CRNA SERIJA: Za godinu dana ubijena trojica vođa Grobara, svi povezani s kriminalom
Foto: Kurir Sport

Ko vodi južnu tribinu

CRNA SERIJA: Za godinu dana ubijena trojica vođa Grobara, svi povezani s kriminalom

Fudbal -

Aleksandar Stanković (30), zvani Sale Mutavi, treći je vođa navijača Partizana koji su ubijeni u poslednjih godinu dana.

Brutalne likvidacije vodećih ljudi "Grobara" u poslednjih 12 meseci otvorene su u septembru prošle godine kada je ubijen Aleksandar Joksić (34).

Joksić je bio vođa navijačke podgrupe "Jang Bojs". Ubijen je 30. septembra oko 20.05 časova u ulici Pilota Mihajla Petrovića, kada je ubica ispalio na njega više hitaca u glavu i grudi iz vatrenog oružja. Joksić je podlegao povredama na mestu nesreće.

Joksić je odranije poznat policiji po različitim krivičnim delima.

Joksić je pred Okružnim sudom u Pančevu bio osuđen na pet godina i 10 meseci zatvora zbog pljačke Kontinental banke u aprilu 2005. u Pančevu.

U aprilu 2012. pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu bio je osuđen na 14 meseci zatvora zbog toga što je sa još četvoricom članova navijačke grupe Zabranjeni u restoranu SD Partizan u Humskoj izazvao tuču i povredio članove obezbeđenja misleći da su pripadnici tada suprotstavljene navijačke grupe Alkatraz.

Alen Kostić (31), poznat pod nadimkom Kubi, ubijen je u avgustu ove godine u obračunu automatskim oružjem. Kostić je prvobitno ranjen hicem iz pištolje ispred porodične kuće u Železniku, ali je dan kasnije podlegao povredama.

Alen Kostić Kubi ranjavan je tri godine ranije, takođe u Železniku, gde su u njega ispaljena četiri hica, a njegovo ime se pojavljivalo u brojnim policijskim istragama. U oktobru iste godine kada je ranjen, Kostića su teretili za pokušaj ubistva jer se sumnjalo da je štanglom pretukao Jugoslava D. (44). Protiv njega je pokrenuta istraga zbog pokušaja ubistva i on je do sredine oktobra bio u Okružnom zatvoru, kada je pušten da se brani sa slobode.

Policija je svojevremeno, kako je pre tri godine objavio Insajder, protiv Kostića do 2006, kada je imao 20 godina, podnela 14 prijava za teška krivična dela poput nasilničkog ponašanja i nanošenja teških povreda, ali da nijedna nije okončana presudom. Iz suda su bezbroj prekida postupaka objasnili time “da lice nisu mogli naći na adresi na kojoj je prijavljeno”. Sličan broj prijava podnet je od 2006. do danas.

Aleksandar Stanković (30), zvani Sale Mutavi, ubijen je u pucnjavi u Beogradu koja se oko 21 čas u četvrtak 13. oktobra dogodila na raskrsnici Bačvanske i Ulice Gospodara Vučića u Beogradu.

Javnosti je postao poznat posle napada na direktora Partizana Miloša Vazuru. Tom prilikom Stanković se nalazio u društvu Veljka Belivuka Velje i Darka Ristića Mede, koji su otpuženi da su 28. aprila ispred stadiona FK Partizan pretukli Božu Kumburovića i Nebojšu Petkovića. Pravosnažno je osuđen na pet godina robije zbog trgovine drogom i nelegalnog posedovanja oružja!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track