BRNOVIĆ OGORČEN: Izvinjavam se Rusima, neka sve ide do đavola
Foto: Reuters

Selektor Crne Gore zaprepašćen dešavanjima u Podgorici

BRNOVIĆ OGORČEN: Izvinjavam se Rusima, neka sve ide do đavola

Fudbal -
Utakmica između CG i Rusije je prekinuta u 67. minutu posle novog incidenta domaćih navijača, koji su tvrdim predmetom pogodili ruskog reprezentativca Kombarova

PODGORICA - Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Branko Brnović uputio je izvinjenje igračima i stručnom štabu selekcije Rusije zbog incidenata na utakmici u Podgorici u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016.Ovaj duel je prekinut u 67. minutu posle novog incidenta domaćih navijača, koji su tvrdim predmetom pogodili ruskog reprezentativca Kombarova. Utakmica je obilovala incidentima navijača domaćeg tima, koji su već u prvom minutu bakljom u glavu pogodili golmana Rusije Igora Akinfejeva."Teško je pričati posle svega, nije lako naći prave reči. Izvinjavam se fudbalerima i stručnom štabu Rusije na svemu što se desilo. Normalno je da utakmica bude prekinuta, nakon što je incident ponovljen. Želim brz oporavak golmanu Akinfejevu, nadam se da je sve u redu sa njim", rekao je Brnović i nastavio u dahu:"Da li je propuštena šansa da odemo na EP? Nemamo nikakve šanse, pogotovo posle ovoga što se dogodilo. Gledam igrače u svlačionici, vidim veliko razočaranje, nikom sada nije lako... Prekinut je meč nakon dvadesetak sekundi, potom smo 40 minuta mislili na sve samo ne na fudbal, nismo znali da li će meč biti nastavljen. Sve je ovo veoma loše i da budemo realni, nije trebala da se nastavi utakmica ni posle prvog prekida".Na sreću, Akinfejev nije zadobio ozbiljnije povređen, pošto je u bolnici u Podgorici primljen sa povredama vrata i opekotinama."Postoji grupa navijača koja stalno pravi probleme i to je to. Ne možemo sve navijače da stavimo u isti koš, jer je veliki deo ljudi na tribinama bio korektan. Nije dobro, neko unosi pirotehniku na stadion, a nekog praktično do gole kože pretresaju. O čemu se radi, ne znam. Neki od nas ne mogu baš o svemu da vode računa. Ako moramo da mislimo i o ovim stvarima, onda smo otišli do đavola. Dvadeset sekundi smo igrali, pa 40 čekali. I nismo se dobro snašli, jer su Rusi bili mnogo bolji u prvom poluvremenu. Pred drugi deo smo se dogovorili da izađemo na polovinu protivnika i napadnemo ih i dobro smo krenuli. Preživeli smo i penal, koji po meni nije postojao, a onda kada se moglo očekivati da oživimo nakon jedanaesterca, utakmica je prekinuta i to je velika šteta", rekao je Brnović.

On veruje da FS Crne Gore neće biti oštro kažnjen."Za nas je sreća što naš predsednik saveza Dejan Savićević uživa veliki ugled u UEFA. Moramo u preostalim susretima napraviti što bolji rezultat, i što pre se vratiti se na pravi put", zaključio je Brnović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track