BESPARICA U ZVEZDI: Igrači ne primaju plate, a Terzić ih poziva da pokažu ljubav i posvećenost klubu
Foto: Nebojša Mandić

Želje i mogućnosti u raskoraku

BESPARICA U ZVEZDI: Igrači ne primaju plate, a Terzić ih poziva da pokažu ljubav i posvećenost klubu

Fudbal -
Ove teškoće nas mogu samo ujediniti da budemo još jači i uspešniji na putu ka osvajanju šampionske titule, kazao je generalni direktor u ostavci

Odlazeći generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je danas da razume finansijske teškoće fudbalera i zaposlenih u klubu i dodao da uprava većinu prihoda koje ostvari koristi da bi servisirala nasleđene dugove.

"Nije novost da Crvena zvezda ima mnogo finansijskih problema i istina je da smo svi zajedno srećni zbog velikih uspeha koje ostvarujemo. Zvezda jeste u raskoraku između želja zvezdaške javnosti i realnih mogućnosti", rekao je Terzić.

"Ne želimo da prodajemo (Marka) Grujića i (Aleksandra) Kataija, jer želimo šampionsku titulu i Ligu šampiona, a opet, sa druge strane, treba nam novac za život kluba. Napravili smo dobar tim, dobar stručni štab, dobru atmosferu, i na dobrom smo putu ka šampionskoj tituli", dodao je on.

Trener Miodrag Božović rekao je danas novinarima da igrači mesecima ne primaju plate i premije, kao ni zaposleni u klubu. On je kazao da u Zvezdi nema više novca ni za kafu, ali je pohvalio igrače na sjajnom odnosu prema radu i utakmicama.

"Jeste teška finansijska situacija u klubu jer većinu prihoda do kojih smo dolazili morali smo usmeravati na vraćanje nasleđenih dugova. Od prve rate od dva miliona evra od transfera (Predraga) Rajkovića u septembru mesecu, isplatili smo igrače i stručni stab u iznosu od 900.000 evra, za obeštećenja klubovima za pojačanja 600.000 evra, tri plate zaposlenima i deo duga Jagodini", rekao je Terzić.

On je pozvao na jedinstvo svih i ocenio je da trenutne teškoće mogu da ojačaju ceo klub.

"Razumemo probleme igrača, trenera i zaposlenih u klubu, ali svi skupa moramo pokazati ljubav i posvećenost prema Crvenoj zvezdi i finansijske probleme rešavati u hodu. Ove teškoće nas mogu samo ujediniti da budemo još jači i uspešniji na putu ka osvajanju šampionske titule", kazao je generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track