira na to kojim sredstvima se služi. Ne znam zašto su tako dugo čekali da ga uhapse, ali se nadam da će mu suditi kao teroristi.Rasim Ljajić: Ozbiljna pretnjaTo znači da prvobitna provokacija sa dronom nije bila nimalo bezazlena. I pošto je prošlo nekažnjeno, logično je da se provokacije nastavljaju. Samo što ovo više nisu provokacije, već ozbiljne pretnje.

KURIR NARODNI KUVAR: Recepti za ukusne đakonije od bundeve

Spremite specijalitete koje će svi obožavati

U novom broju magazina Narodni kuvar predstavljamo vam recepte za najukusnija jela do bundeve.

Popularna pevačica Ana Nikolić otkriva recept za svoje omiljeno jelo – devojačke šnicle sa suvim šljivama.

Ne propustite NARODNI KUVAR - svakog četvrtka u Kuriru!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track