BITKA DVA NARODA: Sedam Albanaca rodom s Kosova i Metohije
Foto: Profimedia

Srbija protiv Srbije: Albanski mediji tvrde da je Za njih večerašnja utakmica u Elbasanu pravi rat

BITKA DVA NARODA: Sedam Albanaca rodom s Kosova i Metohije

Fudbal -
„Orlovima“ večeras prete fudbaleri iz Kosovske Mitrovice, Prištine, Đakovice, Gnjilana... Pored njih, još sedmorica igrača preko roditelja vuku poreklo iz južne srpske pokrajine. Svi oni doživljavaju današnji meč kao bitku između dva naroda

Albanski mediji pišu da će utakmicu protiv Srbije u četvrtak s posebnim motivom dočekati sedmorica fudbalera njihovog nacionalnog tima koji su rođeni na prostoru Kosova i Metohije, dok je još sedmorica poreklom iz južne srpske pokrajine.Tako za ovih 14 fudbalera piše da duel između Albanije i Srbije u Elbasanu doživljavaju kao bitku između dva naroda.

U sendviču... Zoran Tošić između dva albanska reprezentativca
U sendviču... Zoran Tošić između dva albanska reprezentativca

U Prištini su rođeni golman Albanije Etrit Beriša i Debatik Kuri, kapiten Lorik Cana i Burim Kukelji u Đakovici, Valdet Rama i Alban Meha u Kosovskoj Mitrovici, Ermir Lenjani u Gnjilanu. Poreklo s Kosova i Metohije preko roditelja imaju Arlind Ajeti (Podujevo), Berat Đimšiti (Veliki Trnovac), Mergim Mavraj (Istok), Migjen Baša (Suva Reka), Taulant Džaka (Priština), Amir Abraši (Đakovica) i Škelzen Gaši (Klina).Prištinski list Zeri tvrdi da će oni od tih 14 igrača koji budu zaigrali protiv Srbije biti posebno motivisani. (A. R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track